budapest hotspots

Afgelopen weekend bracht ik dankzij srprs.me door in Budapest. Een citytrip waarvan we vooraf de bestemming niet wisten, dat was wel even wennen. Dit keer geen uitgebreide voorbereidingen en lijstjes met hotspots. Toch hebben we dankzij Instagram en andere blogs nog heel wat leuke adresjes weten te vinden. Dit is mijn lijstje met favoriete Budapest hotspots.

Buda & Pest

Budapest, de hoofdstad van Hongarije, wordt gesplitst door de rivier de Donau. Oorspronkelijk waren Buda en Pest twee afzonderlijke steden, pas later zijn ze tot een stad samengevoegd. Buda is wat authentieker, hier vind je onder andere het paleis van Sisi. Pest is juist wat hipper, in dit gedeelte vind je de meeste hotspots.

8 x doen in budapest

Van tevoren had ik niet verwacht dat Budapest zoveel leuke en hippe hotspots zou hebben. Ook hier kun je terecht voor heerlijke koffie’s, grote G&T’s en hipsterontbijtjes. Het beste van alles: het is spotgoedkoop! Zo kost een cappuccino ongeveer een euro, en kun je prima uit eten voor minder dan een tientje. Dit zijn de 8 ‘must do’s’ van Budapest:

Koffie drinken bij The Goat Herder
The Goat Herder is een kleine espressobar, gebaseerd op Australische koffiebarretjes. Naast (h)eerlijke koffie kun je hier ook terecht voor een broodje of een bordje yoghurt met granola. The Goat Herder ligt een beetje buiten het centrum, maar mocht je in de buurt zijn dan is het een bezoekje waard.
Adres: István utca 5


Ontbijten bij Szimply
Szimply (niet te verwarren met de bekende ruin pub Szimpla) zit een beetje verstopt in een donker steegje. Dit is de place to be voor hipsterontbijtjes: avocado toast, quinoa-pap en smoothiebowls – ze hebben het allemaal. Inclusief fotogeniek servies.
Adres: Károly Krt. 22. Röser Udvar.


Brunchen bij Fekete
Niet ver van Szimply vind je Fekete – ook al verstopt in een zijstraatje. Via twee grote deuren beland je op een schattig binnenpleintje. Bij Fekete kun je terecht voor koffie en zoetigheden, maar het liefst kom je hier in het weekend voor de brunch.
Adres: Múzeum krt. 5

Lunchen bij Hummus bar
Een groot bord vol vers gemaakte hummus en falafel met wat pita brood: perfecte lunch voor tijdens een citytrip. Na een dag door de stad lopen kan je wel een goede bodem gebruiken. Hummus bar is een keten, er zijn verschillende vestigingen verspreid door de stad.  De vestiging waar wij zaten was erg knus en authentiek, met enkel locals in de zaak.
Adres: Alkotmány str. 20


Drankjes bij Bordo Garden
Bordo garden hoort bij de naastgelegen bistro. Hier kun je de hele dag terecht voor drankjes en simpele gerechtjes. Door heel Budapest vind je dit soort gezellige ‘terrastuinen’. Ze hebben allemaal ongeveer dezelfde eenvoudige menukaart, gezellig is het wel!
Adres: Nagymezö utca 3


Curry eten bij Most
Bij Most kun je de hele dag terecht. Ze serveren er ontbijt, lunch en diner en vrijwel alles wat je kunt bedenken staat op de kaart. Pasta, pizza, burgers, Hongaars eten.. Met zo’n uitgebreide kaart zit er altijd wel iets lekkers bij – al raden wij vooral de curry’s aan. Ook hier heb je een gezellige grote tuin, waar je prima kunt natafelen met cocktails.
Adres: Zichy Jenö 17

Borrelen bij Kiosk
Ook bij Kiosk kun je de hele dag terecht, al is het hier allemaal wat hipper en chiquer. Dat merk je ook aan de gasten: hier komen de hippe en wat rijkere locals. Op de kaart vind je dan ook wat betere gerechten zoals truffelrisotto, en een heleboel bijzondere gin & tonics. Al is het zelfs hier nog niet echt duur. Leuk om ’s avonds een drankje te doen, maar ook voor lunch of diner is dit een goede plek!
Adres: Március 15. tér 4

Van het uitzicht genieten vanaf de Citadella
Ok: geen leuk koffiebarretje of ontbijttentje, maar een bezoekje aan het fort Citadella is een must als je naar Budapest gaat. Vanaf hier heb je namelijk prachtig uitzicht over de stad. Het is eventjes klimmen naar boven, maar het uitzicht is dat driedubbel waard. De Citadella bevindt zich boven op de berg in Buda.

Meer lezen over Budapest

Benieuwd naar onze trip naar Budapest? Lees dan het fotoverslag van onze trip.

Gerelateerd

21 reacties op “Budapest hotspots & favorieten

  1. Ooooh Budapest! <3 Ik had vorig jaar in maart een weekendje naar deze stad geboekt, maar toen werd ik zo ziek en moesten we annuleren. Boe! Vind nog steeds dat ik een herkansing verdien en dan zal ik zeker deze post in gedachten houden! :)

  2. Wat een heerlijke tips, wauw! Ik heb nu al zin om gelijk het vliegtuig op te stappen en erheen te gaan. Budapest staat al een poos op mijn to-visit lijstje, dus als het er eens van komt, ga ik zeker al jouw hotspots proberen te bezoeken. Wat maak je trouwens altijd geweldige foto’s, echt helemaal jij! Gebruik je daar een speciale filter voor? X

    1. Ja zeker op je lijstje houden! Ik vond het echt een leuke stad. En thanks, toevallig zijn al deze foto’s met mijn telefoon gemaakt. Ik gebruik de app VSCO om de foto’s te bewerken. Meestal gebruik ik de filters A6, HB2 of C1. Maar dat gaat vooral op gevoel!

      1. Oh, ik dacht al HB2 te herkennen haha! En die gebruik ik zelf supergraag, dus het moge duidelijk zijn dat ik er fan van ben :D. Bewerk je je gewone foto’s ook met je telefoon? Thanks voor je advies alvast ;-)! X

  3. Leuke hotspots! Een vriendin tipte me al over Budapest, maar na het zien van deze foto’s ben ik helemaal om! Eind september wil ik nog een weekendje weg, dus ik denk dat ik maar op zoek ga naar een vlucht en leuk hotel in Budapest :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *