Diary week 35: een weekje surfen

wk35

Afgelopen week ging ik eindelijk op vakantie. Ik had natuurlijk al sinds begin juni vrij, en ben voor mijn blog twee keer op perstrip geweest. Maar een echte vakantie was er nog niet van gekomen. Samen met vriendinnetje Roos ging ik een weekje surfen in Zuid-Frankrijk. Het was zoooo leuk, dat ik nu stiekem een beetje heimwee heb.

Vorige week vrijdagmiddag vertrokken we met de bus richting Frankrijk.

Dat klinkt erger dan het is: omdat de bus niet helemaal vol was hadden we twee plekken voor onszelf, helemaal voorin de bus. Heel chill!

We reden de hele nacht door, richting Moliets, waar we de hele week zouden verblijven.

Na een redelijk brakke nacht kwamen we rond 8:30 aan. Nog semi frist en fruitig, hehe.


Eenmaal aangekomen moesten we even wachten tot we ons hutje in konden, dus knoopten we enkelbandjes. Ik moest even m’n scoubidou skills weer naar boven halen, maar het lukte!

Kijk hoe leuk ons hutje eruit zag! Uiteindelijk was het niet heel druk, dus hebben we allebei een eigen hutje gepakt. Maar de eerste nacht hebben we heel romantisch samen doorgebracht ;-)

De volgende dag hadden we onze eerste surfles! Het was een beetje bewolkt, maar er waren wel goede golven. Niet te hoog, maar wel genoeg vaart om te kunnen staan.

En kijk, ik sta! Wel nog verkeerd hoor haha, je moet veel meer door je benen zakken en beide handen vooruit. Maar voor een eerste poging best prima toch?

Na een hele ochtend surfen waren we goed hongerig, dus haalden we een vers stokbroodje die we belegden met salami. Die verse stokbroodjes ga ik zo erg missen!

We hebben onze surftrip geboekt via Surfblend, een surfkamporganisatie. Van tevoren was ik bang dat het heel erg ‘kampachtig’ zou zijn, als in samen liedjes zingen in een kring haha. Maar dat viel heel erg mee. Met mijn 24 jaar was ik precies gemiddeld qua leeftijd, helemaal prima dus. Hierboven op de foto zie je het kamp, we stonden letterlijk op het strand.

Elke avond en ochtend werd er voor ons gekookt. Natuurlijk niet zo lekker als dat ik zelf kan koken, hehe. Maar zeker wel prima. Ik heb hier zooooveel gegeten! Soms schepte ik wel twee keer op, en qua ontbijt at ik ook een heel stokbrood. Krijg je van al dat bewegen ;-)

Ennnn de rest van de dag weer surfen. Ik vergat op gegeven moment een beetje op welke dag we leefden, omdat elke dag er een beetje hetzelfde uitzag.

Vaak ‘s ochtends surfen, daarna nog even op het strand hangen en daarna chillen op het kamp.


Dinsdag gingen we aan het eind van de dag naar San Sebastían, net over de grens in Spanje. We waren er niet heel erg lang, maar wat een mooie stad is dit!

Best part of San Sebastían: pintxosssss! Yum.

En woensdag weer surfen! Helaas waren er die dag niet hele hoge golven, maar gelukkig was het wel mooi weer!


Donderdag maakten we weer een uitstapje, dit keer naar Biarritz. Eerst stopten we nog bij een grote surfoutlet, waar merken als Billabong, Roxy en Ripcurl werden verkocht. Ik zag super mooie boards en wetsuits, maar ik wacht nog even met eigen spullen aanschaffen. Misschien voor volgend jaar zomer? Ik hield het maar bij een ijsje, haha.

Daarna dus door naar Biarritz! Wat een prachtige stad is dit. Vrij chic, gelegen aan een baai vol goede golven ;-). Het strand ligt direct aan de stad, wat het heel gezellig maakt, vind ik.


Daar hebben we nog tot laat op het strand gezeten met een biertje. Heel chill!


Vrijdag was onze laatste volle dag. Inmiddels zat ik helemaal onder de blauwe plekken, haha. Al ziet het er pijnlijker uit dan dat het was.

‘s Avonds was er nog een themafeestje, met het thema ‘hippie’. Ik had toevallig een toepasselijke jurk bij me, haha. Het was een errrrrg leuk feestje, ik lag pas laat in m’n bed.


Zaterdag was onze allerlaatste dag, ‘s avonds vertrok de bus weer naar huis. ‘s Ochtends hebben we voor het laatst gesurfd, daarna hebben we nog wat op het kamp gehangen, hoe relaxed ziet dit er uit? Ik mist het nu al (ja, zelfs het zand!).

Vlak voor vertrek.. heimwee!

Ik ben na een week heeeel wat sproetjes en blonde lokken rijker, haha. Ik ga het wel missen om elke dag lekker make-up loos rond te lopen, en je haar amper te wassen. Door de zee zit het eigenlijk vanzelf al goed.

De terugreis duurde iets langer dan de heenreis, omdat we wat vaker moesten stoppen. Wel hadden we weer twee plekken voor onszelf, waardoor ik nog soort van redelijk heb geslapen.

Eenmaal terug in Utrecht begon het gelijk keihard te regenen, inclusief windhozen. We zijn weer thuis hoor.. Gelukkig wordt het later deze week nog mooi weer!

