Diary week 27: dagje Amsterdam, zwoele zomeravonden en festivals!

wk27

Woehoe, wat een weekje! Eindelijk liet het zonnetje weer van zich zien, wat resulteerde in veel zomerse avonden in het park en drankjes op het terras. Deze week was leuk en druk, met o.a. een dagje Amsterdam en een festival. Helaas eindigde ‘ie iets minder en heb ik al sinds gisteren last van een bijholteontsteking (inclusief een dik, rood en tranend oog. Hoera). Vandaar dat deze diary iets later online komt, vandaag doe ik alles vanuit m’n bedje.

Maandag was een dag vol afspraken, maar toch heel relaxed. ‘s Ochtends werkte ik m’n mail weg, ging ik langs het postkantoor om pakketjes op te halen en schreef ik een blogje. Ik had een lange broek en trui aangetrokken, maar ‘s middags brak opeens de zon door en was het heerlijk weer!

Ik ging langs Fleur, voor een nieuwe binnenkijker op mijn blog. Je kan je nog steeds opgeven voor een binnenkijker, ik ben van plan om bij jullie allemaal langs te gaan. Om voor de hand liggende redenen ga ik eerst even iedereen in Utrecht af, hier kan ik namelijk zo op de fiets naartoe.

We aten een croissaintje op haar leuke mini balkonnetje, lekker in de zon!

Ook ‘s middags moest er gewerkt worden, maar aangezien ik in principe overal kan werken waar er wifi is besloot ik dat lekker op het terras te doen ;-).

Samen met m’n huisgenootje flanste ik snel een salade in elkaar (ongeveer deze, maar dan met extra bulgur), en aten we die op in het park. Geeft gelijk zo’n campinggevoel.

‘s Avonds kwam ook m’n andere huisgenootje erbij, en hebben we nog tot zonsondergang in het park gechilld. We ontdekten ook een nieuwe hobby: badmintonnen. Serieus leuk (en nog best intensief!). Versterkt het campinggevoel nog meer, zeker toen andere mensen uit het park ook een potje meespeelden, haha. Tip: bij de Action kun je voor €5 een badmintonsetje kopen!

Van dit soort spontane gezellige avondjes word ik altijd zo intens gelukkig :-). Zo simpel kan het zijn he.

Dinsdag regende het weer, dus de lange broek kon weer aan. Wel ideaal voor een dagje musea in Amsterdam, samen met Anouk.Onze eerste stop was een bezoekje aan de expositie van Helmut Newton in ‘t FOAM. Ontzettend gaaf, echt een aanrader. Die laatste foto is een van mijn lievelingsfoto’s van ‘m. Ik heb ‘m ooit helemaal moeten analyseren voor ‘t vak kunstgeschiedenis, was heel gaaf om ‘m nu in het ‘echt’ te zien.

We lunchten bij Metropolitain, een leuk tentje aan het Rokin waar je de hele dag door kan ontbijten. Ik had toast met avocado en gepocheerd ei, Anouk de French toast. Yum! Ook al een aanrader!Daarna gingen we door naar de Hortus Botanicus, oftewel de botanische tuin in Amsterdam. Hier hebben ze gigantische kassen waar je je echt in de tropen waant. Heel tof!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/0E7E249C-2600-413C-841D-BCEE7656CE74_zpshiy8pjwh.png

Mini shoplog: ik nam drie leuke vetplantjes mee uit Amsterdam, en kreeg per post 2 pakketjes binnen die ik besteld had. Een Sam Friday bikini uit de sale en ecoline brush pens.

‘s Avonds kookte m’n huisgenootje voor me (zo makkelijk als je kan aanschuiven): noodles met kip en groentes. Simpel maar lekker.

Woensdag was een saaie dag. Ik zou eigenlijk even langs kantoor gaan, maar er reden geen treinen. Dan maar een dagje thuiswerken. Met deze snoepjes (haha, wie kent ze nog?).

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/0FA430EF-6BE2-481C-8BAA-4E649386B088_zpsiehxhhcl.jpg

Donderdag poging 2, ditmaal reden de treinen wel. Ik ging dus langs Code Blauw/Dudes en Don’ts, waar ik nu als freelancer voor werk. Het was een leuke en ‘vruchtbare’ middag (zo zeg je dat toch? ;-)), meer dan deze prachtige foto van Barneveld heb ik niet. Maar houd o.a. de blog van de dudes in de gaten, want binnenkort zul je daar ook stukjes van mijn hand zien verschijnen!

‘s Avonds at ik weer een bulgursalade, deze met falafel. Ik vind bulgur zo lekker! Het liefst wel de grove variant, maar ook de kleinere korrel is lekker. Het is nog gezond ook, bovendien zit je langer vol omdat het zo vezelrijk is. Mocht je het nog niet kennen, neem dan een keer een pakje bulgur mee uit de supermarkt. Het heeft verder een vrij neutrale smaak, dus je kunt er gewoon bijgooien waar je zin in hebt.

