Lijstjes die je baaldagen makkelijker maken

baaldagen
We kennen ze vast allemaal wel: baaldagen waarop alles stom is. Je bent niet vooruit te branden, je outfit is meh, je hebt geen inspiratie voor het avondeten en de productiviteit is ver te zoeken. Met als gevolg dat die baaldag alleen nog maar rotter wordt. Als oplossing voor dit soort baaldagen bedacht ik enkele lijstjes die je baaldagen makkelijker maken. Zodat je op baaldagen niet hoeft na te denken maar gewoon je lijstjes kan volgen.

Onthoud je topdagen

De Engelse schrijfster Warsan Shire vatte het al mooi samen in bovenstaande quote – een van mijn lievelings trouwens. Naast baaldagen zijn er namelijk ook fantastische dagen, waarop alles goed gaat: je haar zit leuk, het zonnetje schijnt en je to do-lijstjes zijn binnen no-time af. Op zulke dagen moet je goed opletten. Want welke factoren spelen er op zo’n dag allemaal een rol?

Wellicht komt het door het stevige ontbijt dat je hebt gehad, of door de outfit die draagt. Misschien ligt het aan de duidelijke planning die je gemaakt hebt, of gewoon de muziek die je luistert. Alle details: observeer ze, en onthoud ze. Zelfs de kleinste handelingen die er niet toe lijken te doen; schrijf ze op. Want juist dit zijn de dingen die je op een baaldag kunnen helpen om uit dat slechte humeur te komen.

Voorbeelden van lijstjes

Je kunt overal een lijstje van maken. Hier alvast wat ideetjes:

♡ Outfits. Maak een lijstje (een visueel lijstje met foto’s werkt nog beter!) met daarop je favoriete outfits. Dat kunnen outfits zijn die gewoon heel erg comfortabel zitten, maar ook outfits waarin je je heel sexy/vrolijk/gelukkig voelt. Je zou zelfs sub-lijstjes kunnen maken voor verschillende gelegenheden (bijvoorbeeld een feestje). Vraag eventueel een vriendin om hulp, wellicht weet zij nog leuke combinaties te maken die je zelf niet bedacht had.

♡ Recepten. Maak een lijstje met je favoriete recepten. Ook hier kun je weer sub-lijstjes maken: recepten die snel klaar zijn, echte feelgood recepten of bijvoorbeeld vega recepten voor meatless mondays. Nooit meer eindeloos nadenken wat je moet gaan koken.

♡ Gelukmakers. Klinkt simpel, maar op baaldagen kan het soms moeilijk zijn om jezelf op te vrolijken. Bedenk daarom van te voren al een lijstje met allerlei dingen waar je blij van wordt. Enkele suggesties: dierenfilmpjes, chocola, Netflix, wijntjes met vrienden.

♡ Wishlist. Zeker nu december er weer aan komt is dit een handig lijstje om bij te houden: je wishlist! Vul deze aan zodra je iets te binnen schiet dat je wilt hebben, tegen de tijd dat het kerst of je verjaardag is hoef je er dan niet meer bij na te denken. En oh, zo heb je ook gelijk een lijstje met dingen waarmee je jezelf kunt opvrolijken op een baaldag ;-).

♡ Fijne plekken. Zet je favoriete koffietentjes, dansbarretjes en restaurants eens op een rij. Als je dan even de behoefte hebt om de deur uit te gaan hoef je in ieder geval niet na te denken over waar je naartoe gaat.

Check je lijstje

Op baaldagen ben ik vaak een leeg inspiratieloos hoopje verdriet. Alles is stom, creativiteit om iets te bedenken om uit die mood te komen heb ik dan vaak niet. En dat is waar de lijstjes van pas komen. Geen idee wat je aan moet trekken? Met een blik op je ‘outfit-lijstje’ heb je zo weer genoeg ideetjes. Avondeten? Check je lijstje.

Overigens helpt dit niet alleen op baaldagen, lijstjes zijn altijd makkelijk! Met deze lijstjes hoef je een stuk minder lang na te denken, waardoor je veel efficiënter wordt.

Mocht je nog goede toevoegingen hebben voor het ‘lijstjesvoorbeelden-lijstje’ (jaja), laat ze dan vooral horen in de comments! Dan voeg ik ze toe aan het lijstje. Meer lezen over lijstjes en gewoontes?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Tarinda

  Ik heb serieus echt voor alles een lijstje, maar hier heb ik dus nog nooit aan gedacht. Ik heb wel altijd een aantal dingen in mijn hoofd waarvan ik weet dat het me sowieso wat vrolijker gaat maken op baaldagen, maar het is wel echt een goede tip om het ook in de dingen als je outfit/maaltijden te zoeken. Thanks!

  1. Ja, bij mij voelde het ook even alsof er een lampje ging branden toen ik bedacht dat ik ook dit soort lijstjes kon maken. Voor mij werken ze echt! En als lijstjes-fan vind ik het nog leuk ook om deze lijstjes te maken, haha.

 2. Marlou

  zelfs op de zoveelste giga baaldag (of hé, ochtend, de rest wordt gewoon oké 8)) op rij tovert dit een giga glimlach op mijn gezicht. zo slim! en fijn. ik ga het proberen :)

  1. Ah nou ik hoop dat je er iets aan hebt! Ik had een tijdje terug een mega baaldag en had toen wel een lijstje met ‘dingen waar je vrolijk van wordt’ kunnen gebruiken. Ik kon het namelijk echt even niet meer bedenken, zo suf. Hopelijk werkt het voor jou ook!

 3. Nausikaä

  Ik ga er meteen mee aan de slag in m’n inspiratieboekje wat volstaat met van alles en nog wat, leuk!

 4. Gina

  Fijn artikel! Lijstjes maken is leuk en werken ook vaak het beste voor mij! Met outfits ging ik ook wel eens op zoek naar oude foto’s en dan weer met nieuwe items uitproberen. Inspiratie halen uit oude outfits! Wat ook nog een leuk idee is, om deze dan uit te printen en aan de binnenkant van je kast te plakken. Zo ben je vaak ook sneller klaar met aankleden :)

 5. Anna

  Yesss, ook een lijstjes-mens hier! Zo fijn om te maken. Al heb ik er nog nooit een gemaakt over outfits – da’s wel echt een goed idee. Die ga ik onthouden!

 6. Mylène

  I looove lijstjes! Ik heb alleen nooit echt lijstjes voor recepten of outfits ofzo gemaakt. Dat ga ik eens proberen :D

 7. Anna Maria

  Ik en lijstjes gaan nooit zo samen, enkel boodschappenlijstjes. Want ik vergeet toch wel een hele hoop. Straks zal ik wel wat lijstjes moeten maken met dingen die nog aangeschaft moeten worden ;) Maar verder lukt het happy lijstjes enz nooit.

 8. Karlijn

  Favoriete recepten is een goed idee! Soms heb ik namelijk echt geen inspiratie voor eten en heb ik echt het idee dat ik vier dagen in de week hetzelfde eet :’)

 9. Mijn ‘five year diary’ is eigenlijk ook een soort lijstje, waar ik blij van kan worden. Niet elke dag is een topdag, maar als ik er doorheen blader, ben ik wel heel blij met wat ik allemaal heb gedaan.

 10. Renske

  Hier een heuse lijstjesmiep! ;-) Voor bijna alles heb ik lijstjes, maar ik zie dat ik er best nog wat lijstjes aan toe kan voegen, haha. Meestal laat ik een baaldag maar over mij heen komen, maar volgens mij kan dat anders. ;-)

Geef een reactie