Zomer bucketlist

Ik durf het bijna niet meer te zeggen, want dan gaat het vast weer regenen, maar: het is zomer! Eindelijk werkt het weer ook een beetje mee. Inmiddels zijn de laatste tentamens geweest en is de zomervakantie dus echt aangebroken. Tijd om een plan te maken voor deze zomer, in de vorm van een bucketlist.

Voor je het weet is ‘ie namelijk zo voorbij. Aan het begin van de zomer zit ik vaak vol plannen, en achteraf blijkt dan dat mijn vrije tijd vooral is opgegaan aan wijn drinken op het terras. Ook leuk, maar dit jaar wil ik ook echt iets doen met al die vrije tijd. Daarom hier mijn bucketlist voor deze zomer, misschien haal je er zelf ook nog inspiratie uit!

1. Meer musea bezoeken

Sinds dit voorjaar heb ik een museumkaart, en hoewel ik al wat tentoonstellingen heb bezocht is de zomer natuurlijk de uitgelezen kans om door musea te struinen. Op regenachtige dagen, of juist als het buiten snikheet is. De expositie van Helmut Newton in ‘t FOAM kan ik alvast afstrepen (aanrader!), Boijmans staat ook nog op de planning. Mocht je nog aanraders hebben (of je aanbieden als museumbuddy?): shout!

2. Een “cursus” volgen

Tijdens schoolperiodes heb ik het vaak te druk om een cursus te volgen of ‘iets nieuws te leren’. De zomer lijkt me daar de uitgelezen kans voor. Waar ik een cursus in wil volgen weet ik alleen nog niet. Schilderen? Zangles (haha)? Schrijven? Om het mezelf iets makkelijker te maken mag het ook een ‘cursus’ uit boeken zijn. Maak ik ook weer eens gebruik van m’n biebpasje.

3. Dagje pretpark

Dit is volgens mij een gevalletje van hate it or love it. Ik houuuu van de adrenaline die je krijgt van alle snelle achtbanen. Er zijn dit jaar allerlei nieuwe achtbanen geopend, goede reden dus om weer eens een pretpark te bezoeken.

4. Een weekje ‘boekenleesvakantie’

Wonen in Utrecht is heerlijk, maar ik mis af en toe wel een grote tuin met een boom zodat je lekker een boekje kan lezen in de schaduw van de boom. Door het jaar heen vind ik vaak de rust niet om te lezen, terwijl ik dat wel graag doe. Gelukkig heeft m’n vader wel een tuin inclusief bomen om onder te luieren. Deze zomer plan ik dus een weekje ‘vakantie’ in bij mijn vader, om de stapel boeken die ik nog wil lezen uit te lezen.

5. Spelletjesavonden organiseren

Spelletjes doen me altijd denken aan vakanties op de camping vroeger, en geven me altijd zo’n ultiem vakantiegevoel. Inmiddels heb ik een aardige collectie spellen opgebouwd, ik kan niet wachten om op lange zwoele zomeravonden spelletjes te spelen met vrienden. Tip: veel cafes hebben vaak ook een voorraad spellen, dan kun je op het terras spelletjes spelen!

6. Kaartjes sturen

Een kaartje vanaf de camping sturen is leuk, maar ook als je dit jaar gewoon thuis blijft is het leuk om kaartjes rond te sturen. Ik ben sowieso fan van de ouderwetse post, het is een leuke manier om te laten weten dat je aan iemand denkt. Deze zomer ben ik dus van plan om al mijn vrienden een kaartje te sturen, gewoon zomaar.

7. Naar het strand (en schelpen verzamelen)

Ik ben dol op het strand. Misschien omdat ik als kind aan de grens bij Duitsland woonde, en het strand dus maar een of twee keer per jaar zag. Die eindeloze vlakte heeft altijd iets magisch. Weer of geen weer: deze zomer wil ik een paar keer naar het strand. Lekker bakken in de zon, of uitwaaien en warme chocolademelk drinken. Is mij om ‘t even. En dan natuurlijk een verzameling schelpen mee naar huis nemen.

8. Veel (analoge) foto’s maken (en inplakken)

Ik hou van foto’s maken. Een echte fotograaf zal ik mezelf niet noemen, maar ik vind het wel leuk om met fotografie bezig te zijn. Daarnaast is het ook een mooie manier van herinneringen vastleggen. Deze zomer wil ik wat meer analoge foto’s maken. De foto’s van deze camera’s hebben altijd zo’n fijn sfeertje.

9. Kamer make-over

Ik woon nu al ruim 2,5 jaar in mijn huidige woning, maar hij is nog steeds niet ‘af’. Ik heb nog een vrij lege muur, daar wil ik graag een plankje ophangen. Dit is echt zo’n plan dat ik alsmaar uitstel, maar met al die vrije dagen heb ik geen excuus meer. Ok, wel nog even iemand vinden die me helpt met boren.

10. Nachtje weg in eigen land

Ik hoor vaak dat Nederland stom en saai is. Tja, paradijselijke stranden of woeste natuur vind je hier niet meer zo snel. Maar Nederland kan zo ontzettend mooi zijn! Deze zomer wil ik graag een nachtje weg naar een stad of plek waar ik nog nooit eerder ben geweest. Misschien wel een van de waddeneilanden?

11. Vlaai eten bij oma

Helaas heb ik van al mijn grootouders nog maar één oma over. Maar wel een hele lieve, Limburgse oma. Deze zomer wil ik dus zeker gezellig ‘vloai’ eten en bijkletsen. Oma’s aan de top <3

12. Broers en zussendagje

Als we dan toch in de familiesferen blijven: deze zomer wil ik ook weer een gezellig dagje plannen met mijn broers en schoonzusjes. Ik ben nogal een familiemens, en waarschijnlijk beleef ik het meeste plezier aan zo’n dag. Maar een avondje samen uiteten moet best kunnen toch? Ben blij dat we inmiddels allemaal volwassen zijn en elkaar niet meer het bloed onder de nagels vandaan halen haha.

13. Kamperen

Als kind ging ik vroeger altijd kamperen met mijn ouders en broers. Inmiddels is de laatste keer alweer bijna 10 jaar geleden.. Goed, het is vaak wel een beetje behelpen op de camping. Maar het lijkt me zo gezellig om weer eens in een tentje te slapen, simpel te koken en ‘s avonds ‘rond de tafel’ te spelen.

14. M’n camera beter leren kennen

Foto’s zijn een belangrijk onderdeel van mijn blog. Ik word er steeds beter in, en fotografeer al lang niet meer in de automatische stand. Toch valt er nog veel te leren. Vaak ben ik daar te lui voor, of heb de tijd er niet voor. De vakantie is natuurlijk perfect om dit soort technieken onder de knie te krijgen.

15. Op verkenning in eigen stad

Deze zomer woon ik precies 4 jaar in Utrecht. Enerzijds voelt het alsof ik hier al eeuwen woon, en ken ik de stad op m’n duimpje. Anderzijds valt er nog zoveel te ontdekken! Waarom ver weg op vakantie gaan als vakantie in eigen stad net zo leuk is? Zo heb ik nog niet eens de domtoren beklommen! Deze zomer gaat daar uiteraard verandering in komen.

16. Festivals bezoeken

Zomer = festivals. Het eerste festival heb ik al gehad, en de volgende festivals staan al in de planning. Een dag lang dansen, biertjes drinken in de zon, leuke nieuwe mensen ontmoeten.. Ik hou van festivals! Ik mag binnenkort weer festivalkaartjes weggeven via mijn facebookpagina, houd die dus goed in de gaten!

17. Bootje varen (kano ook goed)

Ik hou van varen. Zeilen, of gewoon zo’n rustig sloepje: het geeft altijd zo’n relaxed vakantiegevoel. Zelfs kanoën vind ik leuk! Utrecht heeft genoeg water in de omgeving, je kunt zelfs midden door de stad over de grachten varen. Wijntje mee aan boord.. hoppa.

18. Tekenen en schilderen

Als kind kon ik uren creatief bezig zijn. Tekenen, verven, schilderen.. Helaas is het vaak een van de eerste dingen die er bij inschieten wanneer ik het druk heb met school/werk. Toch is het zo leuk om te doen! Ik merk ook dat ik meer ideeën krijg voor bijvoorbeeld mijn werk of blog als ik creatief bezig ben geweest. Ik heb nog genoeg materialen, dus deze zomer wil ik weer meer gaan tekenen en schilderen. Dat kan natuurlijk ook prima in het zonnetje in het park ;-).

