Diary week 32: een doorsnee weekje

Afgelopen week leek het wel herfst! Ik ben redelijk gevoelig voor dit soort weer; is het grauw en regenachtig, dan word ik vanzelf een beetje lusteloos. Al maakte het me ook productief, het was toch veel te koud om op het terras te zitten. Deze week was dus vooral heel erg doorsnee. Al pakte ik wel een oude hobby op..

Ik begon m’n maandag goed met een ontbijtsmoothie uit het All Day Breakfast kookboek. Iets met mango, kokosmelk en havermout.

Nu de vakantie ten einde loopt besloot ik deze week alles weer een beetje op orde te krijgen. Ik moest me nog inschrijven voor het nieuwe schooljaar, boeken bestellen en oh – er moest ook weer gewoon gewerkt worden. Dus dat deed ik vooral.

Er was nog een restje Pad Thai over, dus dat at ik als avondeten. Het recept hiervan kwam vorige week online, heeft een van jullie ‘m al gemaakt? Zo lekker!

Hoe graag ik ook een ochtendmens zou willen zijn, ‘s avonds heb ik altijd de meeste inspiratie (en motivatie!). Dus werkte ik nog door tot middernacht.

Dinsdag begon ik de dag goed met een ontbijtje van Griekse yoghurt, aardbeitjes en deze granola. Aanrader, net alsof je chocola als ontbijt eet – maar dan nog semi gezond.

Verder keek ik vooral veel New Girl. Jaaaren terug ben ik ooit met die serie begonnen, maar halverwege seizoen 3 ben ik gestopt. Nu seizoen 4 op Netflix staat had ik heel wat terug te kijken.

Ik was nogal ongeïnspireerd dus flanste een pasta puttanesca in elkaar, maar dan met gehakt i.p.v. ansjovis (dus eigenlijk gewoon pasta met rode saus, kappertjes en zwarte olijfjes). Best prima.

Woensdag scheen de zon, waardoor ik gelijk met meer energie opstond. Ik ontbeet met chocopops en kokosmelk (dit lijkt onderhand meer op een eetdagboek, haha). Daarna schreef ik wat blogposts.

‘s Middags lunchte ik met Arthur, bff/ex-huisgenoot. We namen allebei Pho bij Kimmade, m’n favoriete Vietnamese tentje hier in Utrecht. Was erg lekker, dit moet ik ook vaker thuis maken!

‘s Avonds kwam m’n vader langs, op z’n nieuwe motor! Haha, erg stoer. Hij was in de buurt voor z’n werk, dus at ie gezellig mee.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/537822D2-F062-4ACB-B229-D872A1D8FB06_zpsayfyhkuw.jpg

Ik vind koken voor meerdere mensen altijd veeeel leuker, dus maakte ik een grote pan risotto. Yum! Een recept voor heerlijke risotto vind je hier, al maakte ik ‘m deze keer met paddestoelen. Mijn ‘geheim’: doe er altijd een klontje boter doorheen, vlak voor het opdienen. Word ie extra romig van (en dus extra lekker).

Donderdag leek het alsof we midden in de herfst waren aanbeland. Wat was het koud!!! En regenachtig. Wel een goed excuus om deze laarsjes uit de kast te trekken, haha.

Die dag werkte ik achter m’n laptop bij STACH, omdat een vriendinnetje daar aan het werk was. Zo konden we gelijk even bijkletsen.

Al was ik op het moment dat ik deze foto maakte vooral bezig met het opdoen van inspiratie voor het avondeten.. haha.

Na een lange, maar leuke dag vol afspraken met leuke nieuwe plannen (waarover jullie binnenkort meer zullen lezen) had ik zin in comfort food. Uiteindelijk werden het frietjes met appelmoes en een kroket.

