Diary week 26: to do lijstjes, een nieuwe baan(!) & relaxweekend

wk226

Afgelopen week was geweldig! Het is alweer juli, wat betekent dat de eerste helft van 2016 erop zit. Ik schreef daar een stukje over, en kreeg zoveel leuke en lieve reacties! Daarnaast heb ik een nieuw baantje, zag ik Finding Dory (<3) en had ik een heerlijk en relaxed weekend. Good vibes!

We beginnen deze diary weer eens ouderwets met een nummertje. Ik heb dit nummer namelijk al de hele week in m’n hoofd! Het is eigenlijk ook wel een lekker nummer haha.

En daardoor moest ik ook weer aan bovenstaand nummer denken, ook al zo lekker! Nou goed, dat dus.

Maandag was een rustige dag. Ik deed de was, stofzuigde het huis, deed wat administratie.. Zo’n rommeldagje waarop je alle taken bijwerkt. Ik dook vroeg m’n bed in met m’n schrijfboekjes.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/9A579684-97CC-45A3-A18B-47F01BD55BD1_zps51404ufx.jpg

Ik maakte een schets voor mijn kamer. Ik woon hier nu al ruim 2 jaar, maar de muur boven mijn bank is nog steeds heel kaal. Ik wil daar graag een leuk plankje ophangen, waarop ik dan wat plantjes en posters e.d. kwijt kan. Daarnaast kocht ik laatst van die leuke lampjes bij de Hema, die wil ik er graag onder hangen. De schets is er, nu nog het plan uitvoeren ;-).

Dinsdag was een leuke, lange dag! ‘s Ochtends ging ik langs Siroon, die zich had opgegeven voor een binnenkijker. Ze woont echt in een prachtig huisje, binnenkort te zien op mijn blog!

‘s Middags lunchte ik met vriendinnetje Marieke. We haalden een broodje bij Bigoli (de lekkerste broodjes van Utrecht!) en aten die op het terras van De Zaak. Het zonnetje scheen, het was eigenlijk best wel een mooie zomerdag.

En dus haalden we een ijsje!


Daarna gingen we naar de expositie Stadsgezichten, waarover ik je al vertelde in mijn Happy List. Was erg leuk en mooi om te zien, zeker de moeite waard om even te bezoeken!

Mijn outfit van die dag :-). Dit rokje heb ik 3 jaar geleden bij de Episode gekocht, was ‘m alweer vergeten eigenlijk. Totdat ik iemand anders zo’n soortgelijk rokje zag combineren met een streepjestrui. Dat kan ik ook! ;-)

Ik had m’n laptop en notitieboekje met pennen mee, omdat ik had bedacht om na de lunch nog even aan m’n blog te werken. Het was zulk mooi weer dat we besloten dat gewoon op het terras te doen. Dus ik bewerkte foto’s, en Marieke krabbelde wat in m’n notitieboekje.

Marieke moest werken, en ik had een uurtje later al met vrienden afgesproken dus ik besloot dat uurtje nog even te overbruggen met foto’s bewerken. Maar dan wel op het terras met een wijntje. Best prima!

We aten burgers bij Meneer Smakers om te vieren dat de vakantie begonnen was (dat ik al bijna een maand vakantie heb doet er niet toe… Burgers zijn altijd een goed idee! :D).

Daarna speelden we een potje Ticket to Ride. Nog steeds een van de beste verjaardagscadeautjes die ik heb gekregen. Het is zo’n leuk spel!

Uiteindelijk werd het nog laaaaat, maar het was wel heel gezellig!

Woensdag kwam de review van het boek Wanderlust online. Op instagram verloot ik 1 exemplaar, dus als je benieuwd bent naar het boek waag dan zeker een gokje! Meedoen kan nog tot aanstaande woensdag.

Woensdag sprak ik af met een vriend voor koffie, daarna werkten we allebei nog in een cafeetje. Ik vind buiten de deur werken vaak wel prettig, thuis ben ik toch snel geneigd om in m’n pyjama te blijven zitten.. En ‘samen’ werken is ook een stuk gezelliger!

Ook woensdag was het heerlijk weer, dus nadat de to do lists afgewerkt waren beloonden we onszelf met een wijntje op het terras.

Woensdag was sowieso een productieve dag, ik heb nog tot laat aan mijn blog zitten werken. Ik probeer nu een beetje vooruit te werken, zodat jullie elke week 3 artikelen + een diary kunnen verwachten. Nu ik weer meer bezig ben met bloggen heb ik zoveel ideetjes!

Brengt me gelijk op het volgende: veel blogs hebben in de zomer een aangepast rooster, omdat het aantal bezoekersaantallen vaak terugloopt in de zomer. Logisch, iedereen is op vakantie en vaak wat meer buiten de deur te vinden. Nou plaats ik toch al niet dagelijks een artikel, maar ik wilde toch even peilen wat jullie van het aantal artikelen per week vinden. Dus nu ik toch je aandacht heb.. zou je deze poll willen invullen?

