Diary week 36: Back to school, foodtrucks & Smeerboel festival

wk36

Oh oh, wat was afgelopen week leuk! En wennen, nu het ‘normale’ leven weer gaat beginnen. Ik had enorrrrm last van post-vacation blues, al werd die pijn wat verzacht door het heerlijke weer. Ik opende mijn schoolboeken weer, ging een dagje naar het strand en het allerrrrleukste feestje van het jaar stond weer op de planning: Smeerboel festival!

Maandag zag ik na 3 maanden afwezigheid de HU weer eens van binnen. Afgelopen week begonnen we gelukkig rustig, de meeste colleges waren vooral ter introductie.

‘s Avonds at ik met Roos, en maakte ik weer mijn Pad Thai. Yum!

Dinsdag was weer een lange dag op school, dus haalde ik truffelpepernoten als beloning. Zo lekker!


Ik had nog steeds enorme heimwee, dus hing ik een van de schelpen die ik op het strand in Frankrijk had gevonden aan een ketting. Zo hing de vakantie toch nog een beetje om m’n nek ;-).

‘s Avonds maakte ik wraps met mijn huisgenootjes. Ik prop die dingen altijd veel te vol waardoor je ze eigenlijk niet meer fatsoenlijk kunt eten.

Het was een mooie avond, dus ging ik met mijn huisgenootjes naar het park. Waar ik dit perfecte softijsje at.


En we een potje badminton speelden! Alles om het vakantiegevoel vast te houden he ;-)

Oh en, ik kocht nieuwe schoenen! Old School Vans, maar dan opnieuw uitgebracht. Ik zat al een tijdje op de zwarte versie te azen, totdat ik opeens ook een Bordeaux rode variant zag. Dat werd lang twijfelen, maar ik ging uiteindelijk voor de rode.


Woensdag sprak ik na school weer af met Roos. Na een week op elkaars lip zitten is het opeens heel erg wennen om weer je eigen ding te doen haha. Dus zaten we gezellig in het zonnetje, aan de kade bij de Weerdsingel. Een van m’n favoriete plekjes!

Donderdag was ik in de middag vrij, en werd het mooi weer, dus vertrok ik richting Scheveningen! Ik had afgesproken met Roos en twee andere meisjes van het surfkamp. Het was leuk om elkaar weer even te zien, en weer even dat vakantiegevoel op te halen. Al waren de golven hier natuurlijk drie keer niks, jammer!

Bij het strand hoort natuurlijk verse kibbeling, yum!


Blije eitjes :-)


Vrijdag aan het eind van de middag zag ik eindelijk m’n bestie Maura weer! We hadden elkaar ruim 2 weken niet gezien, dus er moest behoorlijk wat bijgekletst worden ;-). Dat deden we op het foodfestival Utrecht Kookt.


We aten een heerlijke saté en een steamed bun. We maakten het niet te laat, want de volgende dag was het tijd voor het alllller leukste feestje van het jaar:wk36

Smeerboel! Dit is een festival in Utrecht, met allerlei verschillende soorten muziek. Techno, deephouse, rnb en hiphop maar ook het Singlefeestje was er! Super leuk al die diversiteit, en doordat het een Utrechts festival is kom je altijd wel bekenden tegen, wat het extra gezellig maakt.

We hebben goed de voetjes van de vloer gedanst (volgens mijn telefoon heb ik ruim 16.000 stappen gezet), dus zondag hebben we vooral geluierd en een New Girl marathon gehouden.

Om er toch nog even tussenuit te gaan gingen we weer even langs het foodfestival. Dit keer had ik een pitaburger met homemade ice tea. Ennnn, Typhoon trad op! Super leuk, want iedereen ging weer los. Een goede afsluiting van een heerlijk weekend!

En nu gaat het serieuze leven weer echt beginnen. Afgelopen week was nog een beetje spek en bonen (en ik gok dat het deze week met deze temperaturen ook nog een beetje als vakantie zal aanvoelen). Ik moet nog even m’n draai vinden in het verdelen van mijn aandacht aan school, werk, mijn blog én mijn sociale leven. Sorry als het dus even wat rustiger is hier, maar dat komt allemaal goed!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 22 reacties

 1. lonneke

  Wat een leuke foto’s allemaal!
  Ik zit ook op de HU grappig! Ik doe bedrijfscommunicatie daar.
  Smeerboel festival lijkt me heel tof! Ben zelf naar TREK dit weekend geweest. Ook erg leuk!
  Liefs Lonneke

 2. Naomi

  Wat een leuke foto’s! Leuke week heb je gehad! En van al dat eten krijg ik spontaan honger. :(

 3. Sanne

  Lekker weekje weer! :) Sterkte met je studie. You can do it!

 4. Josianne

  Is de HU nou compleet verbouwd of zit je gewoon in een gebouw wat ik niet ken? Haha! Ik zag zoveel foto’s van Smeerboel voorbij komen; het zag er erg leuk uit. Fijn dat je zo’n toffe dag hebt gehad :)

 5. Claudia

  Oke, nu heb ik honger.
  Mijn week zag er ook een beetje uit zoals die van jou. Veel strand, veel eten en vooral nog genieten van de zomer en het vrij zijn. Nu staat wel de deadline voor mijn scriptie in mijn agenda dus ik moet echt weer het serieuze leven oppakken. Ik zal aan je denken deze week maar he: we kunnen het!

 6. Kim

  Ik kan ook zó genieten van kibbeling. Heerlijk!

 7. Mylene

  Dit klinkt en ziet er inderdaad nog een beetje uit als vakantie. Lekker toch!! Ik ben stiekem nog nooit op Smeerboel geweest, erg hè? En truffelpepernoten zijn wel echt een goed idee! Stiekem dan. Want eigenlijk wilde ik de komende tijd minder snoepen, haha.

 8. Elianne

  Super foto’s van gezellige week van mijn blije meisje! Liefs mama

 9. Irma

  Oh wat een heerlijke foto’s! Sowieso jaaaa voor de truffelpepernoten (yihaaa!), de strandfoto’s en suuuper leuk de Smeerboel-foto’s! :-)

 10. Wauw, dat is écht het perfecte softijsje! Bij mij is ie altijd al half gesmolten voordat ik er een foto van kan maken. Classic blogproblemen: altijd je handen onder het gesmolten ijs vanwege de verplichte foto. :”D Ik vond het ook wel even omschakelen van vakantie-mode naar workworkwork-mode. Gelukkig voelt het ‘s avonds en in het weekend nog steeds als zomervakantie!

 11. Eline

  Wat lekker om nog even naar het strand te kunnen! Zo blijf je toch nog een klein beetje in het vakantiegevoel. Gelukkig blijft het weer nog even lekker, dus kunnen we gaan nazomeren met wijntjes na de colleges

 12. Maaike

  OMG! Zijn de truffelpepernoten er weer? Die MOET ik hebben :D

 13. Sanne

  Wat mooi die ketting!
  Je week ziet er geslaagd uit :) zulke vrolijke en zonnige foto’s!
  Liefs

 14. Elaintje

  Ziet eruit als weer een superfijne week. Al dat eten, jum! En smeerboel klinkt ook erg leuk, ben er nog nooit geweest. In Nederland zijn de temperaturen momenteel blijkbaar gewoon hetzelfde als hier in Suriname:-)

 15. Tamarah

  Die truffelkruidnoten zijn zóóó lekker! Wat heb je trouwens een prachtig blogthema/achtergrondfoto met dat groen aan de bovenkant. Word er heel vrolijk van!

Geef een reactie