Diary week 37: zwemmen, bbq-en & een nieuwe piercing

wk37

De zomer ging maar door! Ook afgelopen week heb ik er weer goed van genoten, wat hou ik toch van dit weer. Ik heb elke avond gezwommen, marshmallows geroosterd boven de bbq, ik bracht weer een bezoekje aan het strand en ik liet een tweede gaatje schieten in m’n oor! Ik vierde eigenlijk nog volop vakantie, met hier en daar wat colleges tussendoor. Daardoor ontbrak het me wel een beetje aan ritme en structuur (sorry blog!). Tja, ‘t levert wel leuke dagboekjes op ;-).


Maandag kwam ik volledig uitgeblust uit school. 2 lange saaie colleges in een slecht geventileerd gebouw hadden ongeveer alle levenslust eruit geslagen. Gelukkig kwam oud-huisgenoot en BFF Arthur met de oplossing: zwemmen! Hij werkte die dag in Utrecht tot 17, dus daarna zijn we nog even het water in gedoken bij de Munt. Zo lekker dit!

Daarna ging ik door naar Roos en haar heerlijke dakterras, om daar aan te schuiven bij de bbq! Biecht: dit was mijn eerste bbq deze zomer, haha! Daardoor voelde het ook een beetje als het begin van de zomer.

En bij bbq-en hoort… marshmallows roosteren! Yum. Heb me helemaal misselijk gegeten aan die dingen, haha.

Dinsdag werkte ik een dagje bij de dudes op kantoor. Dat was best fijn, want daar was goede airco! Hebben jullie de HNTM recaps van de dudes trouwens al gelezen? Ik vind ze hilarisch, in plaats van het programma te kijken lees ik nu gewoon de recaps. Stuk sneller en grappiger ;-).


‘s Avonds was ik weer te vinden bij de Munt, waar het inmiddels een heel stuk drukker was! Maura had een heerlijke bulgursalade gemaakt met o.a. feta en aardbei, yum.


Het was echt een heerlijke zwoele zomeravond <3

Het wordt een beetje eentonig, maar woensdag verliep ongeveer het zelfde. Na eerst het schoolgebouw uit gedreven te zijn (het was zo heeeet daarbinnen!) ben ik daarna snel het water in gedoken. Eerst bij de Munt, later nog met een vriend bij de Weerdsluis. Dat was grappig, want daar zwom bijna niemand. Voelde een beetje gek, op een leuke manier haha.

Daar zijn we nog lang blijven hangen, met later ook een wijntje en pizza. Laf deze avondjes!

Donderdag was ik vrij en dat betekende strand! Samen met Anouk (kennen jullie die nog van onze blogtripjes naar Hamburg en Parijs?) ging ik naar Scheveningen. Het was zo’n lekkere dag! Wie had dat ooit gedacht, dat je op 15 september nog in de Noordzee kon zwemmen zonder te bevriezen van de kou?

Heel eventjes waren er zelfs mini golfjes waarop gesurfd werd! Toen begon het gelijk te kriebelen, ik wil ook surfen!

Bij Hartbeach hebben we lekker oldschool frietjes met mayo en een kan limonade besteld. De rest van de middag hebben we nog op het strand gelegen, beide goed bewust van het feit dat dit de allerrrrlaatste stranddag van het jaar was.

Vrijdagmiddag liet ik een tweede gaatje in mijn oor schieten! Ja ok, die piercing uit de titel is een beetje overdreven, maar ‘nieuw gaatje’ klinkt ook ietwat dubieus he. Overigens was ik best een beetje zenuwachtig. Ik heb namelijk een pijngrens van niks, en van mijn eerste gaatjes (die ik liet schieten op m’n 10e) wist ik nog dat het best wel pijn deed! Ha. Je voelt er dus helemaal niks van, haha. Ik ben er erg blij mee, en kan niet wachten tot ik dit knopje kan vervangen voor een leuke oorbel!

Roos was mee, en omdat ik niet gehuild had (hehe) trakteerde ze me op een wijntje.

‘s Avonds was het afscheidsfeestje van een van m’n huisgenootjes, die afgelopen weekend naar Bali is vertrokken. Voor de gelegenheid maakte ik een grote pan curry, yum! Mocht je dit recept nog niet uitgeprobeerd hebben, doe dat dan deze week nog. Zo lekker dit!!

wk37

Terwijl m’n ene huisgenootje zaterdagochtend haar tas inpakte, ging ik met mijn andere huisgenootje buiten de deur ontbijten. Dit heerlijke ontbijtje aten we bij De Keuken van Thijs op de Biltstraat.

