Recept: Curry met pompoen en kikkererwten

curry pompoen kikkererwten

Vandaag, om klokslag 16:21, doet de herfst zijn intrede. Het is nu echt tijd om de zomer gedag te zeggen, en de dikke sjaals en warme chocolademelk te verwelkomen. Als groot zomer-fan heb ik wel altijd een beetje moeite met deze overgang, maar gelukkig is er altijd iets om naar uit te kijken: ongelimiteerd pompoen eten!  Pompoen is voor mij typisch herfsteten, daarom vandaag een recept voor een heerlijke curry met pompoen en kikkererwten.

Ik ben dol op curry’s. Het zijn goed vullende maaltijden en helemaal niet zo moeilijk te maken. Eerder deelde ik al eens mijn recept voor zoete aardappelcurry, waar inmiddels heel wat vrienden fan van zijn. Deze curry lijkt in basis op dat recept, maar door andere kruiden, pompoen en kikkererwten toe te voegen krijg je weer een heel ander gerecht. Deze variant is vegan, dus geschikt voor alle soorten eters!

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, gesnipperd
 • 400 ml groentebouillon
 • 1blik (400ml) tomatenblokjes
 • 250 gr pompoen, in blokjes
 • 250 gr kikkererwten
 • 200 ml kokosmelk
 • 4 el curry madras kruidenmix
 • 1 el chili poeder
 • bosje koriander, gesnipperd

Ik ben fan van de kruidenmixes van Jonnie de Boer (#no spon), en gebruik deze vaak in mijn gerechten. Ik heb verschillende potjes, ze zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Stuk lekkerder dan alle pakjes en zakjes die je in de supermarkt kan vinden, maar scheelt ook weer een hoop gedoe. Mocht jij wel je eigen mix samen willen stellen, doe dat dan vooral!

curry pompoen kikkererwten

Bereiding

Snipper de knoflook en de ui, en fruit deze in de pan op laag vuur. Gooi er alvast wat kruiden bij, en snijd ondertussen de pompoen in blokjes (of koop net als ik lekker lui voorgesneden pompoen). Laat ondertussen ook alvast de kikkererwten uitlekken.

Doe de blokjes tomaat, pompoen en kikkererwten in de pan erbij. Voeg nog wat extra kruiden toe. Voeg vervolgens de bouillon toe. Nu kun je de bouillon van tevoren klaarmaken in een apart pannetje, maar 400ml warm water aan het currymengsel toevoegen en daar een bouillonblokje in gooien werkt even goed (en scheelt afwas!).

Breng het geheel licht aan de kook, en laat het een tijdje pruttelen. De pompoen heeft ongeveer 20 minuutjes nodig om gaar te worden. Draai het vuur vervolgens naar beneden, en voeg de kokosmelk toe.

Check als laatste nog even de smaak: de kokosmelk maakt de curry een stuk milder. Mocht je van pittig houden, dan is dit het moment om wat kruiden toe te voegen. Zelf houd ik wel van veel smaak, dus gaan er flink wat lepels kruiden door de curry heen.

Serveer met rijst en/of naanbrood, en strooi nog flink wat koriander over je curry heen. Eet smakelijk!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anna

  Yup, hier ook wat moeite om aan de herfst te beginnen. Maar het komt goed! En jaaa, liefde voor pompoen <3. Dat ben ik helemaal met je eens. Ziet eruit als een super smakelijk recept, die ga ik eens even opslaan!

 2. Charelle

  Jaaa vegan curry! Ik ben er gek op! Net zoals op kikkererwten en pompoen, dus dit komt helemaal goed! ^^

 3. Emma

  oeeh lekker! Ik ben ook dol op curry’s. Ik had nog nooit gehoord van Jonnie de Boer. Dus daar moet ik maar eens, als ik terug ben, naar gaan kijken (bij de AH?)! Ik vind het zelf vaak ook lekker als er nog iets fris bij zit. Bijvoorbeeld een komkommersalade met yoghurtdressing.

 4. Karin

  Oeh klinkt goed! Ik heb toevallig deze week couscous met pompoen, kikkererwten en rozijntjes gemaakt. Ik vond ‘m erg lekker maar ik denk dat het met curry nog veel lekkerder wordt!

 5. Danielle van den Hoogen

  Sinds dit gerecht op je site staat, heb ik het iedere week gegeten: zo lekker! En ook zo gemakkelijk. een toprecept dus!

Geef een reactie