Diary week 43: studeren, strakke planning & vreetbuien

wk43

De tentamenweek is begonnen, wat betekent dat ik afgelopen week weer even hard aan het werk moest. Gelukkig heb ik deze keer slechts een echt tentamen. De rest van de opdrachten bestaat uit twee verslagen, een assessment en een mondeling. Niet minder druk dus! En van al dat studeren krijg ik altijd zo’n hongerrrr..

Maandag en dinsdag zagen er precies hetzelfde uit (de hele dag door aan opdrachten werken), dus ik zal voor het gemak alleen dinsdag laten zien. We spraken om 9:30 op school af, en aangezien we de hele dag nog zouden blijven zitten sloeg ik even een voorraadje eten in. Pepernoten (echte ja!), cakejes, een croissant, dropjes en drinkyoghurt.

We waren bezig met een eindopdracht voor het vak Processen en informatievoorzieningen. Dat klinkt net zo saai als dat het is. Het gaat vooral over hoe bedrijven en organisaties in elkaar zitten met allerlei bestuursmodellen etc.

Ik zat tot 16:00 op school, een lange dag dus. Toen ik thuis kwam had ik zin in pizza, maar besloot ik toch enigszins gezond te doen met zoete aardappelfrietjes en kip en broccoli.

Ik sloot af met Gü cheesecake in bed. Nom.

Woensdag stuurde mijn vader me jaloersmakende vakantiefoto’s terwijl ik in een – zoals de foto al zegt – mega saai college zat. Daarna had ik een belangrijke presentatie die wonderbaarlijk goed ging!

Dus gunde ik mezelf wat free time door bij te kletsen met bff Marieke. Het is weer warme chocolademelk weer (mét slagroom of course), woehoee.

Donderdag startte ik de dag rustig met een pepernotenontbijt. Ik werkte die dag vanuit huis, omdat ik naast schoolopdrachten ook wat dingen voor mijn werk en blog moest doen.

‘s Middags kwamen er allemaal pakketjes binnen, waaronder het All-day Bowls kookboek van Denise Kortlever. Over het vorige boek was ik al razend enthousiast, dus ik ben erg benieuwd naar haar nieuwe boek! Review volgt snel!

Woehoe. Voelt altijd een beetje als kerst, al die pakketjes!

In dit pakket zat een wijn van Barefoot Wines en een fles Amsterdam Vodka met cocktailrecepten. En hondenslippers. Nee grapje, dat zijn onderzetters voor wijnglazen, haha! Ik ben erg benieuwd naar de wijn, ik ken dit merk alleen van naam. Bij de vodka zat een recept voor de ‘Amsterdam Mule’. Nou is de Moscow Mule mijn favoriete cocktail, dus ik ben erg benieuwd naar deze variant!

De rest van de middag werkte ik door aan mijn schoolopdracht en ‘s avonds kwam Maura gezellig eten. Door het studeren te combineren met vriendinnen voelt het allemaal wat minder zwaar ;-).

Vrijdag zat ik de hele ochtend aan school, ‘s middags werkte ik aan het taalfouten artikel. Aan het eind van de middag kwam Roos op bezoek en maakten we samen een recept voor mijn blog. Hij komt komend weekend online, maar ik kan alvast verklappen dat het een erg roze gerecht is ;-).

Zaterdag deed ik rustig aan. In de ochtend werkte ik nog aan de schoolopdracht, ‘s middags zette ik een heleboel producten voor mijn blog op de foto. Zo werk ik altijd het liefst: een heleboel foto’s maken, zodat ik die later kan editten en vervolgens het artikel erbij kan schrijven. Dat werkt veel efficiënter dan alles per artikel doen.

Ik maakte een heerlijke salade voor mijn huisgenootje en mezelf, die ik ook meteen op de foto zette. Deze komt dus ook binnenkort online (maar als je goed kijkt kun je ‘m zo al namaken ;-)).

Het was best wel een fijne en productieve dag, maar dat eiste aan het eind van de avond z’n tol: koppijn. Ik ben best wel gevoelig voor hoofdpijn (en migraine), vandaar dat ik altijd zo’n coolpack in de buurt heb liggen. Vaak werken paracetamols en ibuprofen niet, dus meestal ga ik dan maar in bed liggen met dit koude ding op m’n hoofd. Dat verlicht de boel nog enigszins.

Gelukkig werd ik zondag fris en fruitig wakker! Dat extra uurtje deed wonderen, want ik zat al vroeg in de UB. Rond 12:00 hield ik het voor gezien, en trok ik thuis weer m’n pyjama aan. Ik had even genoeg van het studeren, maar was nog wel in een productieve bui. Dus stofzuigde ik het hele huis, dweilde ik de keuken en maakte ik de douche schoon. Oh, en liet ik mijn opblaasbootje leeglopen.. die stond al sinds de zomer op de badkamer haha, oeps.

Aan het eind van de middag deed ik allerlei gezonde boodschappen. Groente en fruit, benodigdheden voor smoothies en gezonde tussendoortjes. En een pizza, want dat gezond doen begin ik vandaag pas mee ;-).

‘s Avonds at ik m’n pizza terwijl ik wat vlogs op youtube keek. Ik vind naast Casey Neistat, Claire (trendgloss) in New York en Jill (crocojill) ook wel leuk. Ik volg ze niet echt, maar zo nu en dan kijk ik eens wat.

Na een laatste check leverde ik mijn opdracht ruim op tijd voor de deadline in, en maakte ik alvast een planning voor komende week. Met dit soort drukke weken vol belangrijke afspraken vind ik het altijd fijn om er een planning bij te houden. Werkt ook motiverend! Zoals je ziet ben ik vandaag weer in de UB te vinden, lekker studeren haha.

Afgelopen week was een groot vreetfestijn, wat best lekker was met al dat harde werken. Maarrrr ik voel me eigenlijk nog lekkerder bij gezond eten en een fitte houding, dus vanaf deze week wil ik pilates weer oppakken en wat gezonder gaan eten. Ik merk om me heen dat veel vriendinnetjes niet lekker in hun vel zitten. Ik ben daar zelf ook wel gevoelig voor, zeker rond deze tijd van het jaar. Maar daar heb ik nu helemaal geen zin in, dus even extra goed voor mezelf zorgen :-)

Ik wens jullie allemaal een fijne week, ik zie jullie volgende week weer!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Stella

  Oh die hoofdpijn en gevoeligheid ervoor; zo herkenbaar! Bij mij helpt ook niks, alleen liggen met inderdaad zo’n cold pack. Alleen gaat het daar nooit van weg ): Ik slik tegenwoordig als het echt niet te doen is sumatriptan, tegen migraine. Dat helpt goed, maar ik denk niet dat ik echt migraine heb en ik denk ook niet dat het echt gezond is om elke keer (wat helaas vrij vaak is..) zo’n pilletje te nemen. En ohhh ik krijg zo’n in in pepernoten en lekkere dingen als ik die foto’s ervan zie. Mjam. Heel veel succes met je planning van komende week en veel plezier met het weer oppakken van pilates. Petje af, ik doe het je niet na, hihi. Liefs!

  1. Ah goede tip! Ik heb al wel eens imigran gehad, maar ik ben ook wel een beetje huiverig voor al die zware medicijnen. Echte migraine heb ik gelukkig maar 1/2 keer per jaar, maar ik heb wel heel vaak ‘migrainehoofdpijn’, een soort hoofdpijn die net als migraine zich bij je oog concentreert en waardoor je eigenlijk niks kan doen (alleen kan ik dan nog wel gewoon licht en geluid verdragen). Irritant, al weet ik inmiddels wel een beetje wat mijn triggers zijn, dus probeer ik het zo te voorkomen..

 2. Sanne

  Zo, jij hebt een superproductieve week gehad! Lekker bezig. :)

 3. Mieke

  Leuk om weer een weekje mee te kijken en wat een handige planner, op die laatste foto. Mag ik vragen waar die van is?

  1. Die heb ik gekocht bij Søstrene Grene, maar wel al een tijdje terug. Maar andere stationery merken (zeker Scandinavische merken!) hebben vast soortgelijke planners.

 4. Anna

  Hahaha, ‘hondenslippers’. Nice! Ah, druk druk druk met die tentamenweek. Wel fijn dat je er maar eentje hebt. En dat de mondeling goed ging. Yay! Succes nog verder :).

 5. Roos

  Ik heb zelf ook migraine, vooral als ik een periode heel ongezond heb gegeten of als ik het heel erg druk heb. Bij mij is het wel aanzienlijk minder geworden sinds ik elke ochtend een magnesium supplement slik, misschien ook iets voor jou?
  Je hebt wel echt heerlijk gegeten deze week zeg!

  1. Oh goede tip! Dat ga ik eens onderzoeken. Ik heb ook vaker migraine als ik het druk heb, maar mijn moeder heeft er ook heel veel last van (gehad), dus ging er vanuit dat ik gewoon pech had en het iets erfelijk was.

 6. Josianne

  Lekker weekje zo! Je bent goed productief geweest :) Keep up the good vibes. En hopelijk helpt het gezonde eten en pilates ook nog een beetje. Succes <3

 7. Iris

  Wat een drukke week :-) En ik heb hetzelfde: bij drukke studie/werk grijp ik meteen naar heel veel snacks. Enneh.. dit is misschien een rare vraag want ik zie hier in de comments dat meer mensen het doen, maar een coldpack bij hoofdpijn, werkt dat? Ik was er nog nooit opgekomen om dat te proberen.

  1. Nouja, het ‘helpt’ in de zin dat het je pijn verlicht. Het gaat niet weg, maar het wordt wel een stuk minder. Je hoofd bonkt minder, althans zo ervaar ik het. Het is dus geen medicijn, maar als toch niks werkt is dit wel redelijk fijn :-)

 8. Eva

  Hahaha ik zag die slippers op Twitter voorbijkomen en vroeg me ook echt af wat het precies was. Maar voor je wijnglas maakt nog een beeeetje meer zin dan voor de hondenpootjes ;) Klein beetje.

Geef een reactie