Diary week 39: Bridget Jones, draadloze oortjes & weekendje Nijmegen

Hoi, ja ik leef nog. Mijn niet zo adequate planning zorgde voor een kleine vertraging hier op de blog. Na inmiddels weer een maand aan de gang te zijn loopt het allemaal nog niet helemaal soepel op rolletjes. Gelukkig kan ik over twee weken alweer bijkomen in de herfstvakantie ;-). Kleine waarschuwing vooraf (maar inmiddels kennen jullie me wel toch??): ook deze diary bevat veel food foto’s. Kijken met lege maag op eigen risico ;-).

Maandag maakte ik samen met Roos zoete aardappelsoep met geitenkaas, naar dit recept. We voegden er nog gebakken spekjes aan toe, wat de soep nóg lekkerder maakte. Oh en yes, die rolletjes rechts in beeld zijn loempia’s. Want loempia’s kunnen altijd en overal.

We speelden weer een potje Koehandel, dit keer was ik minder succesvol. Toch was het zooo leuk, kijk hoe gezellig met de kaarsjes aan! Met zulke avonden vind ik de herfst toch wel weer leuk. Ik zal binnenkort eens wat meer vertellen over mijn favoriete spellen, want I looove spelletjes spelen.

Dinsdag begon ik de dag goed met een poffertjesontbijt bij Rabarber. Nog steeds een van mijn favoriete lunch (of ja, laat ontbijt) plekjes van Utrecht!

De rest van de dag had ik afspraken voor mijn blog en schoolopdracht. Een beetje een saaie, maar wel productieve dag.

‘s Avonds haalde ik eten af, ik koos voor Pho. Zo lekker! Deze staat nog op mijn lijstje om zelf te maken, dus als een van jullie een goed recept heeft?

Daarna ging ik naar de bioscoop, om de nieuwe Bridget Jones te zien. Hij is zoooo leuk! Echt een aanrader. Nu heb ik zin in een Bridget Jones marathon, met een maskertje op m’n hoofd en een zak chips erbij.

Ook woensdag was weer een standaardschooldag, waarvan ik geen foto’s heb gemaakt. Wel leuk om te vermelden is dat het die dag heerlijk weer was! Ik kon met blote benen naar school en maakte voor het avondeten een (jawel!) bulgursalade met o.a. granaatappelpitjes. Lekker dat zomergevoel vasthouden!

Donderdag werkte ik op kantoor, wat wederom erg gezellig was maar waar ik behalve deze foto van de lunch (mijn salade!) geen foto’s van heb. Ik zal binnenkort eens wat meer vertellen over wat ik precies doe als ik ‘op kantoor zit’.

‘s Avonds at ik met Roos bij de Hema een bord andijviestamppot mét gehaktbal voor €2,50. En lekker dat ie was! Serieus een aanrader.

We namen een fles rode wijn en chocola mee, en keken Intouchables (die tegenwoordig op Netflix staat!). Na afloop (en enkele glazen wijn) deden we dansjes in de kamer op Earth, Wind & Fire.

Vrijdagmiddag lagen er hele leuke pakketjes in de bus! O.a. dit pakketje met een heel mooi navulbaar leren notitieboekje van Paper Republic en een vulpen van Kaweco. Toevallig schrijf ik al dagelijks met een Kaweco vulpen, dat is echt mijn favoriete pen. Maar deze is goud, en daardoor natuurlijk nog mooier ;-). Bij het pakketje zat een persoonlijk briefje en in het boekje zelfs een mooie tekening. Dit soort persoonlijke pakketjes waar veel aandacht in zit kan ik altijd zo waarderen! Daarnaast ben ik fan van schrijfwaren (en bezig met weer wat artikelen over schrijftips), dus binnenkort zien jullie hier meer van terug.

Ook kreeg ik een pakketje binnen van Sudio, een Zweeds merk dat mooie én praktische oortelefoons maakt. Ik besloot ze gelijk te testen!

