5 tips om te ontspannen na een drukke week

treatwell treatwell

Je zult het vast wel herkennen: het is vrijdag, het weekend staat voor de deur dus tijd om te ontspannen. Maar door de drukte van afgelopen week lukt het maar niet om even tot rust te komen. Misschien heb je net een drukke tentamenweek achter de rug, of wachten er een aantal deadlines op je werk. Om de nieuwe week weer vol energie te beginnen, is het belangrijk dat je tussendoor ook goed ontspant. Hierbij mijn tips!

1. creatief bezig zijn

Lekker ouderwets kleuren en knutselen, dat lucht op! Niet voor niets zijn de kleurboeken voor volwassenen zo populair. Vooral tekenen is iets wat je altijd wel kan doen; je hoeft er geen talent voor te hebben. Tijdens het kleuren kun je je gedachten de vrije loop laten of juist je verstand op nul zetten. Naast dat dit ontspant haal ik ook veel inspiratie uit het creatief bezig zijn, wat zorgt voor nieuwe energie.

2. muziek luisteren

Muziek kan zoveel invloed hebben op je gevoel! Op Spotify vind je verschillende playlists, gebaseerd op stemmingen. Zo werkt voor de een klassieke muziek heel goed om tot rust te komen, terwijl de andere upbeat feelgood muziek nodig heeft om te ontspannen. Een combinatie van beiden doet het bij mij vaak goed: eerst even alle stress eruit dansen, vervolgens met een heerlijke jazz-playlist blogs doorscrollen.

3. Spelletjes spelen

Ok, je moet hiervoor wel een beetje van spelletjes houden.. Of het in ieder geval eens proberen. Spelletjes zijn niet alleen leuk, je bent ook even ergens anders met je gedachten. Je zit immers in het spel. Je kunt voor een simpel kaartspelletje gaan (mijn favoriet is Koehandel), maar soms werkt juist een uitgebreid spel wat je samen met anderen speelt (bijvoorbeeld Kolonisten van Katan) heel goed. Dat is namelijk ook nog eens heel gezellig!

4. knuffelen met dieren

Ook hier is het van belang dat je wel iets met dieren moet hebben.. ;-). Knuffelen met dieren is denk ik een van de beste oplossingen tegen ongeveer alles. Het werkt niet alleen ontspannend, maar ook een beetje troostend. Dit kan natuurlijk prima in combinatie met een andere ontspannende activiteit, zoals het lezen van een boek of het kijken van een film. Geen huisdieren? ‘Leen’ dan even een huisdier van je vriendin/buurvrouw/zus of bezoek een kattencafe! Anouck zette alle kattencafés voor je op een rijtje.

5. neem een massage

Misschien nog wel het meest ontspannende van allemaal: een massage. Iets wat ik slechts 1 á 2 keer per jaar doe omdat het toch wat prijzig is, maar het is het zo waard. Na een massage voel ik me niet alleen rustiger en meer ontspannen, je zit ook echt lekkerder in je vel omdat alles los gemasseerd is.

Zelf ben ik na alle tentamenstress ook wel toe aan een massage, en ga volgende week Five City Spa in Utrecht testen. Deze salon is door Treatwell genomineerd als ‘Top Rated’ salon en maakt komende maand kans om de titel Beste Salon van Nederland te ontvangen. Alle andere genomineerde salons kun je hier vinden en je kunt daar ook stemmen op je eigen favoriete salon. Ik zal jullie volgende week laten weten of Five z’n toprating van een 9 waard is!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Treatwell.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Mylene

  Oeh ik ben heel benieuwd naar Five city! Massages zijn zooo fijn. Ik kreeg laatst een voetmassage en had daarna het gevoel alsof ik op wolkjes liep, haha.

  1. Oh ja voetmassages zijn the best (hoewel ik de eerste paar minuutjes me altijd over dat kietelgevoel moet heenzetten ;-)). Five zit echt letterlijk bij mij om de hoek, dus ik kan er in m’n pyjama naartoe: ook wel belangrijk!

 2. Naomi

  Ik heb al zo lang geen massage meer gehad, ik zou er zo voor tekenen haha! Verder probeer ik te ontspannen met een bad of een goed boek en wat fijne muziek!

  1. Ja een bad vind ik ook heerlijk! Helaas heb ik zelf geen bad, en gek genoeg heb ik er bij mijn ouders (die dus wel een bad hebben) nooit zo’n behoefte aan!

 3. Chez Julie

  Bij mij doet buitenlucht altijd wonderen, zelfs al is het een grijze, kille dag. Een beetje wandelen of hardlopen en ik kan er weer tegenaan! Maar die massage, die klinkt ook lang niet slecht ;-)

 4. Stella

  Oh ik ben het helemaal eens met dit lijstje. En die massages lijken me ZO heerlijk. Ik denk er vaak aan om ‘gewoon eens’ zoiets te doen; mezelf te verwennen. Maar het komt er simpelweg nooit van! Toch lijkt het me echt heerlijk. Liefs!

Geef een reactie