Filmtips #8 (de Netflix editie)

Het is alweer ruim een jaar geleden sinds ik voor het laatst filmtips met jullie deelde, oeps. Nou waren de films uit de vorige editie ook wel heel erg fijn. Nu is het tijd voor een nieuwe ronde, met dit keer films die je op Netflix kan vinden. Wel zo makkelijk. Onlangs werd hun aanbod aangevuld met flink wat pareltjes, lees verder voor mijn favorieten.

Intouchables

Intouchables, de grappigste en meest ontroerende feelgood film van de afgelopen tijd. Met ook nog eens een prachtige soundtrack.

Volgens mij staat deze film bij bijna iedereen in de top 10. Grote kans dus dat je ‘m al gezien hebt. Maar hij staat sinds kort op Netflix, dus nu kun je ‘m zo vaak kijken als je wil. Hierboven zie je trouwens een van mijn favoriete scenes uit de film, ‘pas de bras, pas de chocolats!’ ;-).

Jagten

Jagten is een Deense dramafilm, en gaat over Lucas, een schoolmeester die onterecht van seksueel misbruik wordt verdacht. Omdat de beschuldigingen van een 5-jarig meisjes komen, bedenkt niemand dat deze misschien onwaar zouden kunnen zijn. Het verhaal doet al snel de rondte in het dorp, en verandert het leven van Lucas voorgoed.

De film heeft sleepte meerdere nominaties en filmprijzen binnen, en dat is niet voor niets.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

We blijven even in Scandinavische sferen met deze Zweedse boekverfilming. Ik houd van Zweedse films, ze zijn altijd een beetje gek en kneuterig tegelijk. Zo ook deze film, waarin Alan, een hoogbejaarde man de benen neemt op zijn verjaardag.

Hij belandt van het ene in het andere avontuur, tegelijkertijd zien we flashbacks naar zijn memorabele leven waaruit blijkt dat Alan een bijzonder man was. Stiekem erg grappig!

Finding Nemo

Een van de leukste animatiefilms staat sinds kort op Netflix! Ik geloof niet dat deze film nog enige inleiding behoeft. Inmiddels draait Finding Dory in de bioscoop, dus Finding Nemo is perfect om je geheugen nog even op te frissen.

Inside Out

Nog een succesvolle Disney Pixar film: Inside Out. Deze film gaat over de verschillende emoties in ons hoofd, die worden uitgebeeld door de gekleurde poppetjes. Vanuit het ‘hoofdkwartier’ worden alle emoties van Riley gereguleerd. Maar wanneer Riley door het nieuwe werk van haar vader naar de andere kant van het land verhuist zorgt dat voor grote chaos op het hoofdkwartier.

De film is lief en grappig, en soms surrealistisch en realistisch tegelijk.

Hachi

Ook lief, maar wel een stuk zieliger: Hachi. Dit is een film naar het waargebeurde verhaal over een hond uit Japan die dagelijks met zijn baasje meeloopt naar het station. Wanneer zijn baasje op een dag niet terugkomt, blijft Hachi 9 jaar lang zijn baasje opwachten op het station.

Mooie film, maar zorg wel dat je een pak tissues hebt klaarliggen.

The Wolf of Wallstreet

Volgens velen had Leonardo DiCaprio hier al een Oscar voor moeten krijgen. Hoewel hij een walgelijke vent speelt, speelt ie ‘m wel heel goed. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van effectenmakelaar Jason Belfort, die eind jaren 80 door fraude multimiljonair wordt.

Samen met zijn zakenpartner leeft Jason een uitbundig leven vol drugs en feestjes, en smijten ze met geld. Totdat zijn fraude bekend wordt en zijn carrière ten onder gaat..

Nightcrawler

Jake Gyllenhaal is mijn favoriete acteur, zo knap hoe hij verschillende types weet neer te zetten. Zo ook in Nightcrawler, waarin hij een jongeman, Lou Bloom, speelt die op zoek is naar een baan. Per toeval belandt hij in de wereld van de misdaadverslaggeving, en gaat hij aan de slag als freelance misdaadverslaggever.