Vrijdagochtend was het nog steeds grauw buiten. Ik wist precies waar ik zin in had: schoonmaken! Haha, dat is niet per se een hobby van me (ok, behalve stofzuigen dan. I love stofzuigen), maar dit weer vroeg erom! Ik vind schoonmaken vooral leuk als alles zoals een TellSell-reclame gaat: doekje eroverheen en opeens is alles brandschoon.

Dus ik deed de badkamer, en vervolgens ook de oven.

Want die was wel aan een schoonmaakbeurt toe..

Hier begon ik te twijfelen aan m’n keuzes. Zo leuk was het eigenlijk niet..

Maar kijk hoe schoon! Of nouja, zo goed als mogelijk was.

Moe en voldaan plofte ik op de bank, totdat een vriendinnetje me belde om samen te eten en de stad in te gaan. Daar heb ik natuurlijk wel foto’s van, maar die deel ik nooit ;-).

Zaterdagochtend werd ik redelijk op tijd wakker, we hadden het ook niet zo laat gemaakt. De blauwe regen van de buren heeft zich inmiddels al een flink stuk verder naar binnen gewerkt. Ben benieuwd hoe ver ie nog gaat doorgroeien. Ik vind het wel gezellig!

Ik ging al vrij snel aan het werk, al bracht ik de rest van de middag in bed door vanwege een migraine-aanval. Tja. Gelukkig ging het ‘s avonds weer, dus deed ik nog een drankje op het terras met m’n huisgenoten.


Gisteren zou het dan eeeeeindelijk beter weer worden. M’n broer stuurde een foto vanuit Nijmegen met een strakblauwe lucht, en op Instagram zag ik mensen in bikini op het strand liggen. Utrecht was een en al bewolking.. ok.

Maarrrr je moet er zelf het beste van maken, dus ging ik samen met m’n huisgenootje en een vriendinnetje naar het zwembad. Lekker sportief op de zondagmiddag. Fun fact: als kind heb ik bij de zwemclub gezeten, en ik was nog best goed! Op zolder moeten nog wat medailles liggen, al stopte ik toen ik echt ‘moest’ gaan wedstrijdzwemmen (en dus voor school nog zou moeten trainen). Ik ben dus wel een waterrat, en vond het heerlijk om weer eens echt baantjes te trekken.

Ik wist ook niet dat er zo’n mooi zwembad zo dichtbij mijn huis lag. Misschien neem ik wel een abonnement :-).

Na het sporten voelde ik me gelijk energieker, en met nog een espresso en twee pindakaaswafels heb ik nog eventjes gewerkt. Best productief weekend zo!


‘s Avonds gooide ik allerlei restjes bij elkaar in de pan en maakte ik nog best een lekkere pasta! Voelde heel volwassen haha (normaal zijn mijn voorraadkastjes namelijk nagenoeg leeg).

En dat was m’n week! Redelijk ‘normaal’ he? Komende week schijnt het eeeeeeindelijk weer wat beter weer te worden, dus hopelijk resulteert dat in veel buiten de deur activiteiten ;-). Ook ga ik een dagje naar kantoor ennn komende week is ook open air film festival Pluk de Nacht. Genoeg leuke dingen op de planning dus. Tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Eline

  Ik vind het zo lekker om te zwemmen! Ik wist helemaal niet dat je dat vroeger deed. Zeker met het mooie weer is het lekker om tijd door te brengen aan en in het zwembad.

 2. Roos

  Wat een leuke foto’s weer! Zo veel lekker eten voora, haha :)

 3. Anneleen

  Een migraine aanval is zo pijnlijk… Gelukkig was je er snel bovenop en heb je nog kunnen genieten van het lekkere weer! :)

 4. Mylene

  Aaah nu heb ik zin in Vietnamees (ja, om tien uur ‘s ochtends haha). En wat lekker dat je bent gaan zwemmen! Ik ben zelf jammer genoeg niet zo’n waterrat, maar vind het wel een mooie sport. Ik ben dan zelf toch meer een hardloper. En fijn hè, dat je je na het sporten gelijk energieker voelt?

Geef een reactie