Binnenkijker: Fleur’s romantische studentenkamer

studentenkamer

Deze week kijken we binnen bij Fleur, studente International Communication & Media. Geen huis of appartement dit keer, maar een studentenkamer. Wel een hele mooie! Studentenkamers zijn qua ruimte vaak beperkt, wat er voor zorgt dat je creatief moet zijn. En dat is juist zo leuk!

studentenkamer studentenkamer

Een mix van oud en nieuw

Ondanks het kleine oppervlak van het kamertje, heeft Fleur er toch een stijlvol geheel van weten te maken. Haar stijl valt te omschrijven als een mix van oud en nieuw. Zo staan er wat praktische meubels van de Ikea, maar vind je ook een heleboel vintage vondsten in haar kamer. Deze vindt ze op Marktplaats, of op de Verzamelaarsbeurs.

Daarnaast DIY’t ze nog wat af. Zo maakte ze de haken waar de macramé plantenhangers aan hangen, en de gordijntjes voor haar inbouwkasten zelf. Meer van die leuke interieur DIY’s vind je op haar blog.

studentenkamer studentenkamer
studentenkamer

Het favoriete plekje

Haar favoriete plek in haar kamer is haar balkonnetje. In de zomer is dat een verlengstuk van haar kamer, wat de kamer gelijk groter maakt. Het is een lekker plekje in de zon, en zoals ze zelf zegt: ‘een verse kop koffie, verse croissants en een aangename temperatuur op een zaterdagmiddag: veel meer heb je niet nodig om gelukkig te zijn’.

studentenkamer studentenkamer
studentenkamer

Wishlist

Fleur is best wel tevreden met haar plekje – logisch ook, het ziet er prachtig uit! Echter, een interieur is natuurlijk nooit af. Een mooi kastje om make-up en kleine spulletjes in op te bergen staat nog op haar wishlist.

Heb jij ook een interieur dat je graag wilt delen? Stuur me dan een berichtje. Wie weet staat jouw huisje dan binnenkort ook als binnenkijker op mijn blog!

Gerelateerd

18 reacties op “Binnenkijker: Fleur’s romantische studentenkamer

  1. Wat een geweldige kamer is dit :) Ik vind die plantenhangers + andere planten boven dat kastje echt geweldig staan. En zo fijn zo’n balkon, ik mis dat wel een beetje aan mijn kamer. Mocht ik ooit gaan verhuizen van kamer of iets groters gaan zoeken, dan is dat wel echt iets waar ik naar ga kijken :)

  2. Ha Fleur! Wat een leuk plekje zo zeg. Zo’n balkonnetje lijkt me echt genieten, die had ik in mijn studententijd ook wel graag gewild :D /oma
    Mijn kamertje was alleen lang niet zo mooi en stijlvol als deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *