Diary week 31: Nieuw haar, de Parade & Rubberbootmissie

Woeiii, wat een leuke en vrolijke week was dit! Oke, toegegeven; aan het begin van de week werd ik behoorlijk chagrijnig en lamlendig van dit Hollandse zomerweer. Gelukkig klaarde het later in de week wat op en stonden er genoeg leuke activiteiten in de planning!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/059B928B-7C21-43B8-9235-0B3A3BCE380D_zpsc4umgo2l.jpg

Maandag was het nog best lekker weer! Ik lunchte buiten de deur en plofte daarna nog even in het park om te genieten van het zonnetje.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/0B146A6F-41F6-46E5-BF5E-C76F22A7AFE4_zps287o1d1b.jpg

Ik maakte m’n favoriete zomersalade: met watermeloen, feta en parmaham. So good.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/92865BE6-89E3-4F84-B24F-03A2A6D88598_zpsdatj3qbx.jpg

En ‘s avonds ging ik sinds laaange tijd weer eens naar pilates! Ik heb het de afgelopen weken een beetje te druk gehad om te sporten (of ja – ik had altijd wel excuses), maar het voelt altijd zo lekker. Nu het nieuwe schooljaar er weer aan zit te komen heb ik wel weer behoefte aan een beetje ritme en structuur, sporten helpt daar wel bij.


Dinsdagochtend had ik om 9:00 een afspraak bij de nieuwe Salon B in Utrecht. Gisteren vertelde ik je er al meer over (inclusief voor- en nafoto’s!).


Ik hou van naar de kapper gaan, vooral bij Salon B. Daar word je zo in de watten gelegd! Je haar wassen gebeurt liggend, en je krijgt er gelijk een hoofdmassage bij. Tijdens het knippen en kleuren kun je kiezen uit de stapels tijdschriften en leuke boeken, en je hebt altijd leuke kapsters i.p.v. meisjes die het alleen over het weer kunnen hebben.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/A08C211B-BEDD-4000-80C7-3DA338D6669F_zps0h3ppnoq.jpg

Ruim 4 uur later was mijn haar eindelijk klaar. Ik had afgesproken met Moby en z’n baasje Rick, om weer even bij te kletsen. Rick is een oud-collega van me, en gaat volgende zomer trouwen! Zo leuk om samen te fantaseren over de bruiloft. Het wordt de eerste bruiloft in mijn vriendenkring, heel bijzonder.

De rest van de dag deed ik eigenlijk niets. Het was de hele dag grauw en regenachtig, ik werd er zoooo onproductief van. Slechte eigenschap van me. Ik ben niet echt gevoelig voor een winterdipje, maar regen in de zomer?? Joehoe. Dat kan niet hoor.

Ik maakte een comfort pasta (carbonara) en dook op tijd m’n bed in.

Ik maakte nog wel even een to do lijstje. Dat helpt altijd op onproductieve dagen, dan voel ik me toch nog een soort van ‘nuttig’.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/E147AF6C-030C-427F-AEC3-EB06E0863623_zpshmyhawbq.jpg

Woensdag stond ik op tijd op, en sprak ik af met een vriendinnetje die ook als freelancer werkt om samen buiten de deur te werken. Als ZZP’er heb je natuurlijk geen directe collega’s, en dat kan soms best saai zijn. Tenzij je je eigen ‘collega’s’ creëert :-).

Met de restjes van maandag maakte ik weer een zomerse salade. Al smaakt ie een stuk minder lekker als het zonnetje niet schijnt :-(.

Donderdag begon een beetje lui. Rechts zie je nog m’n koffer liggen – die lag daar al sinds ik zaterdagavond terug was gekomen uit Budapest.. oeps. Uiteindelijk heb ik een grote schoonmaak gehouden: m’n koffer uitgeruimd, de (af)was gedaan, het hele huis gestofzuigd..

..en een goede lunch voor mezelf gemaakt! OK, wel allemaal in pyjama, maar dat geeft niks toch?

Van een PR-bureau had ik gratis kaartjes voor de Parade gekregen. Afgelopen week had ik het te druk gehad (of stond het weer er niet naar) om een kijkje te nemen. Gelukkig klaarde het donderdagavond wat op!


Samen met een vriend ging ik naar de Parade, en zagen we de voorstelling ‘Watskeburt?! Deleted Scenes’. Dit zijn de stukjes uit de musical van de Jeugd (die nog moet uitkomen) die het script net niet hebben gehaald maar te tof waren om niks mee te doen. Ik zal niet te veel verklappen, maar het was zeer vermakelijk! Aanrader als je nog naar de Parade in Amsterdam gaat.

Vrijdag werkte ik overdag, ‘s avonds nam ik m’n huisgenootjes mee naar de opening van de zaak van een vriend van me. Hij heeft een eigen maatpakkenlijn, maar met een twist! Elk maatpak is namelijk aan de binnenkant voorzien van kunst. De voering heeft een toffe print, ontworpen door een kunstenaar. Mocht je vriend/vader/broer/neef/buurjongen etc nog op zoek zijn naar een mooi pak, check dan zeker even GMraven!

Bij zo’n openingsfeestje hoort natuurlijk een dresscode, dus trokken we onze hoge hakken en jurkjes uit de kast. Vind ik stiekem wel leuk, van mij mogen er meer van dit soort feestjes in Utrecht zijn!

Zaterdagochtend begon ik met een blogrondje. Ondanks dat ik natuurlijk ‘druk’ ben met mijn blog, vind ik het ook leuk om andere blogs te checken en comments achter te laten.

‘s Middags werkte ik aan m’n blog, en daarna was het tijd om me klaar te maken voor..

