5 tips voor de perfecte road trip

road trip

Het is inmiddels augustus, en nog steeds voelt het alsof de zomer niet echt begonnen is. De oplossing? Stap in de auto en rijd de zon tegemoet! Een road trip met als eindbestemming ‘zon’, verder geen plannen of regels: dat is toch de ultieme vrijheid? Toch heb ik nog 5 tips voor je (waaronder een playlist!) waarmee je road trip sowieso een succes wordt!

1. Kies een richting

Ok, natuurlijk is gewoon in de auto stappen en zien waar je uit komt het avontuurlijkst, maar het kan ook voor stress zorgen. Bepaal daarom van te voren in ieder geval een richting. Welke kant wil je ongeveer op? De zon? Frankrijk? Duitsland? Of misschien door de tunnel naar Engeand?

Een klein beetje vooronderzoek scheelt een hoop gedoe. Zo kom je er bijvoorbeeld op tijd achter dat je in sommige Duitse steden verplicht een milieusticker op je auto moet hebben. Voor een road trip door Frankrijk kun je een route uitstippelen buiten alle tolwegen om – scheelt weer een hoop geld. En check ook even of je niet net op zwarte zaterdag vertrekt..

Daarnaast kun je van tevoren een kaart inladen in Google Maps, zodat je ook offline via GPS je route kunt uitstippelen.

2. Zorg voor een slaapplek

Na een lange dag rijden is niets zo fijn als het neerploffen in een lekker zacht bed. Uren lang zoeken naar een ho(s)tel terwijl je maag rammelt is minder prettig. Zorg daarom dat je van te voren al wat adresjes opzoekt. Mocht je dat te beperkend vinden, zorg dan in ieder geval dat je een tentje en slaapzak in de kofferbak hebt liggen. Dan kan je overal slapen!

Houd je wel van avontuur, maar ook van comfort? Bij srprs.me kun je ook road trips boeken. Op die manier weet je van te voren niet waar je naartoe gaat, maar weet je wel zeker dat alles goed geregeld is.

Of nog leuker: plan je road trip langs oude vrienden. Vrienden die je maakte tijdens die uitwisseling jaren terug op school, of tijdens je reis na je examens, of vrienden van je ouders die inmiddels naar Zuid-Frankrijk zijn verhuisd.. Het is niet alleen een leuke manier om hen weer eens te spreken; op die manier kun je ook goedkoop overnachten en wellicht wat goede tips over de omgeving krijgen.

3. Muziek!

Een roadtrip is niet compleet zonder muziek. Stel daarom van tevoren alvast een playlist samen. Als je dit in Spotify doet, kun je de lijst vervolgens opslaan zodat je ‘m offline kunt luisteren. Met een speciaal kabeltje kan je je telefoon aan de speakers van je auto verbinden.

Ik stelde alvast een playlist samen, perfect voor een roadtrip:

4. Handige Gadgets & apps

De echte avonturier stapt gewoon in z’n auto en ziet wel waar ‘ie uitkomt. Maar er zijn een hoop gadgets die je reis nog gemakkelijker maken. Zoals bijvoorbeeld:

☞ een USB-lader waarmee je je telefoon via je auto kan opladen. Op die manier kan je altijd je telefoon blijven gebruiken voor muziek of het opzoeken van adressen.
☞ Met de gratis app Wifi Mapper kun je eenvoudig gratis Wifi hotspots opzoeken. Handig als je via je telefoon een slaapplek of een restaurant wilt opzoeken.
☞ Voor iedereen die geen woordje over de grens spreekt: met de app van Google Translate spreek je voortaan alle talen. Hij is offline te gebruiken, en je kunt zelfs teksten van afbeeldingen (bijvoorbeeld op een verpakking) vertalen met je camera!
☞ Mocht je gaan kamperen, neem dan een goede tent mee. Mijn favoriet zijn die van Quechua. Dat zijn kwalitatief goede tenten die snel en gemakkelijk op te zetten zijn (en af te bouwen, ook wel belangrijk).
☞ Snoetepoetsers. Van die doekjes waarmee je snel je plakhanden en andere dingen kan schoonmaken. Komen altijd van pas. Zeker bij de toiletten langs de snelweg..

5. Kom alvast in de stemming met deze road trip films

Road trips waren al vaak het onderwerp van een film. Perfect om alvast in de stemming te komen (en wellicht wat ideetjes op te doen?). Ze zijn niet allemaal per se even goed (*kuch* crossroads), maar wel vermakelijk ;-). Klik op de titels voor de trailer.

Ready to go? Check van tevoren of je auto klaar voor vertrek is. Is de bandenspanning nog goed? De accu vol? Want met pech langs de kant staan is voor niemand leuk..

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Allsecur. Zo nu en dan verschijnen er artikelen in samenwerking met een bedrijf op mijn blog. Hoe en waarom lees je hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Liefs Lara

  Lijkt mij zo heerlijk, nog even een roadtrip doen. Helaas moet ik over een week alweer beginnen met werken en school.. Misschien volgend jaar!

 2. Mylene

  Mijn probleem op dit moment is dat ik geen auto heb en dat mensen met een auto geen tijd hebben of dat ik gewoon geen vrienden heb die een auto hebben, haha. Shit.

  1. Haha ja, herkenbaar wel. Ik heb zelfs geen rijbewijs. Gelukkig ben ik wel goed in kaartlezen/playlists maken en zorg ik altijd voor een lading eten haha. Maar als er geen auto beschikbaar is dan houdt het op ja. Misschien een road trip op de fiets? Gewoon een richting op fietsen inclusief picknickmand, en dan zien waar je uitkomt? Lijkt me ook best leuk!

 3. Iep

  Wat een super leuke en goede tips! Roadtrippen staat ook zeker op mijn lijstje. Ben benieuwd naar die films! Liefs iep

 4. Letitia

  Het lijkt me ooit nog zo gaaf om een roadtrip in Amerika te doen. Goede muziek is dan een must inderdaad! Ik wist trouwens niet dat je via srprsme ook een roadtrip kunt doen. Leuk!

 5. Gemma

  Brilliant tips! You can’t beat a good road trip!!

  Gemma

Geef een reactie