Diary week 42: Herfstvakantie, citytrip Gent & tentamens

wk42

Joehoe, daar ben ik weer. Ik was eventjes verdwenen van de blogradar. Ik had het druk op school, zat een paar dagen thuis met een ontsteking aan m’n keelamandelen en vergat daardoor foto’s te nemen. Eventjes niets te vertellen dus. Gelukkig was het afgelopen week herfstvakantie en heb ik genoeg leuke dingen te melden nu!

Ik ga nog even terug naar vorige week zondag, toen het heerlijk zonnig weer was. Ik sprak met Maura af bij de Coffee Company (maar in plaats van koffie nam ik een limonade) en we kletsten even goed bij. Doordat we niet meer dezelfde schema’s hebben (Maura werkt inmiddels full time) zien we elkaar een stuk minder, dus we hadden een hoop bij te praten ;-).

Oh en check m’n nieuwe tasje van & Other Stories! Ik was al heel lang op zoek naar een mooi klein tasje waar je je portemonnee, sleutels, telefoon en nog wat kleine dingen in kunt doen. Handig als je even de deur uitgaat (voor een koffie bijvoorbeeld!) maar niet gelijk een hele handtas wil meesleuren.

Tot zover mijn shoplog ;-).

Maandag vertrok ik naar Gent! Afgelopen week had ik herfstvakantie, en dus tijd om er even een paar dagen tussenuit te gaan. Deze Vlaamse stad is me al door iedereen aangeraden, dus ik was errrrg benieuwd.

Ik houd van de voorpret van leuke adresjes opzoeken en alvast een beetje inlezen over de stad zelf. Dus kocht ik dit leuke reisgidsje; 500 hidden secrets of GhentDit zijn hele toffe gidsjes met een heeeleboel tips, ingedeeld in verschillende categorieën en sub-categorieën. Zo is er bijvoorbeeld een categorie ‘eten’, en daaronder heb je weer allerlei sub-categorieën zoals snelle hap of juist een romantisch diner. Het boek heeft niet veel plaatjes, maar qua adresjes is dit echt top!

Enkele instagramplaatjes van Gent.. Het was zo leuk! Ik weet niet meer precies wat ik welke dag heb gedaan, en heb ook helemaal niet zo veel foto’s gemaakt omdat ik het gewoon vergat.

Binnenkort komt er uiteraard een lijstje online met leuke adresjes en tips voor Gent, want ik kan je deze leuke stad van harte aanraden! Het deed me een beetje denken aan Utrecht, er hangt een zelfde soort gezellig sfeertje en het voelt ook een beetje als een groot dorp.

Zaterdag besloot ik om weer eens goed voor mijn blog aan de slag te gaan. De afgelopen weken was ik te druk en daarnaast ook ziek, waardoor ik niet meer aan mijn blog toe kwam. Ik plaats liever niets dan dat er snelle afgeraffelde artikelen online komen. En soms heb ik er ook gewoon even geen zin in, omdat ik dan al de hele dag achter m’n laptop voor school heb gezeten.

Al mis ik het na een tijdje wel ;-) Er waren weer genoeg pakketjes binnengekomen om iets mee te doen. Die middag kwam er zelfs een groot pakket binnen:

Ik kreeg een grote doos ingepakt in zwart inpakpapier. Toen ik de doos uitpakte zag ie er zo uit.. spannend! Bij perspakketjes weet je vrijwel nooit wat er in zit, omdat persbureaus vaak zonder aankondiging iets opsturen. Ik had dus geen idee wat dit was!

Maar dat werd al snel duidelijk toen ik de ‘deurtjes’ open deed: een mega pakket van Rituals! Het leek wel een adventskalender, zo leuk! Achter elk deurtje zat een product verstopt van de nieuwe interieur collectie van Rituals. Ik heb de unboxing live gedeeld via snapchat (yes, daar leef ik ook weer! Je kunt me volgen via @mlouzzzz), maar zal binnenkort hier ook een artikeltje aan wijden want ik ben erg enthousiast over de producten!

Tussendoor deed ik boodschappen en haalde ik verse bloemetjes in huis. Word ik altijd zo vrolijk van :-).

Ik kookte voor het recept dat gisteren online kwam. Wat ik overigens gewoon in m’n pyjama deed, hehe. Juist op van die productieve dagen loop ik het liefst rond in slobberkleding.

Mocht je het recept nog niet gezien hebben, check ‘m dan zeker even! Het is een heel makkelijk en lekker comfort food maaltje, perfect voor deze herfstdagen!

