Happy list #04

happylist

Woehoe het is zomer! Al laat het zonnetje ons nog in de steek, ik heb weer genoeg leuke dingen die ik graag met jullie deel in deze Happy List! Zo kreeg ik een nieuwe coupe aangemeten ter ere van de nieuwe Salon B vestiging in Utrecht, staan er een heleboel leuke eventjes in de planning én verzamelde ik m’n favoriete blogs van de afgelopen weken.

Happy List #04


Beeld via PressVisuals.com

1. Opening Salon B Utrecht

28 juli opende het eerste Salon B filiaal in Utrecht. Zoals jullie weten ben ik groot fan van deze kapsalon. Ooit liep ik The Graduates binnen, en uiteindelijk ben ik met mijn vaste kapster meegegroeid naar haar filiaal in Amersfoort. Goed haar is belangrijk, dus daar reis ik graag een stukje voor af. Toch is het wel heel fijn dat er nu een filiaal op slechts 3 minuten fietsen zit!

Salon B vind je op Minrebroederstraat 13, midden in het centrum. Het is een van de grootste en mooiste salons die ze hebben. Er zijn verschillende hoekjes in de zaak. Zo is er een lange tafel waar voor je kappersbeurt eerst wordt besproken wat er met je haar gaat gebeuren. Vervolgens word je meegenomen naar de kelder, waar je op een ligstoel mag plaatsnemen zodat je haar gewassen kan worden. Verven gebeurt aan een grote tafel met magazines in plaats van in de kappersstoel, zodat je niet de hele tijd tegen een hoofd vol folies zit aan te kijken.

Ik had eerlijk gezegd niet zo’n behoefte aan een heel ander kapsel. Zoals altijd mochten de dode puntjes eraf en kon het weer flink worden uitgedund, maar stiekem wil ik het weer een beetje laten groeien – en een gekke kleur hoefde al helemaal niet. Uiteindelijk stelde mijn kapster Sabrina voor om lichte en subtiele highlights toe te voegen, voor een ‘sunkissed’ look. Met gebrek aan die ‘sun’ hier in Nederland leek me dat wel een goed idee..

salonb

Dit is uiteindelijk het eindresultaat! Heel mooi en subtiel, ik was bang dat het van die duidelijke lichte strepen zouden worden. Zo nu en dan is een plukje wat lichter, maar heel natuurlijk – alsof het door de zon is gebeurd! Op deze selfie zie je dat nog iets beter ;-). Verder is m’n haar weer lekker luchtig en gezond.

Als je haar maar goed zit he? Ik ben weer helemaal blij! Een bezoekje aan Salon B is niet heel goedkoop, maar ik vind het elke cent waard. Gelukkig heb ik wel een kortingscode waarmee je €30 korting krijgt op speciale behandelingen. Check deze link voor meer info.

2. Persoonlijkheidstest

Deze deelde ik een tijdje terug ook al op Facebook (like de pagina voor blogupdates en dit soort leuke dingetjes!), maar wil hem nog graag even onder de aandacht brengen. Ik ben dol op persoonlijkheidstestjes. Ik vraag me soms wel af hoe betrouwbaar ze zijn (vul je niet stiekem in wat je wil zijn?), maar het blijft leuk om over je eigen persoonlijkheid te lezen.

Deze test van 16 Personalities is gebaseerd op MBTI-test, waaruit verschillende persoonlijkheidstypes komen. Ik kon me goed vinden in de uitslag, en ook anderen in mijn omgeving die de test deden vonden de uitslag ‘kloppen’. Interessant om zo meer over jezelf te weten te komen!

3. Reizende markt Le Bazarre

27 Augustus is de reizende markt Le Bazarre weer in Utrecht! Dit keer bij Molen de Ster in Lombok. Hier kun je terecht voor vintage kleding, marktjes met leuk zelfmaak spul, hapjes en drankjes.. Ik vind zulke markten altijd ontzettend gezellig en doe er veel inspiratie op!

Zelf op de markt staan? Tot en met 10 augustus kun je je nog opgeven voor Le Bazarre. Meer info hier.

4. Leestip: Huidpijn van Saskia Noort

Nu het vakantie is, heb ik eindelijk weer tijd om boeken te lezen. Zo las ik onlangs al As in Tas van Jelle Brandt Corstius uit (aanrader!). Mijn laatste boek was Huidpijn van Saskia Noort, wederom weer een thriller. Het boek wordt omschreven als het ‘meest rauw, pijnlijke en schurende boek’ van Saskia Noort. Nou heb ik niet al haar boeken gelezen, maar stiekem denk ik dat dit een beetje overdreven is.

Toch vond ik het een goed spannend boek, niet al te voorspelbaar en het leest lekker door. Het boek gaat over de (fictieve) Nederlandse TV-persoonlijkheid Anne, die haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen. Wanneer dit verdriet uitgebreid wordt uitgemeten in de pers moet ze alles op alles zetten om haar mooie leventje bij elkaar te houden.

5. Artikelen voor Dudes & Don’ts

Ik had het al eerder verteld, maar nu er wat artikelen online verschenen zijn wil ik het nogmaals delen: zo nu en dan schrijf ik ook voor Dudes & Don’ts! Dat is de mannenblog van Rick en Sander, voor de verandering eens eentje die niet alleen maar over auto’s en tieten gaat. Zo nu en dan help ik met brainstormen en schrijf ik ook wat artikelen voor ze. Benieuwd? Neem dan zeker even een kijkje!

6. Mijn favoriete blogs

Door de vakantie heb ik ook weer wat tijd om blogs te lezen. Zo ontdekte ik weer wat pareltjes:

Tot zover deze Happy List! Houd tussendoor mijn facebookpagina in de gaten, ik mag binnenkort kaartjes weggeven voor een leuk foodfestival!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Mylene

  Oh wauwie, jouw haar. Op de selfie zie je het inderdaad heel goed. Mooi!!

 2. Roos

  Ik ben zelf zó benieuwd naar deze van Saskia Noort. Ze zijn altijd ideaal voor tijdens vakantie want je hebt ze zo uit! X

 3. Anne

  Heel mooi gedaan die sunkissed-coupe! Ik ben altijd bang dat je van die strengen blond krijgt onder het mom ‘subtiel’. Doen ze goed zeg! Ik werd happy van je list! Bedankt voor de tips van de Le Bazarre. Die kende ik nog niet. Ben benieuwd of ik kan kijken dit jaar :-)

 4. Karlijn

  Le Bazarre klinkt erg leuk om te bezoeken! Die tip ga ik zeker onthouden :)

 5. Ismay

  Die markt lijkt mij echt super leuk! Ik wil daar nu echt heel graag naartoe – thanks voor de tip! En <33 voor je nieuwe haar, erg mooi!

 6. Linda

  Je kapsel is heel tof! Mooi met die lichte plukjes! Ik vul ook graag dat soort testjes in, je wordt er toch steeds weer een stukje meer “bewust” van jezelf zeg maar. Ik denk dat je misschien inderdaad wel invult wat je wilt zijn, maar andere andere kant denk ik ook weer ‘het gaat om de uitslag’ en vul ik niet per se het meest sociaal wenselijke antwoord of zo in ;-). En zeker met die MBTI test zijn er zo veel verschillende mogelijke uitslagen dat het denk ik lastig is om bijvoorbeeld echt op 1 type aan te sturen.

 7. Claudia

  Huidpijn heb ik deze week gelezen en het is mijn eerste Saskia Noort-boek en alles behalve ‘meest rauw, pijnlijke en schurende boek’. Jeetje.

  En dank je wel voor het noemen! Lief van je.

Geef een reactie