4 artikelen per week is:

Te veel
Te weinig
Precies goed!

My IQ Test

Mocht je hier nog iets aan toe te voegen hebben dan hoor ik dat graag in de comments!

Donderdag deed ik koffie met een vriendinnetje en werkte ik verder m’n to do lijstje af. Wat ik dan zoal doe? Foto’s bewerken, blogs schrijven en vooral heel veel maitljes beantwoorden.

‘s Avonds had ik afgesproken met m’n filmbuddy’s. Sinds ik geen Pathépas meer heb gaan we niet meer zo vaak naar de film, maar voor Finding Dory maak ik graag een uitzondering.

We waren een beetje lui, dus bestelden we eten. Soft taco’s met pulled beef, yummmm.

En daarna door naar Cinemec, een grote 3D-bioscoop. Hij was zoooo leuk, echt een aanrader!

Donderdag reisde ik af naar Barneveld, naar het kantoor van Rick en Sander. Naast hun blog hebben deze jongens namelijk ook een succesvol content marketing bureau. Zo succesvol, dat ze wel wat hulp konden gebruiken.. hulp in de vorm van mij! Hoera!

Ik zal ze op freelance basis gaan ondersteunen als content manager/marketeer. Super leuk, want het sluit precies aan op mijn studie (en ook wel een beetje wat ik al voor mijn blog doe).

Dus ik zat als een heel blij ei terug in de trein. Zo fijn hoe goed alles eigenlijk gaat momenteel. Vrijdag kwam ook mijn persoonlijke artikel ‘Hoe ik van 2016 mijn jaar maakte‘ online, en daar kwamen zoveel reacties op! Zoveel lieve en supportende berichtjes, dat deed me echt heel goed. Thanks daarvoor :-) Ik hoop dat jullie er ook iets aan gehad hebben.

‘s Avonds had ik met vrienden afgesproken om onze vakantieplannen te bespreken. We willen graag een weekje gaan surfen in Frankrijk, dus namen we alle opties door. Wederom had niemand zin om te koken, dus haalden we een wok to go haha. Nog enigszins gezond.

Zaterdag voelde echt als zondag. Ik begon de dag met croissantjes en vers sap en de krant.

Onze hele straat is begroeid met stokrozen, zo mooi!


Ik ging naar de fotozaak om de foto’s van het eerste rolletje uit mijn Minox GT 35 op te halen. Ik vind dit altijd zo spannend! Sowieso ben ik vaak al vergeten welke foto’s ik gemaakt had, en daarnaast is het maar de vraag of de foto’s gelukt zijn. Maar ik mag niet klagen, de foto’s zijn best goed gelukt – zeker voor een eerste rolletje! Ik vind het een fijn compact cameraatje, dus ik denk dat ik ‘m weer ga vullen met een nieuw rolletje. Als jullie het leuk vinden om meer over analoge fotografie te lezen, geef dan even een gil. Dan schrijf ik er wat over!

\

De rest van de dag heb ik een beetje gechilld. Ik had al m’n afspraken afgezegd en ben gaan lezen. Ik had eindelijk tijd en rust om te beginnen in ‘Nooit meer te druk‘.

M’n oudhuisgenoot kwam even een middagdutje doen, omdat z’n hele weekend vol afspraken stond en hij vandaag in Utrecht moet zijn.

‘s Avonds aten we pizza in ‘t zonnetje en keken we naar Duitsland – Italië. Wat een wedstrijd zeg.. Vrij saai, maar de penalty’s waren weer heel spannend! 18 strafschoppen waren er nodig om tot een winnaar te komen, en helaas werd dat niet het team waar ik voor supporte (Italië).

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/C126BE03-21E4-43FA-9ED8-4D5D7358D848_zpslrnggrhi.jpg

Zondag = chilldag, dus een chilloutfitje.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/58D27DA3-D01B-49AD-9D43-1EED3BFB1721_zpsemsjif7k.jpg

Ik weet niet wat het was dit weekend, maar ik was zo loom! Op zich niet erg natuurlijk, het is niet voor niets vakantie. Ik keek de film ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’. Ik had het boek ooit voor m’n verjaardag gekregen, maar voordat ik ‘m kon lezen had een van de puppy’s van mijn vader z’n tanden er al in gezet.. De film was in ieder geval erg leuk, aanrader!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/9C9E3DC1-0148-46A6-9117-CD1AA2822275_zps7z32o8fm.jpg

‘s Middags deed ik nog een rondje over de streekmarkt met Anja, ‘s avonds dook ik nog even de supermarkt in met m’n huisgenootjes. Resultaat van ‘boodschappen’ doen als je zin in lekkere dingen hebt..

Daarna heb ik Frankrijk – IJsland gekeken, maar na 4-0 ben ik gestopt met kijken.. boehoe. Ik was voor IJsland! Nou goed. Als Wales maar wint!

