Hotspot: Aziatisch restaurant LE:EN in Utrecht

restaurant le:en

Onlangs werd ik uitgenodigd voor een etentje bij LE:EN. Hier had ik al zoveel goede verhalen en smakelijke foto’s van voorbij zien komen, inmiddels stond het restaurant hoog op mijn lijstje. Bij LE:EN kun je terecht voor de Aziatische keuken. En dan dus echt elke Aziatische keuken. Van Japans tot Thais, Chinees tot Vietnamees. Het idee is dat je de verschillende gerechtjes mixt en matcht, Aziatische tapas dus!

restaurant le:en
restaurant le:en

Even zoeken

Restaurant LE:EN bestaat al sinds 2004, maar is sinds 2011 gevestigd in een grote hal op een industrieterrein achter het station. Eventjes zoeken, maar zeker de moeite waard. Hier vind je o.a. ook restaurant De Watertoren en Tivoli De Helling (klein Berlijn). Een verzameling van leuke hotspots dus!

Het pand van LE:EN is enorm groot, en heeft een open indruk. Er is een ruim terras, en de pui vooraan het pand kan helemaal open worden gezet waardoor je binnen toch het gevoel hebt buiten te zitten. Eenmaal binnen heb je genoeg keuze om te zitten: een romantisch tafeltje voor twee, een lange tafel voor de hele familie of een knus bankje?

Overal staan grote planten, de muren zijn beschilderd met toffe schilderingen of beplakt met Aziatische verpakkingen. Het geheel straalt een soort industriële Aziatische sfeer uit, heel cool!

restaurant leen restaurant leen

Saké of een Thais Singha biertje?

Met al die lekkere gerechtjes op de kaart is het lastig kiezen, maar gelukkig hoeft dat eigenlijk ook niet. Kies gewoon alles, en deel het met je tafelgenoten! Vanuit de open keuken kun je alle lekkere gerechten voorbij zien komen. Het leuke is dat het Aziatische thema zelfs is doorgevoerd in de drankenkaart. Zo drink je saké bij je sushi, een Indiaas biertje bij je curry en een Nép Moí (Vietnamese vodka) bij je summer roll. Super leuk, en maakt de kaart echt compleet.

In augustus wordt de menukaart vernieuwd, maar wat ik heb mogen proeven was ook ontzettend lekker. Ik stel voor dat je dus gewoon deze week nog gaat (en wanneer de nieuwe kaart er is nog een keertje).

Restaurant LE:EN is te vinden op Heuveloord 140. Ondanks dat het even zoeken is, is LE:EN goed te bereiken met het OV, en zelfs op loopafstand van het Centraal Station. Meer informatie vind je op hun website.

De prachtige foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door Desmond Gerritse van Our Hangry Kitchen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Frauke

  Wauw, dat ziet er een fijne hotspot uit! Een beetje ver haha, maar als ik eens in Utrecht ben, wil ik er gerust heen. Het interieur / de hele stijl vind ik superleuk, en ook goed dat de drankenkaart ook Aziatisch is! Hopelijk blijft het eten in augustus even goed ;-) X

 2. Sanne

  Wauw, geen idee dat LE:EN Aziatisch is! Tof! Ga ik zeker eens eten. :)

 3. Eva

  Ziet er heerlijk uit. Leuk om te onthouden voor een volgend bezoekje aan Utrecht!

 4. Anna

  Jaaa, LE:EN is zó goed! Ik heb er vorig jaar eens gegeten, als verrassing. Ik wist dus nog niets van het restaurant af, ging er zonder verwachtingen heen, en oh man! Wat was het heerlijk! De hoogste tijd om er snel weer eens een bezoekje te brengen :).

 5. Eline

  Wauw wat ziet het eten er ontzettend lekker uit! Super leuke hotspot voor als ik een keertje in Utrecht ben.

 6. Mylene

  Ik ben hier dus nog steeds niet geweest, maar ik heb hier al wel goede verhalen over gehoord. En oh my, de foto’s zeggen ook genoeg!

 7. Priscilla

  Wat een mooi interieur en wat ziet het eten er lekker uit! Ik kom niet vaak in Utrecht maar zo te zien moet ik er maar weer eens heen :)

Geef een reactie