Wat er van mijn zomer bucketlist terecht kwam

zomerbucketlist

Snik. Mijn eindeloze zomervakantie is nu toch echt voorbij. Ik heb me geen dag verveeld en zal even moeten gaan wennen aan het ‘gewone’ leven. Al kijk ik stiekem ook wel uit naar het ritme en de structuur dat het met zich mee brengt. Maarrr, het liefst houd ik nog zo lang mogelijk het vakantiegevoel vast, en daarom blikken we even terug op de zomer bucketlist. Want wat is daarvan terecht komen?

Half juli deelde ik mijn zomer bucketlist met jullie. Een lijstje met mijn plannen voor deze zomer. Niet per se omdat ik mezelf zo interessant vind, ik deelde het lijstje eigenlijk ook ter inspiratie. Het leek me leuk om er nog op terug te komen, zodat jullie kunnen zien wat ik daadwerkelijk heb ondernomen (en hoe). Wie weet haal je er wederom inspiratie uit!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/0920FA82-A484-451F-BEE4-53B31634E897_zpsd2nxx5ab.jpg

1. Meer musea bezoeken

Begin dit jaar schafte ik een museumkaart aan. Daar heb ik toen tijdelijk veel gebruik van gemaakt, maar daarna vergat ik ‘m een beetje. De zomervakantie leek me het uitgelezen moment om weer wat meer musea te bezoeken. Het weer stond er in ieder geval wel naar. Al heb ik uiteindelijk slechts een museum bezocht: ‘t FOAM (waar nog steeds de fantastische tentoonstelling over Helmut Newton te zien is). Hm. Ik denk dat ik dit puntje doorschuif naar m’n herfst bucketlist.

2. Een “cursus” volgen

Oeps. Niet gelukt. Ik ben er wel mee bezig geweest! Er bleken meer vriendinnen in te zijn voor een leuke cursus, dus de eerste plannen zijn wel al gemaakt. To be continued!

3. Dagje pretpark

Hier mag een dikke vette streep doorheen! Half augustus ging ik namelijk samen met twee vrienden naar Phantasialand, in Duitsland. Dit was zo’n ontzettend leuke dag! Hier volgt nog een wat uitgebreider verslag van, want iedereen moet naar Phantasialand! Zo leuk! Nog meer uitroeptekens!

4. Een weekje ‘boekenlees’ vakantie

Echt een weekje vrij heb ik helemaal niet gehad. Ofja, vrij-vrij. Er stonden altijd wel feestjes, etentjes en andere dingen op de planning waardoor ik niet zomaar een weekje weg kon blijven. Wel heb ik tussendoor meer boeken gelezen, o.a. door de e-reader die ik heb gekregen. Lezen gaat een stuk gemakkelijker met die e-reader, dus ik hoop het lezen een beetje vol te blijven houden.

5. Spelletjesavonden organiseren

Done! Was erg gezellig. Deze mag ook zeker mee naar de herfst bucketlist.

6. Kaartjes sturen

Oeps. Dat is er ook een beetje bij ingeschoten. Misschien ook wel omdat ik juist erg veel heb opgetrokken met m’n vrienden. Dan was een kaartje sturen een beetje overbodig ;-).

7. Naar het strand (en schelpen verzamelen)

Yes, done! Nog geen week nadat de zomer bucketlist online stond was het eeeeindelijk zomerweer in Nederland. Die week ben ik twee keer naar het strand geweest, en keerde ik met een hand vol schelpen terug.

De mooiste schelpen vond ik echter in Moliet, Zuid-Frankrijk. Een week lang hebben we elke dag (en nacht) op het strand gelegen, zo fijn!

8. Veel (analoge) foto’s maken (en inplakken)

Ik heb deze zomer een stuk meer foto’s gemaakt, al zijn ze nog niet allemaal ontwikkeld. Ook wel een leuke manier om het vakantiegevoel vast te houden, haha. Van inplakken is dus helemaal geen sprake geweest.

9. Kamer make over

Oeps. Het idee zit inmiddels wel in m’n hoofd, maar nu moet ik naar de winkel en moet m’n kamer verbouwd worden. Daar heb ik een sterke vent voor nodig dus ehh.. Laat ik het gebrek daar aan maar de schuld geven?

10. Nachtje weg in eigen land

Done! Toen ik een dagje naar het strand ging bleef ik overnachten in Haarlem. Wat een leuke stad is dat! We boekten uiteindelijk via een Bed & Breakfast, wat veel goedkoper dan een hotel was. Dat ga ik zeker vaker doen!

11. Vlaai eten bij Oma

Met mijn lieve oma ging het even iets minder, waardoor ze moest verhuizen. Door alle drukte is het er nog niet van gekomen om samen vlaai te eten, al heb ik wel een mooie rondleiding via facetime gehad ;-). Deze staat dus hoog op m’n lijstje nu.

12. Broers en zussendagje

Haha, hier hadden we het geloof ik allemaal te druk voor. Maar deze schuif ik zeker door naar m’n herfst bucketlist ;-)

13. Kamperen

Vorige week zat ik nog lekker een weekje in Zuid-Frankrijk! Ok, we sliepen in een hutje in plaats van een echte tent, maar we stonden wel op een camping. Telt ook als kamperen toch? Wat was dit leeeeeeuk (en wat heb ik dit gemist!).

14. M’n camera beter leren kennen

Hm, echt tijd (en vooral geduld) om m’n kamer beter te leren kennen had ik niet. Wel heb ik weer veel foto’s voor m’n blog geschoten, en al doende leert men toch?