En dat was mijn saaie, maar best wel relaxte weekend haha! Komende week wordt weer leuk druk, met wat afspraken buiten de deur en By the Creek festival op zaterdag! De weersvoorspellingen lijken goed te zijn, dus even duimen… Mocht je ook zin hebben in een festival: via instagram mag ik nog 2 kaartjes voor By the Creek weggeven! Vanavond kies ik een winnaar, dus doe nog snel mee :-).

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 23 reacties

 1. Josianne

  Wat grappig; ik wist helemaal niet dat er een film is van dat boek! Ik vond (als enige Nederlander volgens mij) het boek een beetje tegenvallen. Ik vond het wel leuk, maar niet fantastisch. Misschien toch maar een keer de film kijken; wie weet helpt dat haha!

 2. Frauke

  Wat een boel gezellige foto’s! Ik krijg bij jou altijd zo’n honger van aaaal die lekkere dingen, hmm. Wat fijn dat je nu een nieuw baantje hebt en al helemaal dat het zo aansluit bij je studies! Ik vind 4 blogposts per week echt helemaal perfect (zo doe ik het zelf ook hahaha), elke dag kijken lukt bij velen toch niet in de zomer. X

  1. Stiekem vind ik zelf 4 artikelen ook perfect (zowel als schrijver en als lezer), maar ben toch benieuwd wat de rest ervan vindt. Ben nu zelf inderdaad ook een stuk drukker!

 3. Anne

  Leuk dat je weer zo actief aan het bloggen bent :) En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 4. Julia

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat leuk! Je week ziet er weer heerlijk uit! En je kamer is altijd zo mooi <3 Ik ben trouwens ook voor Wales haha

 5. Congrats met je nieuwe baan! En naar dat boek ben ik heel erg benieuwd :)! Over je vraag over het bloggen: Zelf kan ik 4 blogs per week niet bijhouden, aan de andere kant: ik hoef ook niet alles te lezen natuurlijk!

  1. Daar zit ik dus zelf ook een beetje mee. Je hoeft inderdaad niet alles te lezen (niet alles is altijd even interessant), en het scheelt denk ik ook dat mijn artikelen niet per se heel actueel zijn (laten we zeggen: een review van een make-up collectie o.i.d.). Die mag je ook best met vertraging lezen.

 6. Melle

  Ik word zo vrolijk van jouw foto’s, lekker lezen en kijken. Echt een goed begin van de dag :) En terwijl ik zo stiekem een beetje wegdroom hoop ik zo erg dat je ook bij mij langs gaat komen :) JAA! <3

 7. Loes

  Hee Ik heb op te weinig gestemd, maar eigenlijk alleen omdat ik je artikelen super leuk vind en er nooit genoeg kunnen zijn!

 8. Hedwig

  Aah ik vind jouw dagboek altijd zo leuk, ik krijg er altijd zin van om dingen te gaan doen & ondernemen. Wat heb je een fijne dingen gedaan deze week! En gefeliciteerd met je nieuwe baan :)

 9. Wow, ik moest echt even verschillende keren kijken. Ik dacht dat je schets van de plannen die je hebt boven je bank, dat dat een foto was van één of ander interieurboekje! Ziet er kei gezellig uit! Ik ben ook zoiets van plan, maar dan met mijn bureau. Tof idee van die lichtjes, ga ik onthouden!

 10. Laura

  Leuk dagboekje weer! En wat tof dat je een weekje gaat surfen! Ik ga toevallig in augustus ook anderhalve week surfen in Frankrijk, heb er helemaal zin in! Weet je al waar je heen gaat?

 11. Gaaf je schets, ik kan never nooit zo goed een bank tekenen ;)
  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 12. Tessa

  Ticket to ride is zo’n leuk spel. Ik heb het vorige jaar op vakantie zoveel gespeeld als het gewoon te warm was om naar buiten te gaan <3

 13. Marlot

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En ik vind 4 artikelen ideaal. Niet dat ik meteen kijk, maar ik lees niet alles en zodra ik dan tijd heb staat er wel altijd iets nieuws online wat ik interessant vind.
  Ik ben trouwens een beetje heel erg jaloers op jouw kamer, hij is zo mooi haha! Ik ben nu zelf opzoek naar een kamer in Utrecht maar dat valt nog vies tegen!

 14. Lotte

  van deze kant van mijn laptop een hele harde gil naar meer over analoge fotografie! Op een goede manier.. :) Ben er steeds meer mee aan het doen, maar moet nog veel nadenken over het maken van een goede foto, al helemaal omdat je de foto ‘maar 1x kunt maken’
  Fijne week!
  liefs!

 15. Ik zou zeggen voer die schets maar uit, want het ziet er heel gezellig uit. Zoiets zou ik zelf ook graag nog willen maken, zie het al helemaal voor me.

 16. Femke

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Lijkt me een erg leuke en uitdagende functie. De schets van de muur boven de bank ziet er goed uit. Ben benieuwd naar het resultaat! Fijn dat je weer meer met bloggen bezig bent. Ik heb het de afgelopen periode erg druk gehad en geen tijd om je blogs te lezen, dus ik heb nog wat in te halen :-)

Geef een reactie