Binnenkijker: Marlou’s vrolijke studio

marlou

Of er iemand jarig is? Nee, bij Marlou is het altijd een en al vrolijkheid en gezelligheid thuis. Kleurrijke vlaggetjes, verse bloemen, vrolijke kussentjes.. Een stap over de drempel van Marlou’s studio en je bent gelijk goed gehumeurd.

marlou5

Hei Marlou!

Marlou ‘ken’ ik al zo’n 5 jaar. Dat wil zeggen: via het internet. Voordat ik foto’s van haar studio kwam maken had ik haar nog nooit ontmoet. Toch had ik het gevoel haar goed te kennen, omdat ik haar al jaren via blogs/tumblr/instagram en andere social media volg.

De rode draad binnen Marlou’s blogs en foto’s: kleur, vlaggetjes en Noorwegen. Ik vroeg me stiekem wel eens af of haar huisje écht zo’n vrolijke verzameling was, of dat dat slechts voor de foto was. Dus hierbij het bewijs.

marlou3 marlou6 marlou2

Klein maar fijn

Marlou woont in een studio in Utrecht, vlakbij het water. Ze heeft een eigen keuken en badkamer en hoewel de studio met 35 vierkante meter niet mega groot is, voelt het wel als een echt huis. Het bed zit nu achter de bank verstopt, zodat het een beetje als een aparte slaapkamer voelt. Ook fijn: bij mooi weer vormt het dakterras een verlenging van de kamer.

Door de grote ramen valt er veel licht naar binnen, wat de kamer een stuk ruimer maakt. Klein punt van ‘verbetering’? Absoluut de vloer, volgens Marlou. Wie weet komt daar in de toekomst nog een mooi laminaat te liggen.

marlou4 marlou7

ALTIJD FEEST

Maar hoe zit het dan met die vlaggetjes? Die kwamen er voor het eerst in 2012, toen Marlou in Brussel woonde. Haar kamer had een laag plafond, dus om anderen en zichzelf te behoeden voor een kopstoot hing ze vrolijke vlaggetjes op. Sindsdien zijn ze eigenlijk altijd meeverhuisd. De vlaggetjes nemen weinig ruimte in beslag en zijn een makkelijke manier om een huisje snel gezellig te maken. Inmiddels hoort het ook bij Marlou: een huis zonder vlaggetjes is nog niet ‘af’.

Jouw huisje ook als binnenkijker op mijn blog? Neem dan contact op, wie weet kom ik dan binnenkort bij jou langs om foto’s te maken. Vergeet niet om een foto mee te sturen!

Gerelateerd

23 reacties op “Binnenkijker: Marlou’s vrolijke studio

  1. Aaah, dit is zo leuk om te zien – vooral ook van welke hoekjes je foto’s hebt gemaakt, wat andere mensen dus leuk vinden enzo. Iiiiih. :) Vind het heel leuk geworden!
    En dank iedereen voor de complimentjes <3

  2. Wat een leuk huisje, Marlou! Fijn om inderdaad eens een ‘volledig’ beeld te krijgen van hoe je plekje eruit ziet :) En bedankt Marlous voor de fijne binnenkijker!

  3. Ik vind vooral dat ‘rek’ met boeken en kaarten echt super tof! dat soort items zijn echt eyecatchers in een huis. Zelf ben ik dan niet zo fan van de vlaggetjes altijd laten hangen, maar het verhaal er achter maakt het dan wel weer erg leuk hihi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *