5 herfstfilms om dit seizoen te kijken

herfstfilms

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de bladeren aan de bomen kleuren geel.. De herfst is duidelijk begonnen. Niets fijners dan ‘s avonds onder een dekentje kruipen en een goede film kijken. Of twee. De avond duurt toch lang zat ;-). Vandaag mijn favoriete herfstfilms op een rijtje. Films die niet per se in de herfst afspelen, maar wel dat fijne knusse herfstsfeertje hebben.

Hieronder mijn favoriete herfstfilms, op willekeurige volgorde. Klik op de titel van de film om de trailer te bekijken.

herfstfilms

Ratatouille (2007)

Een animatiefilm is altijd goed, en van alle animaties is Ratatouille denk ik mijn favoriet. Ik heb een zwak voor ‘eetfilms’, en dit verhaal is gewoon zo ontzettend schattig. Remy is een rat die in het dure Franse restaurant Gusteau woont. Omdat hij dol is op lekker eten, maar ook omdat ie stiekem zelf chefkok wil zijn. Wanneer Linguini, een jonge man met geen enkel kooktalent, een baan in de keuken krijgt ziet Remy zijn kans. Fijne feelgood voor op een regenachtige herfstmiddag. Zorg wel dat je lekker eten binnen handbereik hebt, want van deze film krijg je honger!

herfstfilms

Chocolat (2000)

Oh wat kon ik vroeger altijd wegzwijmelen bij Johnny Depp. Dat ‘t praktisch m’n vader had kunnen zijn vergeten we maar even, want dit blijft zo’n lekkere zwijmelfilm. Wanneer moeder en dochter een chocolaterie openen in een klein conservatief Frans dorpje, doet dat heel wat stof opwaaien. De eigenaresse weet voor iedereen het juiste chocolaatje uit te kiezen, en verovert daarmee de harten van de dorpsbewoners. De burgemeester ziet zijn macht verdwijnen, en gaat de strijd aan. Gelukkig verschijnt dan onze John ten tonele..

herfstfilms

The holiday (2006) 

Met nog maar 10 maandagen tot kerst te gaan is het al tijd om alvast in de stemming te komen. Wat mij betreft is The Holiday de allerbeste kerst/romantiek/feelgood film ever. Hij is niet té kerstig, het heeft vooral dat knusse sfeertje. De Amerikaanse Amanda heeft relatieproblemen. Om weg te zijn van het gezeur doet ze een huisruil met een onbekende Engelse. Hierdoor nemen de twee dames niet alleen elkaars huis maar ook elkaars leven over.

herfstfilms

HER (2013)

Dit is een van m’n favoriete films. Hij is niet per se herfstig, maar hij heeft iets melancholisch (wat me toch weer aan de herfst doet denken). Theodore is een eenzame schrijver. Hij schaft zich een nieuw besturingssysteem aan dat ontwikkeld is om aan alle behoeften van de gebruiker te voldoen, met de bedoeling om minder eenzaam te zijn. Maar voor Theodore gaat het veel verder dan dat.

herfstfilms

Midnight in Paris (2011)

Ik hou van Parijs, van de 20e eeuw, van Woody Allen en Rachel McAdams. Daarom is Midnight in Paris misschien ook wel een van mijn lievelingsfilms. Ik hou van het relaxte sfeertje dat Woody Allen altijd in zijn films weet te creëren. Een nostalgische scriptschrijver is met de familie van zijn verloofde op vakantie in Parijs. Tijdens zijn nachtelijke wandelingen belandt hij op mysterieuze wijze in het Parijs van de jaren 20 van de vorige eeuw, en ontmoet hij de meest intrigerende personen.

herfstfilms

Me before you (2016)

Wanneer buiten het weer mistroostig is, is niets lekkerder dan even een potje flink huilen bij een tearjerker movie. Me Before You is dan een heel geschikte film, omdat het tegelijkertijd zo’n blije en lieve film is. William Traynor was een echte levensgenieter totdat hij als gevolg van een ongeluk verlamd raakte. Zijn wens is nu om zijn leven te beëindigen. Maar dan wordt Louisa Clark, een simpel meisje uit een arbeidersgezin, in dienst genomen om voor hem te zorgen en ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Een film vol clichés, maar juist dat maakt ‘m zo fijn. Vergeet niet de tissues klaar te leggen!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 20 reacties

 1. Elisa

  Ik heb enkel Me Before You nog niet gezien, hij klinkt nogal mellow maar dat is niet altijd slecht, haha.
  Her en Midnight in Paris zijn ook twee van mijn favoriete films!

 2. Tiffany

  Me before you heb ik nog niet gezien, de rest wel. de film ‘Her’ vond ik best interesant maar het einde vond ik zo slecht, en wat duurt zie film lang zeg!

 3. Eline

  The Holiday vind ik zo’n leuke film! Die kijk ik ieder jaar weer, haha.

 4. Fleur Sophia

  Oeh, nu ben ik wel heel benieuwd geworden naar ‘Her’. Ga ik binnenkort maar een keertje kijken! :)

 5. Iris

  The Holiday is zo’n leuke film! En ik heb er een extra zwak voor omdat er een Iris in zit ;-)

  Ratatouille moet ik nodig weer eens kijken en Me Before You gaat op mijn lijstje om voor de eerste keer te zien. Bedankt voor dit leuke lijstje :-)

 6. Caro

  The holiday kijk ik echt het hele jaar door haha. Me before you vind ik een hele leuke film en met ratatouille heb ik echt in een deuk gelegen. Van Her heb ik nog nooit gehoord, maar staat nu ook op mijn lijstje:)

 7. Fleur

  Allemaal superleuke films (vooral The Holiday, liefde voor deze film!) behalve Me Before You. Ik vind Intouchables dan toch echt duizend maal beter om de één of andere reden. Deze trok mij gewoon niet zo. En ik denk dat ik nu Ratatouille weer op ga zetten. Hmm, heerlijk onder een dekentje. Ik hou van de herfst!

 8. Arjanne

  Ahh jaaa The Holiday, beste kerstfilm evahh (i heb ‘m laatst nog gezien :) en ik hou echt van ratatouille! Ik heb Me before You nog steeds niet gezien, hij lijkt me zoo mooi dus die moet ik echt eens kijken!

 9. Sanne

  Ik heb alleen nog maar Ratatouille gezien, dus echt goede tips. Thanks! :)

 10. Iris

  Jaaa wat een fijne films! The Holiday blijft één van mijn favorieten, hoe vaak ik ’em ook kijk. Midight in Paris vind ik ook súpermooi.

 11. Roos

  Ratatouille heb ik nog nooit gezien, ik ben persoonlijk niet echt van de animatie films. De rest van de films behoren allemaal tot mijn favorieten, zo leuk!

 12. Annelies

  Midnight in Paris vond ik zo leuk en Me before you natuurlijk ook.

 13. Senna

  Leuke tips, ik heb er zeker een paar op mijn (veel te lange) lijstje met films om te kijken gezet. Van me before you heb ik net een paar weken terug het boek uitgelezen, maar ik wist niet dat er ook een film van was!

 14. Rowan

  Wat een heerlijk lijstje! Vooral The Holiday en Chocolat vind ik heerlijke films! Lekker bij wegzwijmelen! ;-)

 15. Karlijn

  Her is zo’n leuke film! Van Chocolate heb ik het gepresteerd om alleen een stukje begin en het einde te zien. Misschien handig om eens de hele film te gaan kijken :P

 16. Eva

  Hele fijne filmtips! Vind dat stiekem toch wel erg prettig aan de herfst, dat je gewoon ongegeneerd op de bank mag hangen de hele dag :D

 17. Mylene

  Her! Oh man, wat vond ik dat een sterke film. Ik kon eerst niet zo goed uitleggen waarom, maar melancholisch vind ik wel een goed woord daarvoor!

Geef een reactie