‘s Avonds deden we nog een poging tot badmintonnen in het park, maar het waaide helaas te hard. Daarvoor moeten we nog een alternatief vinden.. Misschien jeu de boules? ;-)

Vrijdagochtend had ik last van migraine. Dat had ik gelukkig al heeeel lang niet meer gehad. Het trok gelukkig wel weg, maar ik word er altijd zo mega suf van. Pas tegen 16:00 kwam ik weer een beetje op gang.

Oh en ik krijg er altijd mega zin in vet en zout eten van. Dus haalde ik frietjes met stoofvlees, yum.

Zaterdag ging ik naar Maura, om gezellig te brunchen met een groep vrienden. ‘s Middags gingen we met z’n allen naar By the Creek festival, van te voren moest dus een goede bodem worden gelegd.

Maura maakte Bloody Mary’s en Gin & Tonics, lekkerrrr.

Het festival was gezellig, we hadden enorm geluk met het weer! Wel was het duidelijk dat het de eerste keer was dat dit festival werd gehouden. Sommige podia waren wat klein opgezet, en het terrein lag nogal afgelegen dus de rit er naartoe was ook een beetje omslachtig. We hebben een superleuke middag gehad, maar ik vond het niet erg om iets eerder al de bus richting huis (m’n bed!) te pakken.

Al kwam dat eigenlijk wel goed uit, want ik was gisteren om 8:30 al klaarwakker. Het zonnetje scheen, dus ik heb m’n huisgenootje uit bed getrommeld, eten ingeslagen en we zijn in het park gaan liggen.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/50FB1EBD-1BEF-47F8-8E9F-4E247403E574_zpsodlaitwk.jpg

Ik las het boek ‘As in Tas’ van Jelle Brandt Corstius in een ruk uit. Zijn ook maar 150 bladzijdes, maar toch. Aanrader voor zo in het park/op het strand. Hij schrijft vlot en grappig, en je hebt ‘m dus zo uit. Ook wel eens fijn, in tegenstelling tot al die boeken waarin ik begonnen ben (maar nooit afmaak).

‘s Avonds maakten we alweer een bulgursalade, dit keer met o.a. komkommer, veldsla, druifjes, walnoten, avocado, wortel en gerookte kip. En andere restjes die we nog in huis hadden. Deze namen we mee naar De Zaak, een cafeetje hier waar je je eigen eten mee mag nemen. Goedkoop en handig alternatief voor gezellige terrasavondjes!

Daarop volgde nog een ijsje..

En spelletjes op het terras! Lekker kneuterig.

Inmiddels liep ik er wel bij of ik een kilo uien had gesneden, mijn oog stopte maar niet met tranen.. Ter compensatie zette ik maar een big smile op, om te voorkomen dat mensen medelijdend naar me zouden kijken. Maar ik geloof dat dit het geheel nog gekker maakte.

‘s Avonds keek ik nog een stukje van de EK-finale, maar bij de verlenging ging ik naar bed. Zo fanatiek als ik in het begin van het EK nog was, zo saaaaai vond ik het nu. Eerlijk gezegd boeide het me ook niks meer welk team zou winnen, vond beide teams mwoah.

Inmiddels voelt m’n hele rechterzijde van m’n hoofd hol en snotterig, maar m’n oog traant gelukkig niet meer echt. Vandaag dus even rustig aan doen vanuit bed :-) Gelukkig heb ik lieve huisgenootjes, als ik ze lief aankijk willen ze vast wel een bulgursalade voor me maken, haha ;-).

Ik wens jullie een fijne week, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Josianne

  Fijn dagboekje! Ik ga toch eens bulgur halen in de supermarkt, heb het nog nooit gegeten maar is eigenlijk best prima voor een salade inderdaad! Ik hoop dat je ontsteking snel weer wegtrekt, niets zo irritant als dat.

 2. Marjoleine

  Ah beterschap met je oog! Super tof dat je nu ook als freelancer werkt. Ben benieuwd naar de stukjes die je gaat schrijven daar!

 3. Darina

  Mooie en gezellige foto’s! De salade ziet er heerlijk uit

 4. Elaintje

  Heel toevallig heb ik gisteren voor het eerst een bulgursalade gemaakt. Inderdaad erg lekker. En die patat ziet er zo lekker uit!

 5. Mylene

  Die salade ga ik van de week maar eens proberen. Ziet er veel en veel te lekker uit!
  Ik ga dinsdag naar Foam, ben echt benieuwd! En oh god, die french toast van Metropolitain is echt de hemel! Volgende keer wil ik zo’ gepocheerd eitje proberen. YUMMIE!

Geef een reactie