Recept: herfstige wraps met brie en paddestoelen

wraps met brie en paddestoelen

Wat een weertje afgelopen week he? Tijd voor wat comfort food, en wel in de vorm van deze herfstige wraps met brie en paddestoelen. Niet alleen een heel lekker gerecht, maar ook iets wat zo op tafel staat en ook nog eens vega is. Eet deze wraps als avondeten of als lunch, het kan eigenlijk allebei.

Het recept is geïnspireerd op een van de recepten van Maura. Zij maakte ooit deze wraps voor me op een koude en regenachtige herfstige dag, sindsdien eet ik ze elke herfst. Dit is mijn eigen, ietwat aangepaste versie.

Ingrediënten

– een teentje knoflook, gesnipperd
– een sjalotje of rood uitje, gesnipperd
– wraps, kleine formaat
– paddestoelenmix
– brie
– rucola
– honing
Peper en zout naar smaak

Qua hoeveelheden moet je een beetje spelen. Meestal reken ik 2-3 wraps per persoon (ze vullen meer dan je denkt!), zoals je op de foto ziet doe ik ze niet al te vol. Ik zou zeggen dat je met een normale paddestoelenmix (zo’n bakje die je in de supermarkt koopt) en 1 brie genoeg hebt voor 3 personen. In plaats van paddestoelen kun je ook gewoon (kastanje)champignons nemen, en als je niet van brie houdt is gorgonzola ook een goed alternatief.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper het uitje en de knoflook en fruit deze in de pan. Snijd ondertussen de paddestoelen in grove stukken. Ik vind het lekker als de paddestoelen nog een beetje sappig zijn en een bite hebben, vandaar dat ik ze liever in blokjes dan in schijfjes snijd. Gooi deze erbij in de pan, en bak ze een paar minuutjes mee. Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak. Doe vervolgens de inhoud van de pan even in een apart kommetje.

Zet de pan zonder ‘m schoon te maken weer terug op het vuur, en leg er een wrap in. Bak ‘m eventjes 1-2 minuutjes zodat ie een klein beetje krokant wordt, maar wel nog kan buigen. Leg ‘m vervolgens op de bakplaat en vul ‘m met wat paddestoelen en plakjes brie. Doe dit bij elke wrap, en schuif vervolgens de bakplaat in de oven. De wraps moeten ongeveer 10 minuutjes de oven in, zodat de brie lekker smelt.

Haal wraps uit de oven, open ze voorzichtig en voeg wat rucola en honing toe. Et voilà; binnen 20 minuten heb je een heerlijk herfstig comfort food maaltje op tafel staan. Deze wraps met brie en paddestoelen zijn ook zeer geschikt als lunch, of met een kop soep. Eet smakelijk!

wraps met brie en paddestoelen

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. Marlotte

  Yum, dit lijkt me heerlijk én ook nog eens lekker makkelijk! Ik heb ‘m opgeslagen :) Trouwens, wat een prachtig bord!

 2. Eline

  Wauw, wat ziet dit er mooi uit. Je hebt echt super mooie foto´s gemaakt en het lijkt me ook nog eens heel erg lekker. Aan deze combinatie had ik nog helemaal niet gedacht.

 3. Nausikaä

  M m m, njamnjamnjam! We hebben dit recept al enkele keren klaargemaakt en zoooo lekker, echt comfortfood en ideaal voor het huidige herfstweertje :) thanks om deze nog even te delen, zo weet ik weer wat we binnenkort zullen eten als avondmaal!
  Fijne zondag!

 4. Eva

  Dit lijkt me echt de perfecte lunch voor een zondagmiddag rommeldag in huis :)

Geef een reactie