Binnenkijker: het vintage huisje van Siroon en Thom

binnenkijker

Je huis zou eigenlijk moeten vertellen wie je bent, als een soort verzameling van alle dingen waar je van houdt. Bij Siroon en Thom is dat zeker het geval. Twee liefhebbers van muziek en lindyhop (een vintage jaren ’20 dans): het is niet zo gek dat hun huis vol staat met vintage meubelen en mooie instrumenten.

siroon3
siroon6
siroon2

Klein maar fijn

Siroon en Thom wonen in een klein, maar fijn huisje. Hartje Utrecht, maar net in een rustig zijstraatje, weg van de drukte. Bij binnenkomst sta je gelijk in de woonkamer, die overloopt in de keuken. Daarachter vind je de badkamer, en de trap naar boven brengt je naar de slaapkamer.

Het huisje is smal, maar oogt ruim door het grote dakraam boven de keuken. Daardoor komt veel licht naar binnen, en tijdens stortbuien geeft ‘t het gevoel alsof je in een tentje ligt.

siroon
siroon5
siroon20
siroon14

Tweedehandswinkeltjes, vintage marktjes en Marktplaats

Het interieur van Siroon en Thom bestaat uit verschillende vintage meubelen, die ze overal en nergens vandaan halen. Zo komen er wat spullen van Goed Spul (een tweedehandswinkel op de Plantage vlakbij de Amsterdamsestraatweg), via marktjes zoals Le Bazarre en vinden ze veel spullen op Marktplaats.

Gelukkig hebben ze dezelfde stijl – al zijn er bij het samenwonen wel wat accessoires over en weer weggestemd ;-). Zo’n mooi en samenhangend interieur kost vooral veel geduld: voor sommige items speuren ze heel wat marktjes af. De zoektocht naar een mooie vintage krantenbak duurde uiteindelijk een jaar, maar toen vonden ze wel het perfecte exemplaar op Marktplaats.

Daarnaast maakt Siroon zelf ook schilderijen, het schilderij boven de eettafel is een creatie van eigen hand.

siroon8 siroon13

Pronkstuk

Het pronkstuk in de kamer is toch wel de grote wereldkaart aan de muur. Deze is van de huisbaas, en hing al in het huis. De huisbaas werkte als Latijns-Amerika journalist voor de wereldomroep, waar de grote kaart op kantoor hing. Toen de kaart de deur uit moest (met de Sovjet Unie en Joegoslavië nog op de kaart is ‘ie ook wel een beetje verouderd) had hij gelukkig nog wel een plekje voor de kaart.

Het toffe aan de kaart is dat het eigenlijk een grote magneet is. Met kleine gekleurde magneetjes kun je er dus je gemaakte of toekomstige reizen op uit stippelen. Daarnaast is het ook een handig memo board voor boodschappenlijstjes of leuke briefjes.

Kon je zo’n mega ‘wereldkaartmagneet’ maar in de winkel kopen he? Dan had ik ‘m ook wel aan de muur willen hebben. Maar juist dat unieke maakt ‘m zo tof!

Meer zien van Siroon? Check dan haar Instagramaccount. Jouw huisje ook op mijn blog? Neem dan even contact op!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Eline

  De magnetische wereldkaart is echt super tof!! Wat een gaaf idee en inderdaad super uniek. Hoe gaaf is dat om in je huis te hebben hangen.

 2. Dionne

  Ooo wat gaaf! Ik hou hier van! Heel cool die wereld kaart! Super tof!

 3. Frauke

  Leuk! Het is geen interieur/stijl waarvan ik omver word geblazen, maar ik doe wel een paar leuke ideetjes op. Die wereldkaart bijvoorbeeld, vind ik echt geweldig! Ook de roltafel met drank en de kleine accessoires zien er supergezellig uit. Liefde voor vintage, wel! X

 4. Siroon

  Echt zo leuk geworden, Marlous! Bedankt voor dit super leuke aandenken!!
  Hoe is het met je pilea?

  1. Still growing strong! ;-) Hij is nog niet super groot, maar heeft wel al een paar kleine mini blaadjes erbij gekregen. Ik denk dat ik ‘m binnenkort kan gaan verpotten naar een grote pot!

 5. Sarah

  Waw zo knap die wereldkaart! Echt een pronkstuk inderdaad!

 6. Femke

  Leuk! Ik hou van vintage en vind het altijd leuk om te zien hoe anderen dit combineren in hun interieur.

 7. Marjoleine

  Die wereldkaart is echt fantastisch, wauw! Wat een knus huisje, heel leuk om te zien.

 8. Rowan

  Wat een leuke binnenkijker weer! Mooi interieur, met een fijne sfeer. Die wereldkaart is inderdaad heel erg gaaf!

 9. Hanneke

  De vintage meubelen in combinatie met kunst en cultuur (muziekinstrumenten) geeft het interieur diepgang. Echt heel mooi.

 10. Lonneke

  Die wereldkaart is fenomenaal!! Leuk huis, ik hou van de sfeer!

Geef een reactie