Diary week 33: bootje varen, rondje Utrecht & Hot tub party

wk33

Inmiddels loopt mijn 3 maanden durende (!) vakantie bijna ten einde. Belangrijk om er dus nog even goed van te genieten, en dat deed ik! Het zonnetje liet eindelijk weer even van zich zien, waardoor ik m’n Vlaamse vrinden van Bloke.be een zonnige tour door ‘mijn Utreg’ kon geven. Daarna gingen we door naar de hot tub party van Rick en Sander. Maarrrr deze week werd er ook gewoon gewerkt hoor ;-).

Nu de vakantie ten einde loopt, leek het me verstandig weer wat ritme en structuur in te bouwen. Dus maakte ik weer wat planningen en to do lijstjes, schreef ik wat artikelen voor m’n werk en natuurlijk voor m’n blog!

‘s Avonds maakte ik deze bulgursalade met falafel. Nog steeds een favoriet hier.

En ‘s avonds naar pilates! Dat vind ik altijd zo fijn, het is af en toe best zwaar maar je sluit altijd ontspannen af. Kan je daarna meteen je bed in ;-).

Dinsdag ging ik weer een dagje naar kantoor, in Barneveld. Dat betekent 2 treinen en dan nog een bus, voordat ik op kantoor ben. Helaas vertrekt de bus maar 2 keer per uur: eentje om 2 minuten over het hele uur, en eentje om 3 minuten over het hele uur. Ik maak geen grap. Ik moest dus ruim een halfuur wachten tot er weer een bus kwam, dus thank god werd ik opgehaald. In een wel heel shiny autootje ;-).

Op kantoor hadden we een productieve ochtend, totdat de drone erbij gepakt werd..

Toen konden we alleen nog maar debiele filmpjes en droneselfies maken, haha. Wel heel cool zo’n drone, al is het denk ik verstandiger als ik ‘m niet bestuur..

‘s Avonds gingen we heel chic uiteten in Barneveld.

Woensdag zou het eindelijk weer echt mooi weer worden, dus lagen Marieke en ik al vroeg in ons bootje te dobberen in het water. Uiteindelijk hebben we nog een flinke tocht gemaakt, via de Singel de hele Oudegracht af. Ik denk dat we zeker 4 kilometer gepeddeld hebben? Was erg leuk, en stiekem nog best een work out haha!

Dus sloot ik m’n dag af met meisjebier, pizza & netflix.

Donderdag was het zooo warm. Lekker! Eindelijk! Beetje jammer dat de meeste van m’n vrienden inmiddels gewoon full time werken, en dus niet beschikbaar waren voor een dagje strand. Dan maar zonnen op het balkon. Overigens lijk ik hier een halve oemap loempa, maar dat valt wel mee. M’n benen zijn vooral zo shiny van de zonnebrandcrème.

‘s Middags had ik toch nog wat ‘slachtoffers’ gevonden; m’n oud-collega’s van Starbucks.

Samen maakten we de Pad Thai die ik vorige week op m’n blog deelde. Zooo lekker! En we konden buiten eten!

‘s Avonds gingen we naar de film, Lights Out. Niet een super goed verhaal of bijster goed geacteerd, maar toch wel heeeel spannend haha. Ik hou van thrillers kijken in de bioscoop, lekker de helft van de tijd verstopt achter je popcornbak zitten.

Vrijdag begon ik de dag rustig. Ik ruimde wat op, deed de was.. van die rommeldagen. Daarna ging ik even langs Roos, om een last minute vakantie te boeken!

Volgende week gaan we namelijk nog even een weekje surfen in Zuid-Frankrijk! Met het matige zomerweer hier hadden we beide nog behoefte aan een weekje zon, zee & strand. Surfen heb ik ook al heeeeeel lang niet meer gedaan (sterker nog, de laatste keer dat ik op een surfplank stond was ik aan het windsurfen. Golfsurfen is zeker 10 jaar geleden). Ben benieuwd of we er nog wat van bakken..

Toen ik weer thuis kwam werd er een leuk pakketje voor me bezorgd: een Kobo e-reader! Deze mag ik komende tijd gaan uittesten (perfect voor op vakantie, leek mij zo). Ik ben waarschijnlijk een van de laatsten die nog aan de e-reader gaat. Ik moest daarom wel even uitzoeken hoe dat nou werkt, boeken erop zetten en boeken lezen. Ik ben toch best wel gehecht aan gewone boeken. Ben heel benieuwd of dit me gaat bevallen, later meer hierover.