15. Op verkenning in eigen stad

Hm. Ik heb m’n Vlaamse vrienden van bloke.be een rondleiding gegeven door Utrecht? Maar echt nieuwe plekken heb ik niet ontdekt. Daar komt deze maand wel verandering in, ik ga namelijk in opdracht op verkenning door Utrecht!

16. Festivals bezoeken

Het waren er niet heel veel, maar ik ben zeker wat festivals afgegaan. Gelukkig staat er dit weekend nog eentje op de planning: Smeerboel! Dat is altijd een van m’n favoriete festivals (en ook echt de afsluiting van de zomer). Wie gaat er ook?

17. Bootje varen (kano ook goed)

Ha! Deze kan zeker van het lijstje. Niet alleen heb ik een middag met een sloepje over de grachten van Utrecht gevaren, ook deed ik mee met de Rubberboot Missie en heb ik daarna nog verschillende keren met m’n eigen bootje over de grachten gevaren. Zo leuk! Die boot is echt een van mijn beste aankopen ooit haha.

18. Tekenen en schilderen

Hier heb ik gek genoeg helemaal geen tijd voor vrij gemaakt.

19. Meer (en beter!) schrijven

Ik heb in ieder geval vaker geblogd! Daarnaast heb ik voor mezelf wel iets vaker geschreven, gewoon om te oefenen. Hier wil ik zeker nog mee doorgaan.

20. Pokémon vangen

Ha. Hier was ik na 1,5 week al op uitgekeken. Wie speelt er nog?

Volgens mij is het me nog best goed af gegaan! Hoe was jouw zomer? Hopelijk hebben de laatste zonnige weken nog voor wat fijne momenten gezorgd. Laten we met z’n allen nog even dat vakantiegevoel vasthouden..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Anne

  Heerlijk dat je zo’n lange zomer hebt gehad! Heb je ook nog extra dingen aan je herfst-bucketlist toegevoegd? Op mijn lijst staan: schrijven, dansen en autorijden (nu ik na veel moeite m’n rijbewijs heb gehaald, zal ik ‘m goed gebruiken ook)

 2. Darina

  Wat een heerlijke zoner heb je gehad en zoveel leuke dingen gedaan! Op mijn lijstje staat verder werken aan mijn boek :)

 3. Roos

  Wat een goed idee om per seizoen een bucketlist te maken, ik denk dat ik dat ook maar eens ga doen. Ik heb namelijk al wel een aantal ideeën.

 4. Leuke manier om terug te kijken op de zomer, word helemaal blij van je vrolijke foto’s! Zelf heb ik inmiddels wel weer een beetje zin in de herfst met haar mooie kleuren en natuur, maar deze indian summer dagen mogen wat mij betreft nog wel een paar weken aanhouden ;)!

 5. Bettie

  Ik zat er ook al over na te denken om een herfst bucketlist te maken, gelukkig heb ik ook nog wel even tijd om dat te maken. Herfst begint pas officieel over een paar weken.

 6. Shelley

  Wat een hele leuke bucketlist! En een heel goed idee, ik ga denk ik ook zo’n bucketlist maken voor de herfst. Thanks voor de inspiratie :)

 7. lonneke

  Heel leuk om zo’n overzicht te zien!
  Wat tof dat je naar Phantasialand bent geweest, zo leuk daar!
  En ik was ook echt al na 2 weken met Pokemon uitgespeeld haha.
  Liefs Lonneke

 8. Sanne

  Volgens mij heb je echt een geweldige zomer gehad! Heerlijk!

 9. Veerlez

  Een fijn lijstje! Het motiveert om ook meer van dat soort dingen op mijn lijstjes te zetten :)

 10. Stella

  Ik zit vooral vol bewondering naar al die mooie foto’s te kijken hierboven – alles geeft weer dat je echt een fijne vakantie hebt gehad! En ‘jammer’ dat niet alles is gelukt, maar misschien ook juist leuk dat je nu voor de herfst ook al weer wat leuke dingen hebt om af te strepen. Volgens mij is alles op het lijstje de moeite waard! Ik hoop dat het beter gaat met je oma (: Veel liefs en succes met het weer beginnen aan de studie-perikelen!

 11. Quinty

  Dit jaar stond er op mijn lijstje een roadtrip, en dat is gelukt! Wellicht kan ik uit dit lijstje wat ideetjes halen voor volgend jaar die wat minder geldrovend zijn ;).

 12. Nikkie

  Wat een fijne zomer! Stiekem wel beetje jaloers want door mijn eerste echt baan vooral binnen in de airco op kantoor gezeten. Moest stiekem wel lachen om dit zinnetje: ‘Hm, echt tijd (en vooral geduld) om m’n kamer beter te leren kennen had ik niet’ HOE GROOT IS JOUW KAMER? ;)

  1. Haha jaa, ik was er geloof ik niet helemaal bij met m’n hoofd toen ik dat schreef. Ik bedoelde natuurlijk dat ik geen tijd had om m’n kamer te veranderen ;-)

 13. Jessi

  Sinds ik werk, voelt de zomer niet meer echt als zomervakantie aan… Dat vind ik wel jammer. Al bij al heb ik wel het meeste uit mijn vrije tijd proberen te halen en moet ik er nu helaas van bekomen! :D wat ouder worden met je doet… oh en pokemon was ik na een half uur al moe!

 14. Rowan

  Wat vliegen die weken snel voorbij he! Ik vind alsnog dat je super veel van je bucketlist hebt kunnen afstrepen! Volgens mij heb je heerlijke weken gehad!

  1. Ja, best een goede score he? Het was inderdaad een geweldige zomer, ondanks het vaak tegenvallende weer (al ben ik dat nu alweer bijna vergeten met deze hitte!).

Geef een reactie