Thuis heb ik heel volwassen meteen m’n koffer uitgepakt en alles gewassen, anders ligt het er volgende week nog. Voor m’n gevoel zat het halve strand in m’n koffer, zoveel zand!

Wel leuk: bij thuiskomst lag er een stapel post op me te wachten, onder andere dit pakketje met Lovsum chocolade repen. Dit zijn organic en fair trade chocolade repen, o.a. in gezouten caramel, chocola koffie en chocola kokosnoot. Niet heel originele smaken, maar wel precies mijn favorieten. Daarnaast zijn het ook vrij dunne repen, die vind ik zelf altijd het lekkerst!

Ik had eeeecht geen puf meer om te koken, gelukkig was m’n huisgenootje zo lief om wok to go voor ons te halen.

Daarna heb ik uitgebreid gedoucht (en nog steeds zit m’n haar vol zand), en om de beachlook nog even vast te houden m’n haar volgesprayed met beach spray, haha.

Daarna ben ik moe maar voldaan m’n bed in gedoken! Ik heb een mega leuke week gehad, en intense heimwee nu. Ik ga volgend jaar zeker weer surfen, het liefst gewoon drie weken lang.

Deze week begint het normale leven weer, en zit ik na 3 maanden eeeeindelijk weer eens in de schoolbankjes. Daar heb ik nu nog niet heel veel zin in, maar dat komt vast goed. Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Veerlez

  Wat een heerlijke surfvakantie! Dat moet ik zeker onthouden voor volgend jaar! Dit jaar gaat het helaas niet meer lukken met de planning!

 2. Ohhh, ziet er heerlijk uit! Ik heb een paar jaar geleden ook een poging gedaan tot surfen, maar de zee was zó wild dat het me maar moeilijk afging. Ik keek wel naar de rest vanaf het strand, hehe. Wat een leuke schoentjes heb je trouwens aan op de foto met de ijsjes!

 3. Jessi

  Oh, het ziet er zo leuk uit! Ik wil ook zo graag nog eens op surfvakantie voor mijn dertigste en dat kom nu zo vreselijk dichtbij. Zijn er veel mensen rond de 28? Ik ben zo bang dat ik dan zo’n ‘oudje’ ga zijn!

  1. Je zult met je 28 wel wat aan de oude kant zijn, maar ach: als jij een leuke week hebt maakt dat niks uit toch? Je zou je ook als crew kunnen opgeven, die zijn sowieso wat ouder. Dan is je reis en verblijf ook gelijk vergoed!

 4. Josianne

  Wat ziet dit er fantastisch uit zeg! En het klinkt ook echt alsof je een topweek hebt gehad, heerlijk. Succes deze week weer op school!

 5. Klinkt als een heel goed en fijn weekje Marlous! En leuk dat het surfen je goed afgaat! Bij mij in Costa Rica ging dat helaas niet zo goed… Misschien is het ook wel een kwestie van proberen, proberen en proberen… Maar als het na ruim een uur nog niet lukt.. Wie weet moet ik het nog één keer een kans geven want als je het eenmaal kunt, schijnt het wel heel leuk te zijn!?

  Leuk dat je ook een dagje naar San Sebastian bent geweest. Daar zou ik zelf ook nog eens naar terug willen. Dat is trouwens ook een perfecte plaats om te surfen, te eten en te feesten! Misschien iets voor 2017?

  Succes met het starten van je nieuwe jaar!

  1. Oohh jaa daar moet je helemaal goede golven hebben! Heb je dan wel goed les gehad? Met de juiste tips lukt het vast beter. San Sebastían was inderdaad errrrg mooi, helaas waren wij er maar kort.

 6. Djuli

  Super mooie foto’s! Ik was een paar weken geleden ook op surfkamp in Moliets en het was zooooo leuk!

 7. Evelien

  Super leuke diary! Lijkt me echt tof zeg, zo’n weekje op surfkamp! Is het een beetje te doen? En had je het al vaker gedaan? Hoor wel eens dat het best moeilijk is. Die foto waarop jullie op dat bankje (?) zitten in het zonlicht is echt heel mooi!

 8. Caro

  Leuk diary! Lijkt me heerlijk om een weekje te gaan surfen en al je foto’s zijn zo lekker ‘s zomers!

 9. Karlijn

  Surfen is voor mij echt te sportief om op vakantie te doen, maar het ziet er wel heel gaaf uit! Ik krijg ook echt een zomergevoel van de foto’s :)

  1. Haha ja, er zaten er ook genoeg bij die alleen maar in de zon hebben gelegen. Alles kan! Al is surfen vooral heel leuk, het voelt niet echt als sporten.

 10. Sanne

  Wat super leuk om te lezen Marlous! Elke keer als ik foto’s zag op Instagram van het surfen, dacht ik ‘wat stooeeer!’. Ik vind het ook echt super stoer! Je verslag is heerlijk om te lezen :). Tof ook, dat je perstripjes voor je blog hebt gedaan :D en dat je dit als échte vakantie hebt ingepland, heel leuk.
  Liefs

 11. Demi

  Aaah ik ben van plan om volgendjaar zomer vakantie op surfkamp te gaan, het lijkt mij echt zo tof! En wat een geluk dat jullie genoeg ruimte hadden in de bus!

Geef een reactie