‘s Middags deed ik rustig aan, en probeerde ik m’n e-reader uit. Ik lees nu Mensen zonder uitstraling, van Jente Posthuma.

‘s Avonds werkte ik nog een beetje aan m’n blog. Ik ben bezig met enkele wat uitgebreidere artikelen. Dat vind ik vaak de leukste artikelen om te schrijven, en die worden ook goed ontvangen. Ze vergen alleen wel wat meer tijd (research, voorbereiding etc). Daarom was het afgelopen week een beetje rustig hier. Binnenkort komen daar dus wat mooie artikelen voor terug :-).


Zaterdag kwamen Bert en Jelle van bloke.be naar Utrecht. Dus gidste ik ze langs al mijn lievelingsplekjes, waaronder de Kromme Nieuwegracht. Utrecht is zo mooi! We haalden lunch bij een van m’n favoriete tentjes: Vietnamees Kimmade. Deze aten we op in het zonnetje, want tegen alle verwachtingen in was het heel erg mooi weer!

Daarna gingen we door naar Barneveld. Rick en Sander hadden via hun blog een hot tub gesponsord gekregen, en besloten er dus een heel feestje omheen te bouwen. We legden alvast een stevige bodem.


Het was een geslaagd feestje! Uiteindelijk lag ik pas om half 5 in bed.. haha.


Na vier uurtjes slaap pakte ik weer de trein richting Utrecht, dus ging ik maar even langs m’n oude werk voor wat caffeïne. De rest van de middag heb ik een beetje gechilld in bed en wat uurtjes slaap bijgepakt. Gelukkig was het daar ook perfect weer voor.

‘s Avonds kwamen vrienden eten, en maakte ik m’n inmiddels befaamde zoete aardappel curry. Zo lekker!

We hadden eigenlijk het plan om een spelletjesavond te houden (paste zo lekker bij het weer), maar daar waren we eigenlijk allemaal een beetje te moe voor. Dus hingen we lekker op de bank en kletsten we bij. Ook wel gezellig.

Deze zag ik nog vlak voor het slapen gaan. Vond ‘t een mooie om deze diary mee af te sluiten.

Komende week is mijn een-na-laatste vakantieweek! Vanavond heb ik een etentje, morgen ga ik met vrienden naar Phantasialand, donderdag zit ik op kantoor en vrijdag vertrek ik al richting Frankrijk. Drukke maar leuke week voor de boeg dus! Ik weet niet of het lukt om volgende week te bloggen vanuit Frankrijk. Wellicht dat ik een diary t/m vrijdag bijhoud en deze voor maandag inplan, en anders krijgen jullie over 2 weken een extra dikke diary. In ieder geval tot dan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Eline

  Wat gaaf dat je gaat surfen! Dat zou ik echt nog een keertje willen leren. En het is inderdaad super fijn om je dag af te sluiten met sporten en dan lekker je bed in te kunnen! Fijne week.

 2. Marlies

  Fijn dat je nog een weekje naar de zon gaat, perfecte afsluiter van de zomervakantie!

 3. Ohhh, zoveel lekker eten. Een bulgursalade met falafel heb ik nog nooit geprobeerd, maar het klinkt echt goddelijk – die gaat zeker op mijn to-eat lijstje, haha. Veel plezier in Frankrijk!

 4. Jelle

  Bedankt voor de rondleiding hé! We drinken alvast een Utrechts biertje op jouw gezondheid deze avond!

 5. Roos

  Hopelijk ga je veel lol hebben van de e-reader, ik vind het zelf echt zó fijn! Je hebt zo echt altijd mega veel boeken mee, haha :) X

 6. Roos

  Wat heb je veel lekkere dingen gegeten deze week zeg, ik ben erg benieuwd naar de bulgur salade.

 7. karlien

  Wat een leuke week zeg! Heerlijk met zo’n bootje door Utrecht.
  Gaaf golfsurfen, veel plezier :) Ik windsurf tegenwoordig, van de winter wil ik in Thailand gaan golfsurfen. En Pilates is zoo fijn in de avond.

 8. Emma

  Leuk dat je naar Frankrijk gaat om te surfen! Gaan jullie dan lessen nemen of gewoon zelf eentje huren? En waar gaan jullie heen? Veel plezier beide!!

  1. We hebben de hele week beschikking tot surfspullen, maar voor de zekerheid hebben we wel wat surflesjes bij geboekt ;-). We gaan naar Moliets, vlakbij Biarritz. Thanks!

 9. Ben inmiddels op een aantal plekken van je ‘Utrecht lijstje’ geweest, echt heel leuk! Thanks voor alle goede tips (:

Geef een reactie