Ik heb hele speciale oortjes gekregen, namelijk bluetooth oortjes! Deze zijn semi draadloos, en hoef je dus niet meer in je telefoon te steken. Super handig, want ik heb altijd een kolonie scoutingkabouters in mijn jas- en broekzakken zitten die de meest onmogelijke knopen in het snoer leggen. Deze oortjes zitten wel aan elkaar vast, maar niet aan je telefoon. Verbinding maak je via bluetooth, en is super makkelijk.

Aanschouw mijn out-of-bed-look, met de oortjes! Best subtiel toch? Wanneer mijn haar niet achter mijn oor zit vallen ze helemaal niet op. Aan beide kanten zit een wit blokje, links is dat de batterij (die je kunt opladen via een usb-kabeltje), rechts zit een menu waarmee je muziek kan pauzeren en doorspoelen, maar ook telefoontjes kan aannemen of ophangen.

Ik heb er het hele weekend gebruik van gemaakt, en ben er eigenlijk wel blij mee! De geluidskwaliteit is een stuk beter dan de oortjes die bij mijn iPhone zaten, al kan dat ook komen door het in-ear systeem. Daar gruwelde ik eerst altijd een beetje van, maar met de verschillende bijgeleverde ‘dopjes’ heb je precies de juiste maat voor je oor en zitten ze dus sowieso lekker. Het grootste voordeel vind ik dat je niet meer je oortjes uit de knoop hoeft te halen, en dat je ook op afstand (bijvoorbeeld bij het kijken van een serie op je laptop) met oortjes in kunt luisteren.

Een nadeel is natuurlijk wel dat de oortjes op batterij werken. Ik weet eigenlijk niet hoe lang je ze kunt gebruiken totdat de batterij op is, maar gelukkig wordt dat duidelijk aangegeven met lampjes op de oortjes zelf en op het scherm van je telefoon.

Goed, tot zover de pakketjes. Stiekem toch wel de perks van het blogger zijn ;-).

Vrijdagmiddag ging ik met Maura naar de opening van de Vershal, bij de Vechtklub XL. Hier vind je naast Rood en Bloem ook een bierbrouwerij, de bakkerij van Carla’s conditorei, de branderij van Nordkapp Coffee en restaurant De Klub. Een leuke verzameling van creatieve ondernemers en originele horeca concepten, en daarmee een aanwinst voor Utrecht. Het ligt een beetje buiten het centrum, maar met de fiets ben je er zo. Zeker een keertje langsgaan!

‘s Avonds aten we de lekkerste burgers van Utrecht: die van Meneer Smakers. Na al dat bierproeven rolde ik vervolgens vrolijk m’n bed in ;-)

Zaterdag pakte ik de trein naar Nijmegen, a.k.a. ‘thuisthuis’. Ik was alweer ruim twee maanden niet meer op bezoek geweest bij mijn ouders, dus daar moest verandering in komen.

Ik ging eerst langs mijn vader op de boerderij, waar ik eindelijk weer met alle beestjes kon knuffelen. Die mis ik altijd het meest.

Samen met Sazou keek ik American Horror Story, een serie die ik afgelopen week ben begonnen met kijken en waar ik nu al bij seizoen 2 ben. Aanrader dus!

Ook fijn: eindelijk weer een piano tot m’n beschikking!

Zondag was een luie dag. Ik werkte wat aan school, schreef wat voor mijn werk en knuffelde met de beesten. Het was echt een herfstige regenachtige dag, al brak later gelukkig het zonnetje door. Mijn vader had een friet snijmachine op de kop getikt via marktplaats, dus aten we ‘s avonds zelfgemaakte frietjes. Lekker!


Maandag was ik bij mijn moeder, en gingen we gezellig buiten de deur ontbijten bij Fresca. Dat vind ik altijd zo’n ‘kleine luxe’! Het voelt heel luxueus, terwijl buiten de deur ontbijten helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

We keken nog even rond bij de nieuwe Sostrene Grene die in Nijmegen is geopend en bij de Hema, waar ik dit leuke kistje zag (maar niet meenam, bij gebrek aan ruimte). Wel nam ik zo’n lightbox met letters mee, die verkoopt Hema blijkbaar ook (voor een mooi prijsje!).