19. Meer (en beter!) schrijven

Schrijven, schrijven, schrijven.. Ik doe het bijna elke dag. Voor school, mijn werk en mijn blog ben ik bijna elke dag wel bezig met schrijven. En toch blijft het leuk. En kan het nog altijd beter. Deze zomer wil ik oefenen met creatief schrijven. Eerder gaf ik zelf al wat tips over creatief schrijven, maar eerlijk gezegd heb ik de afgelopen weken weinig tijd gehad om voor de ‘lol’ te schrijven.

20. Pokémon vangen

Ehh tja. Ook ik ben bezweken voor de hype. Maar hey, het houdt je in beweging he? ;-) En door alle pokestops heb ik al verschillende bijzondere muurschilderingen ontdekt, wat ik oprecht tof vind!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Tiffany

  Leuke lijst! Ik ben al naar een aantal festivals geweest, nu staan er geen meer op de planning. Wil deze zomer nog wel in verschillende steden gaan shoppen, naar musea en de Efteling. Hopelijk blijft het weer een beetje mooi!

 2. Tessa

  Leuk lijstje, zelf ga ik volgende week naar de Efteling waar ik echt super veel zin in heb!

 3. Roos

  Wat een super leuke bucketlist! Krijg gelijk zin om mezelf wat productiever te gedragen deze vakantie, haha :) X

 4. Jolien

  Dit lijkt me een leuk, maar vooral ook een haalbaar lijstje. Ik dacht ook steeds dat België een saai en lelijk land was, maar eigenlijk is er nog zo veel ze bezichtigen en te ontdekken dat een vakantie in eigen land perfect haalbaar is. In Nederland is dat waarschijnlijk net hetzelfde!

 5. Eline

  Wat een heerlijke lijst! Ik ga dit jaar na meer dan tien jaar eindelijk weer kamperen! Ik heb er zo veel zin in, hopelijk is het nog net zo leuk als vroeger. Al moet ik nu wel zelf mijn tent gaan opzetten..

 6. Pokémon overheerst momenteel echt in mijn leven (ik heb er nog steeds nog maar één gevangen, maar daar gaat verandering in komen hoor, zeker weten ; )) Nu je het hebt over een cursus doen, nu ga ik twijfelen om misschien ook maar eens een taal aan te leren. (Dit idee speelt al wat langer hoor, maar ik wil er echt eens werk van gaan maken. :))

 7. Wat een leuke lijst met mooie plannen!
  Aan het eind van de zomer wel even al je foto’s en behaalde doelen showen he, dat vind ik altijd zo leuk :)
  Fijne vakantie!

 8. Lyske

  Wat een leuke lijst! Ambitieus moet ik wel zeggen :) ik kom geloof ik meestal niet verder dan kamperen gecombineerd met boeken lezen, analoge foto’s maken en ansichtkaarten versturen. Toch al wel vier punten van de lijst :) Check! Veel plezier!

 9. Mylène

  Wat een mooi lijstje! Ik heb ook voorgenomen om lekker veel te gaan fotograferen. In Utrecht, maar ook buiten Utrecht. Er valt nog zoveel te zien!

 10. Karlijn

  Leuke lijst! Ik ben laatst in het Willet-Holthuysen museum geweest in Amsterdam, zeker een aanrader! Het is een oud herenhuis hersteld in de oorspronkelijke 19e eeuwse staat. Het gaat ook veel over de geschiedenis van de familie die daar gewoond heeft, maar het is heel mooi om te zien hoe zo’n grachtenpand er vroeger helemaal uit zag! :)

 11. Marlies

  Heel vrolijk en vooral zomers lijstje. Je gaat je zeker niet vervelen met 20 dingen die je wilt doen.

 12. Linda

  Nummer 11 is mijn favoriet! Ik kom zelf uit Limburg, maar ik woon nu in Spanje en ik mis die lekker vlaoi wel :’)

  1. Haha ja geloof ik helemaal. Hier in Utrecht verkopen ze af en toe ook ‘vlaai’ in de supermarkt, maar da smaakt toch echt niet zo goed als een echte Limburgse! ;-)

 13. Robin

  Superleuk! Ik ben helaas nog met m’n masterscriptie bezig, maar ik kan natuurlijk ook een klein lijstje maken voor daarnaast. Kun je cursus volgen en tekenen & schilderen of schrijven misschien combineren met een zomercursus bij Parnassos? http://www.uu.nl/parnassos/cursussen/zomercursussen Er staan leuke dingen tussen! Misschien ‘durven zingen’ zelfs? :D

Geef een reactie