Recept: tomatenrisotto

tomatenrisotto

Mijn hobby is eten. Ik kan dan ook niet echt 1 lievelingsgerecht noemen, maar risotto staat zeker in mijn top 5. Samen met pizza. Wat nog beter is dan risotto en pizza, is een combinatie van deze twee. Deze tomatenrisotto is super simpel, maar smaakt als een soort gesmolten pizza margherita in je mond. Zo Lekker.

Risotto is het ultieme comfortfood. Ok, je moet eventjes bij de pan blijven staan, maar meer dan een beetje roeren hoef je niet te doen. Kind kan de was doen. Deze risotto is vrij basic, als je wil kan je er nog wat gegrilde groentes bij doen. Zoals bij al mijn recepten: varieer er gerust op los! Dit recept is voor 2-3 personen.

Ingrediënten

– 2 teentjes knoflook, gesnipperd
– half (rood) uitje, gesnipperd (sjalotjes zijn ook lekker!)
– beetje roomboter
– 200 gr. risotto
– 1L groente bouillon
– 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
– 100 gr. Parmezaanse kaas
– scheutje rode wijn
– verse basilicum en peper naar smaak

Bereiding

Smelt een blokje roomboter in de pan, en fruit de knoflook en het uitje. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook met een bouillon blokje. Gooi vervolgens de risotto bij de knoflook en de ui, bak deze eventjes totdat ze glazig (doorzichtig) worden. Blus dan af met een scheut wijn. Traditioneel is dat vaak witte wijn, maar bij tomatenrisotto vind ik rode wijn persoonlijk wat lekkerder.

Wanneer de wijn opgenomen is, kun (soep)lepel voor lepel bouillon toevoegen aan je pan. Blijf ondertussen roeren. Wanneer de risotto het vocht heeft opgenomen kun je een nieuwe lepel toevoegen. Blijf zo doorgaan tot je alle bouillon hebt toegevoegd.

Voeg nu de tomatenblokjes toe. Als er erg veel vocht bij de tomaten zit, blijf dan nog even roeren totdat de risotto ook dat vocht heeft opgenomen. En nu komt the best part: voeg al roerend de Parmezaanse kaas toe. Nu wordt de risotto lekker sticky, precies zoals het hoort.

Roer vlak voor het opdienen nog een blokje roomboter door de pan (mijn geheime touch, maakt ‘m extra romig). Maak af met wat verse basilicum en peper. Yum!

Wel fan van risotto, maar niet zo van tomaten? Probeer dan dit risotto recept.

tomatenrisotto

Tja, risotto is niet het meest fotogenieke gerecht. Maar trust me, dit is zooooo lekker! Mocht je een keer een recept van me maken, tag me dan vooral op social media. Ben benieuwd naar jullie creaties! 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Eline

  Dit lijkt me echt heerlijk! Ik wil al een tijdje risotto proberen en dat ga ik maar eens doen met dit recept. Het klinkt echt zo ontzettend lekker!!

 2. Lisanne

  Lekker! Ik maak hem bijna hetzelfde op de wijn na, zo zo zo simpel maar erg lekker. Alleen strooi ik de parmezaan achteraf erop met een handje rucola en geroosterde pijnboompitjes. Anders vind ik de smaak iets te simpel per hap haha.

 3. Sanne

  Ooooooh, lekker! <3 Ik houd zo veel van risotto! Maar eigenlijk maak ik het nooit met tomatensaus… Snel maar eens doen. ;)

 4. Sija

  Oeeh, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik sla dit recept even op :) X

 5. Karlijn

  Ik heb nog nooit risotto gegeten, maar het klinkt heel lekker! En vooral ook heel makkelijk, waar ik erg gevoelig voor ben :P

 6. Roos

  Risotto is écht mijn lievelingseten. Deze combinatie heb ik eigenlijk nog nooit ergens gezien, het lijkt me wel super lekker!

 7. Lynn

  So happy Dutch is so similar to German. I understood more than I thought haha I love risotto, it is so easy to make and so flexible as well! x

  Love from Germany
  Lynn

 8. L

  Het was zoooo lekker! Had er nog verschillende soorten paddestoelen bij gebakken toen ik t uitje fruitte en 2 min voor het klaar was zalmfillet in blokjes gesneden en erbij gedaan. Jammm

Geef een reactie