Binnenkijker: Fleur’s romantische studentenkamer

studentenkamer

Deze week kijken we binnen bij Fleur, studente International Communication & Media. Geen huis of appartement dit keer, maar een studentenkamer. Wel een hele mooie! Studentenkamers zijn qua ruimte vaak beperkt, wat er voor zorgt dat je creatief moet zijn. En dat is juist zo leuk!

studentenkamer studentenkamer

Een mix van oud en nieuw

Ondanks het kleine oppervlak van het kamertje, heeft Fleur er toch een stijlvol geheel van weten te maken. Haar stijl valt te omschrijven als een mix van oud en nieuw. Zo staan er wat praktische meubels van de Ikea, maar vind je ook een heleboel vintage vondsten in haar kamer. Deze vindt ze op Marktplaats, of op de Verzamelaarsbeurs.

Daarnaast DIY’t ze nog wat af. Zo maakte ze de haken waar de macramé plantenhangers aan hangen, en de gordijntjes voor haar inbouwkasten zelf. Meer van die leuke interieur DIY’s vind je op haar blog.

studentenkamer studentenkamer
studentenkamer

Het favoriete plekje

Haar favoriete plek in haar kamer is haar balkonnetje. In de zomer is dat een verlengstuk van haar kamer, wat de kamer gelijk groter maakt. Het is een lekker plekje in de zon, en zoals ze zelf zegt: ‘een verse kop koffie, verse croissants en een aangename temperatuur op een zaterdagmiddag: veel meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn’.

studentenkamer studentenkamer
studentenkamer

Wishlist

Fleur is best wel tevreden met haar plekje – logisch ook, het ziet er prachtig uit! Echter, een interieur is natuurlijk nooit af. Een mooi kastje om make-up en kleine spulletjes in op te bergen staat nog op haar wishlist.

Heb jij ook een interieur dat je graag wilt delen? Stuur me dan een berichtje. Wie weet staat jouw huisje dan binnenkort ook als binnenkijker op mijn blog!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. CT

  Echt een super leuke kamer :)
  P.S. Toffe rubriek!

 2. Demi

  Prachtige kamer! Ik ga als ‘t goed is over een jaartje op kamers, hopelijk wordt die kamer net zo mooi als deze :)

 3. Darina

  een prachtige kamer! Wat een heerlijke plek, vooral dat balkonnetje, geweldig! Een leuke stijl, ik hou van de mix modern-vintage!

 4. Oeh, Fleur! Kei tof om haar kamer eens in het geheel te zien, kei mooi. Echt gek hoe alles precies bij elkaar past, het lijkt wel uit een tijdschrift te komen.

 5. Elaintje

  Wauw, ik heb nog nooit zo’n mooie en stylish studentenkamer gezien!

 6. Marjolein

  Wat een geweldige kamer is dit :) Ik vind die plantenhangers + andere planten boven dat kastje echt geweldig staan. En zo fijn zo’n balkon, ik mis dat wel een beetje aan mijn kamer. Mocht ik ooit gaan verhuizen van kamer of iets groters gaan zoeken, dan is dat wel echt iets waar ik naar ga kijken :)

 7. Daisy

  Wauw echt prachtig! Heel wit maar zeker niet ongezellig :D prachtige vintage bruine kast ook!

 8. Angélica

  Ha Fleur! Wat een leuk plekje zo zeg. Zo’n balkonnetje lijkt me echt genieten, die had ik in mijn studententijd ook wel graag gewild :D /oma
  Mijn kamertje was alleen lang niet zo mooi en stijlvol als deze…

 9. Karlijn

  Oh wauw, ze heeft het heel mooi ingericht! Die lampjes overal, echt heel gaaf.

 10. Eline

  Wat een ontzettend mooie kamer! Heerlijk met een balkonnetje, echt genieten

 11. Wat een heerlijke plek Fleur!
  Heel anders dan mijn studentenkamer, maar zo tof.
  Ben stiekem ook jaloers op je mooie balkon.

 12. Sanne

  Wat een mooie, lichte kamer. Leuk om te zien hoe Fleur woont!
  Liefs

 13. Mylene

  Oh wauw, zo mooi dit! Lekker wit en licht en heel volwassen. I like :D

Geef een reactie