Daarna liepen we even binnen bij & Other Stories die afgelopen week aan de Oude Gracht opende. Wat een prachtige zaak! Dit is echt een van mijn favoriete winkels, ik ben zo blij dat ie nu in Utrecht zit!

Ik ging natuurlijk niet met lege handen naar huis. Ik kocht o.a. een nieuwe lippenstift en een paar fijne ringetjes, waarvan je er hier een paar om m’n vingers ziet.


Ik liep nog even bij Stach binnen waar een vriendinnetje van me aan het werk was. Daar spotte ik deze mega lieve teckeltjes. Ze waren al 9 en 11 jaar oud, en van een speciaal soort mini-teckelras. Zo lief!

Eenmaal thuis lag er een pakketje op me te wachten: een kaasplankje! Het ziet er een beetje gek uit zo, omdat ze vacuüm verpakt zijn. Dat zorgt er wel voor dat ze niet bederven of gaan zweten van de hitte.

Deze kreeg ik opgestuurd van Kaas uit Kollum, waar je heel gemakkelijk allerlei soorten kazen kan bestellen. Bijvoorbeeld ook een lekker kaasplankje voor bij de wijn! Zowel op de site als bij je bestelling vind je een uitgebreide beschrijving van alle kaasjes, dat vond ik zelf erg leuk. Al kan ik nooit kiezen, dus heb ik me laten verrassen met een mix van vanalles.

Met een kaasboer om de hoek weet ik niet of ik snel online kaas zal bestellen, al ben ik wel enorme kaasliefhebber. En het is ook wel een erg leuk cadeau-idee, om zo iemand een kaasplankje te bezorgen!

De rest van de avond heb ik lekker geluierd. Ik haalde eten af bij de Indo om de hoek, en keek een stuk of 10 afleveringen van New Girl haha. Dit is echt een van mijn favoriete series <3 Sinds ik terug was van vakantie zat elke avond wel vol met sociale afspraken. Daar houd ik van, maar het was ook wel even fijn om een avondje voor mezelf te hebben.

Zondag was een echte zondag: ik draaide wat wasjes, hield een grote schoonmaak, schreef een blogje.. Het wordt nu echt tijd om weer volgens een normaal ritme te gaan leven. De afgelopen twee weken heb ik het er nog even goed van genomen, omdat ik zo intens gelukkig word van dit mooie weer :-)

Maar, ik beloof dat ik nu weer helemaal terug ben, met wat meer artikelen online!

Na het opruimen beloonde ik mezelf met verse lelie’s en een nieuw wijnrekje.

En dat was m’n weekend! Een stuk rustiger dan de rest van de week, en dat was maar goed ook. Komende week moet ik me echt wat meer op school gaan focussen, de eerste deadlines komen voorzichtig in beeld. Daarnaast heb ik nog wat afspraken voor m’n blog, tijd om weer wat ritme en structuur aan te brengen! Meer daarover in m’n eerstvolgende blogje ;-)

Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Eline

  Wat ziet dat ontbijt er lekker uit! Zo lekker om ergens anders te ontbijten, daar smaakt het vaak toch net iets lekkerder. Heerlijk om nog even aan het strand te liggen. Volgens mij is het nu helaas wel echt afgelopen.

 2. Evelien

  Jij geniet echt optimaal van de zomer zeg, heerlijk! :-) En wat een leuk wijnrekje! Ik ben wel benieuwd waar je die vandaan hebt?

 3. Marjolein

  Waar is je kettinkje van die je om hebt op je oorbellen foto? Heel leuk!

 4. Roos

  Wat heb je een heerlijke week gehad. Het ontbijtje ziet er echt heerlijk uit!

 5. Mylene

  Ik wil dus eigenlijk ook een piercing (tweede gaatje). Superleuk zeg! En wat fijn dat je nog zo vaak bij de Munt hebt kunnen zitten. Ik woon daar soort van om de hoek. Iedere keer dat ik er langsfietste, was het zooo druk! Nu met dit weer is het een stuk rustiger helaas…

Geef een reactie