Diary week 29: een weekje vakantie (strand, bootje varen & Brainpower)

wk29

Afgelopen week was het even rustig hier: ik had een weekje vakantie! Eindelijk was de zomer hier, en ik besloot er meteen goed gebruik van te maken. Dagjes strand, een nachtje weg, festivals en varen met een sloepje.. Ik kan gelijk heel wat dingen van mijn bucketlist afstrepen. Afgelopen week was dan ook zo leuk!


Maandag ging ik spontaan een dagje naar het strand. De laatste keer dat ik de zee zag was geloof ik in maart, tijdje terug alweer. Nu was het zo lekker! We hebben zelfs gezwommen in de zee. Ik hou zo van het strand :-)

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/312DAFB4-4C29-42C7-980F-07D98523C81A_zpsmb8msxjl.png

Op het strand ving ik Mr. Mime, haha! Dat is een hele zeldzame Pokémon die alleen in Europa te vinden is. Mocht je ‘m nog willen vangen: even naar Bloemendaal dus.

Dinsdag was een relaxed dagje. Ik moest wat dingetjes op de post doen, langs de bieb en een wasje draaien. Zo’n rommeldagje.

Maar wel met een lekkere lunch: broodje met ei en avocado!

De rest van de middag heb ik lekker op het balkon van m’n huisgenootje gezeten, en maakte ik een begin aan het boek Huidpijn van Saskia Noort. Aanrader! Zo fijn dat ik nu meer tijd heb om boeken te lezen. Ik zal binnenkort nog een artikel plaatsen met wat leestips.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/E0EFE4C4-0966-4DD2-B71A-B714BC842997_zpsmhmsfbtv.jpg

‘s Avonds deed ik nog een drankje in de stad. Heerlijk die zwoele zomeravonden!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/C2DC1DE8-361D-4314-B370-6CC27BA470DD_zpsuygkoh18.jpg

Woensdag lag ik weer op het strand! Toen de weersvoorspellingen er zo goed uitzagen, boekte ik spontaan een nachtje weg met Marieke. We besloten naar Haarlem te gaan, zodat we dat konden combineren met het strand.


Het voelde echt als een minivakantie. ‘s Avonds gingen we uiteten bij een leuk restaurantje in een gezellig zijstraatje.

Daarna haalden we heerlijke ijsjes (ik had een bolletje NY Cheesecake en een bolletje met Viooltjessmaak) en slenterden we door de straatjes van Haarlem. Wat een mooie en gezellige stad is dit!


Uiteindelijk eindigden we de avond bij de Oerkap, een soort stadsstrand aan het water. Hier hebben we tot laat in de avond buiten gezeten met lekkere biertjes.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/27335F21-FA91-4964-8F38-0F5EA15CE3EC_zpsnxgzqkff.jpg

We verbleven in een Bed & Breakfast, en kregen de volgende ochtend een heel schattig ontbijt geserveerd.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/A8E3F2EC-4230-4FD6-BD6D-8C649B594E77_zpsi9njmul0.jpg

En omdat het er zo chill was besloten we de volgende dag weer bij de Oerkap te gaan chillen. De hele middag hebben we lekker in het zonnetje gezeten, en las ik in een ruk m’n boek uit.

Het mooie Haarlem moet ik later nog maar eens ontdekken. Ik zag superveel leuke winkeltjes en koffiebarretjes, maar daar was het eigenlijk toch te warm voor.

Vrijdag was ik al vroeg op weg naar Nijmegen, voor de intocht van de Vierdaagse. Maar eerst even langs m’n broer, om te knuffelen met Karel.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/83DD66AA-6F93-4475-9108-5AB64BB529F4_zpstmkjz7xx.jpg

De rest van de middag heb ik geklapt en gezongen voor alle wandelaars.

4daagse

In het bijzonder natuurlijk voor mijn eigen moeder, die ook dit jaar de 40km liep. Zo knap!

Zaterdag was ik weer terug in Utrecht, samen met m’n schoonzusje ging ik naar De Leuke Festival. Dit was zooooo leuk! Het weer was top, de muziek fout (Brainpowerrrr), de biertjes lekker koud.. Serieus een aanrader dit festival. Het is niet al te grootschalig en als Utrechter ben je er zo op de fiets. Volgend jaar ga ik zeker weer!En ook zondag was zo’n leuke dag! Ik heb de hele middag op een sloepje door Utrecht gevaren. Dit was nog een cadeautje voor mijn vader, omdat hij vorig jaar hoogleraar is geworden. Het was zo leuk en gezellig! Echt heel relaxed.


We hebben ook allemaal een mooie nieuwe tattoo erbij.

Utrecht is zo mooi vanaf het water!

Ik sloot m’n weekend af bij SOIA, het stadsstrand van Utrecht. Wat een heeeerlijke week was dit, echt vakantie! Inmiddels ben ik helemaal uitgerust (en 5 tinten bruiner), dus ik kan er weer tegenaan. Stiekem wel jammer dat het nu weer bewolkt en regenachtig is, maar zo is het wel makkelijker om aan het werk te gaan.

Al mag ik dit weekend weer op stap, samen met Maura ga ik op citytrip naar een onbekende bestemming.. Ben heel benieuwd! Volgende week lees je waar we geweest zijn ;-) Tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Anouk

    Klinkt als een heerlijke week. Wat een nachtje weg en een dagje strand al wel niet kunnen doen voor het ultieme vakantiegevoel! Haarlem wil ik ook nog eens ontdekken, ben er wel eens wezen shoppen in de hoofdwinkelstraat, maar volgens mij is er véél meer leuks! Fijne nieuwe week:).

  2. Eline

    Wat een heerlijke diary, zo lekker zomers! De foto’s van je eten geven me altijd lekkere trek, er zit ook zo veel lekkers tussen. Heel veel plezier op je onbekende bestemming, ik ben heel benieuwd!

  3. Alex

    Klinkt als een super leuke week! Zo’n trip waar je niet weet waar je naartoe gaat willen mijn beste vriendin en ik volgend jaar ook doen, als ik weer terug ben in Europa, heb ik erg zin in! En ik ben ook altijd op zoek naar Pokemon…zo als iedereen hier in New York. Echt te gek! :D

  4. Wat had jij een zalige week! En zulke mooie foto’s :) Ik ben benieuwd naar het nieuwe boek van Saskia Noort, ik ben fan van haar.

Geef een reactie