Geweld is sensatie, en dat verkoopt. Hoe erger het nieuws, hoe meer Lou eraan verdient. Lou doet er alles aan om geld te verdienen, en al snel vervaagt de grens tussen toeschouwer en deelnemer..

Now You See Me

Deel twee draait momenteel in de bioscoop, maar daarvoor moet je natuurlijk eerst het eerste deel gezien hebben. Now You See Me gaat over vier illusionisten en oplichters. Tijdens een grote show weten ze door middel van een act een bank te beroven. De FBI en Interpol worden erbij gehaald, maar door alle illusies is niet altijd duidelijk wat nou echt en wat nep is.

Spannende film, ook als kijker word je telkens op het verkeerde been gezet en dat maak de film extra leuk.

Flipped

Flipped is zo’n typische ‘tumblr’ film, over je eerste grote liefde, gefilmd met een mooi oud filtertje en vol mooie quotes. Flipped gaat over Juli Baker en Bryce Loski. Vanaf de dag dat Juli naast Bryce komt te wonen is ze smoorverliefd op ‘m. Bryce moet er echter niks van weten. In groep acht verandert er iets, waardoor de rollen lijken omgedraaid..

Fijne feelgood film met een arthouse tintje.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Frauke

  Leuk overzicht! Ik heb er best veel al gezien, Les Intouchables is inderdaad echt een geweldige film. Ik moest ‘m altijd kijken voor de Franse les, dus inmiddels ken ik ‘m bijna vanbuiten haha. En The Wolf Of Wallstreet vond ik door de decadentie ook heel leuk. De film over die Japanse hond wil ik nu echt graag zien, maar ook weer niet. Ik word daar altijd ZO verdrietig van! X

 2. Tiffany

  Fijn zo’n netflix tips overzicht. Ik heb een paar dagen geleden wolf of wallstreet gezien, wat een gestoorde film! (Op de goede manier hoor haha) Now you see mee wil ik ook nog graag zien.

 3. Rowan

  Van veel films wist ik niet eens dat ze op Netflix stonden. Dankzij jou heb ik weer genoeg te kijken, nu al zin in!

 4. Josianne

  Haha, bij elke film die je noemt dacht ik: ah yes! Intouchables en Wolf of Wall Street zijn fantastisch; ik wist niet dat er een film was van de 100-jarige man (ga ik dit weekend dus ff kijken), en ik heb laatst Now you see me 2 gezien, dus het wordt hoog tijd dat ik 1 ga kijken! Thanks voor deze tips!

 5. sammie

  Leuke tips! Hachi heb ik 2 keer gezien en moest bij beide keer enorm huilen.. te erg gewoon haha. Prachtige film maar zo sneu!

 6. Tessa

  Intouchables omg wat ben ik blij dat ie eindelijk op Netflix sta! Dankje wel voor het delen!! Ik weet wat ik vanmiddag ga kijken het regent toch de hele dag.

 7. Claire

  Hachi heb ik ooit een keer gekeken op een meidenfilmavondje. Iedereen aan het huilen.. Intouchables is echt één van mijn favorieten. Leuke films heb je op een rijtje gezet!

 8. Marlies

  Ah wat fijn! Met de druiligere weer van afgelopen weken komt het precies gelegen!

 9. Karlijn

  De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween is zo’n leuke film! Ik heb hem in de bioscoop gezien (waar de gemiddelde leeftijd ook wel richting de 100 aan liep, nog nooit in een filmzaal gezeten met zoveel ouderen) en iedereen moest de hele tijd lachen :)

 10. Ik heb al bijna elke film gezien, maar Flipped kende ik helemaal nog niet. Die moet ik dus zeker bekijken, want het klinkt als eentje die ik leuk zal vinden!

 11. annouska

  Intouchables is echt een hele mooie en gave film! Ik ben wel benieuwd naar HACHI, nooit van gehoord namelijk.

Geef een reactie