..de Rubberbootmissie! Dat is een korte boottocht door Utrecht, waarbij iedereen met z’n rubber ‘boot’ (of iets anders dat drijft) door de grachten gaat. Ik ging samen met vriendinnetje Marieke, hier zie je onze prachtige boot.

We verzamelden in het Griftpark. Zooooveel boten! Zo leuk haha. Dit is echt een van de leukste events in Utrecht. Dit jaar werd het voor de vijfde keer georganiseerd, vorig jaar vestigden ze met ruim 600 boten zelfs een wereldrecord!


Rond een uurtje of 8 gingen we te water. Al snel lag de gracht vol met bootjes. Het was zooo druk, maar zo gezellig!


Helemaal droog hielden we het niet, dus dat was een beeeetje fris toen het zonnetje onder ging haha.

Maar hey: we hebben het gehaald! Na 1,9 km peddelen (waar we ruim 2 uur over deden, haha) kregen we een vaantje als beloning.

2 uur lang recht blijven zitten in een opblaasbootje en heel veel lachen vergt wat inspanning van je buikspieren. Na de Rubberbootmissie hadden we mega honger, dus besloten we nog even langs de Mac te gaan. Die burger was welverdiend, haha.

De boot namen we gelukkig heelhuids weer mee naar huis. Hopelijk komen er nog wat zonnige dagen aan, zodat we er nog wat tochtjes op kunnen maken!

‘s Avonds viel ik in een diepe slaap, om zondag pas laat wakker te worden. Samen met m’n huisgenootjes gingen we de stad in om te brunchen.

Aan het eind van de middag doken we de keuken in om een recept voor mijn blog te maken: Pad Thai!

En het was zo lekker! Yum. We maakten een variant met kip en met garnalen, ondanks dat ik niet echt een vis- en zeevruchtenliefhebber ben vond ik die met garnalen veel lekkerder! Later deze week volgt natuurlijk het recept mét mooie foodfoto’s ;-).

‘s Avonds gingen we naar de bioscoop en zagen we de film The Secret Life of Pets. Deze was zo grappig en aandoenlijk! Leuke film, met ook prachtige animaties van New York.

En dat was m’n week! Komende week heb ik niet al te veel in de planning staan. Ik wil deze week even wat werk verzetten zodat ik de week erop – wanneer het warm en zonnig schijnt te worden! – weer even vakantie kan vieren. Hopelijk hebben de weermannen het dit keer wel goed, want wat was gisteren een deceptie… Zon, kom terug!

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Frauke

  Wat een heerlijk weekoverzicht! Je haar is echt ontzettend mooi, en ik krijg helemaal honger van al jouw foodfoto’s. Leuk dat je vriend Rick gaat trouwen, lijkt me inderdaad heel fijn om al over te fantaseren :D. En haha, goed dat je het hebt uitgehouden in je rubberbootje! X

 2. Tiffany

  Ik wil ook heel graag naar the secret life of pets, lijkt me zo leuk! Wat ontzettend leuk al die bootjes in de grachten. Ik zou alleen bang zijn om om te vallen, haha.

 3. Arjanne

  Wat leuk die rubberbootmissie! Ik kende dat helemaal niet, terwijl ik al 7 jaar in Utrecht woon! Volgend jaar maar is in de gaten houden! Waar gaat dat vanuit?

  1. De afgelopen jaren ging hij altijd door de binnenstad (Nieuwegracht o.a.), dit jaar begon hij in het Griftpark, en dan zo richting de stadsbuitengracht naar Tivoli.

 4. Eline

  Wat een leuke week! Ik ga deze week naar The secret life of pets en ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden.

 5. Karlijn

  Wat grappig, met die bootjes allemaal in de gracht! Ik zou alleen wel erg bang zijn om om te slaan met zoveel mensen, vooral omdat het water in de grachten nou niet bepaald het schoonst is :P

  1. Haha ja, af en toe werd je ook per ongeluk nat gespetterd door andermans roeikunsten. Al kon je op echt drukke stukken niet peddelen, dan liet je je gewoon meevoeren met de stroming. Overigens viel het wel mee met het water vond ik!

 6. Mylene

  Superleuk al die bootjes! En to do-lists geven mij ook altijd het gevoel dat ik niet helemaal een nutteloze dag had, haha.

 7. Roos

  Wat onwijs leuk die bootjes! Het ziet er zo gezellig uit. Ik ben héél benieuwd naar je recept trouwens, het ziet er mega lekker uit. :)

 8. Charile

  Wat een leuke foto’s weer :) En wat een tof idee van die pakken!

 9. Siroon

  Huh is jouw huisgenoot Daniel? Wat toevallig.. die ken ik al jaaaaren!
  Fantastisch trouwens, de rubberbootmissie, ik heb vanaf de Bemuurde Weerd even gezwaaid en vermaakt toegekeken ;) Vooral de peddel-loze roeiers die pannen en snijplanken gebruikten om vooruit te komen :P Volgend jaar misschien ook maar meedoen dan!

  1. Haha nee, Daniel is toevallig net niet mijn huisgenoot! Hij werkt voor GMraven ;-). En jaaa, het was zo leuk! Op drukke stukken kon je amper peddels gebruiken, maar anders werken snijplanken, tafeltennisbatjes, schepjes en je handen net zo goed haha.

 10. Marlies

  Zo leuk die rubberbotenmissie! Ziet er ook heel gezellig uit.

 11. Rowan

  Wat een vrolijk weekoverzicht! Heerlijk! Echt leuk zeg, iedereen in die bootjes! Lijkt mij heel gezellig!

 12. Benthe

  Gaaf, een Salon B in Utrecht! Ben er nog nooit geweest maar hoor er zúlke goede verhalen over, ga binnenkort toch maar een kijkje nemen denk ik!

Geef een reactie