En zo ziet dat er dan uit, behind the scenes. Die marmeren achtergrond is gewoon een velletje papier, ha!

De rest van de avond was ik bezig met foto’s editten en blogjes lezen. Dat was er namelijk ook een beetje bij ingeschoten.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/284104FF-43F5-4CC7-BECA-060775B2389D_zpskzxiyk5e.jpg

Zondagochtend sprak ik af met Roos en d’r vriend om even een koffie te doen. Het was zulk lekker weer, zonde om de hele dag met m’n neus in de boeken te zitten. Het is nu zo mooi buiten!

We ploften neer bij Daens, een van m’n favoriete plekken. Ik nam zelfs een taartje (key lime pie met pistachenootjes) bij m’n koffie, ‘t goede leven he ;-).

De rest van de dag zat ik alsnog met m’n neus in de boeken en in m’n laptop om aan school te werken. De komende weken staan weer in het teken van deadlines en tentamens..

Om een beetje overzicht te krijgen maakte ik een planning. Dit blok heb ik ooit eens bij Søstrene Grene gekocht en werkt erg fijn! Ik mag best een beetje afwijken van de planning, maar het is wel een goede stok achter de deur. Het voorkomt ook dat ik in paniek raak doordat ik denk dat ik in tijdnood kom. Door alles duidelijk op te schrijven kan ik gewoon rustig studeren!

Ik heb ook wat artikeltjes ingepland. Sommigen moet ik nog afschrijven, ik hoop dat dat deze week lukt met alle deadlines. Ik vind het heerlijk om te bloggen – het is een fijne afleiding van het studeren – maar soms komt er na zo’n dag gewoon niks meer uit m’n vingers..

We zullen zien! Volgende week zal ik laten weten of ik me een beetje aan de planning heb weten te houden ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Eline

  Ik ben zo benieuwd naar je ervaringen in Gent, het lijkt me echt zo’n leuke stad. Wat grappig dat je die foto’s gewoon op een stuk papier hebt gemaakt. Daar zie je op de foto helemaal niets van, haha.

 2. Lauriëtte

  Gent lijkt me zo’n leuk plaatsje om eens naartoe te gaan! Succes de komende weken met alle deadlines! :)

 3. Alex

  Ik had er ook altijd last van met studeren en bloggen, zo herkenbaar! Ben benieuwd hoe het nu gaat gaan, omdat ik 2 november aan een nieuwe full-time functie begin…kijken hoe veel tijd ik dan nog heb om tussendoor nog te bloggen.
  Gent is een super leuke stad! Ik ben er meerdere keren geweest toen ik voor mijn stage in Brussel zat en vond het daar altijd net wat leuker dan in Brussel zelf…:)

  Groetjes uit München,
  Alex

  1. Oeh ja spannend! Al werk ik zelf wel het beste met een beetje druk erachter.. Komt goed. En ja, ik ben nog niet in Brussel geweest maar Gent is in ieder geval erg gezellig!

 4. Angelina

  Leuk overzichtje! Ik ben benieuwd naar je tips in Gent, lijkt me een erg leuke stad. :)

 5. Rachel

  oh wat een heerlijk overzicht en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt zeg!
  Gent lijkt mij ook een erg leuke stad, liefs en beauty groet, Rachel

 6. Inez

  Gent is inderdaad een superleuke stad! En dat marmerpapier is geniaal! :D

 7. Elaintje

  Ja Gent is erg leuk! Die herfstvakantie is zeker voorbij gevlogen. Ik had helemaal niet door dat ie alweer voorbij was.

 8. Tara

  Wauw wat een prachtige foto’s heb je gemaakt in Gent! Ik kijk uit naar je lijstje met leuke adresjes en tips, want ik ga zelf over 2 weekjes naar Gent :)

 9. Sanne

  Gent lijkt me zo leuk! Eigenlijk nog nooit geweest.

 10. Eva

  Ik ben ook begonnen met zo’n planning, niet alleen voor mijn blog maar ook nog wat andere projecten en ook al is het inderdaad iets wat ik zelf heb opgesteld en wat dus niet 100% strak staat, het is fijn dat het er wel is ofzo. Gek hoe je jezelf op die manier voor de gek kan houden :D

  Gent lijkt me trouwens echt ontzettend leuk om een keer heen te gaan! Had wat foto’s al op Instagram voorbij zien komen en het is zo fotogeniek!

Geef een reactie