Na college ging ik door naar Roos, we hadden afgesproken om samen te eten. Daar had ze een verrassing voor me: een mini knuffeltje in de vorm van een biggetje! I loooove biggetjes (en Nijlpaarden). Zo lief! Leuk zo’n onverwachts cadeautje :-).
Deze week zal ik proberen wat actiever te zijn op mijn blog. Eind van de week kies ik ook een winnaar van de winactie, dus check nog snel even mijn facebookpagina als je mee wilt doen. Tot volgende week!

Oh ps. Het is vandaag 4 oktober, dierendag oftewel ‘eet-geen-dieren-dag’! Mocht je nog inspiratie zoeken voor een heerlijk vegetarisch of veganistisch recept, klik dan hier en filter op ‘vegetarisch’!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Tiffany

  Ik heb dat biggetje ook! Zo lief is die, ben ook gek op biggetjes. Ik eet eigenlijk vandaag ‘per toeval’ geen vlees dus dat komt mooi uit ;)

 2. Josianne

  Wat toevallig dat je dit weekend in Nijmegen was, daar was ik ook! Ik heb nog hardgelopen op die brug haha, en ben naar Sostrene Grene geweest. Mooie winkel blijft dat toch!

 3. Eline

  Wat ziet het eten er toch weer lekker uit, vooral die poffertjes. Daar heb ik nu echt weer eens zin in, haha. Echt weer een flashback naar vroeger toen mijn moeder aan de slag ging met een poffertjespan

 4. Roos

  Ah, wat leuk zo’n frietensnijder! Dat wil ik ook, hihi :’)

 5. Karlijn

  Haha, loempia’s kunnen inderdaad bij alles. En jemig, het is echt lang geleden dat ik koehandel gespeeld heb. Dat was een van de standaardspelletjes die we vroeger op school speelden, naast Halli Galli (lekker keihard op elkaars handen slaan haha).

 6. Roos

  Ik moet de nieuwe Bridget Jones echt nog zien, hopelijk draait ‘ie nog eventjes! Eigenlijk ontbijt ik nooit buiten de duur, omdat het inderdaad voelt als een dure luxe. Maar misschien meot ik dat toch maar eens een keertje proberen :)

 7. Lonneke

  Ja Bridget Jones is erg leuk, ik heb veel gelachen :)
  Die oortjes klinken wel heel fijn moet ik zeggen al is het wel zo dat de meeste oortjes bij mij gewoon niet fijn zitten.

 8. Rowan

  Ik ben ZO benieuwd naar de nieuwste Bridget! En wat een mooie oordopjes zeg! Wauw.

 9. Eva

  Wat een fijne week!
  Die oordopjes klinken wel ideaal, ik gebruik nog altijd mijn iPhone oordopjes maar dat kabeltje is voor mijn laptop-situatie op kantoor eigenlijk net iets te kort.

 10. Sanne

  Hahaha, scoutingkabouters in je jaszak! Die oortjes lijken me serieus heel erg handig! Maar pffff wat een geld zeg! Ik raak oordopjes altijd kwijt of sloop ze op één of andere lompe manier, dus misschien is dit geen goede investering, haha.

 11. Leneth

  Hihi, ik moest wel een beetje lachen bij de term “scoutingkabouters”. Die kende ik nog niet haha!
  Verder ziet het er uit als een leuke week, wat tof die frietensnijder! xx

 12. Die oortelefoons wil ik ook! Denk je dat ze ook geschikt zijn tijdens het sporten? Bij slecht weer fiets ik binnen op een trainer, en dan heb ik wel echt muziek nodig om een lange training door te komen. :) Dan zouden deze ideaal zijn.

  1. Het is dan denk ik het belangrijkst dat ze blijven zitten he? Nou heb ik nog niet heel wild gesport met de oortjes haha, maar er zitten verschillende maten ‘dopjes’ bij, waardoor ze altijd wel goed passen. Daardoor zouden ze denk ik goed moeten blijven zitten!

Geef een reactie