Cocktail: de Amsterdam Mule

amsterdam mule

Mijn favoriete cocktail – de Moscow Mule – heeft er een geduchte concurrent bij, een van eigen bodem: de Amsterdam Mule. Deze versie is net wat lichter en zoeter, en drinkt daardoor nog makkelijker weg. Beetje oppassen dus, maar het weekend staat voor de deur: dus tijd voor een feestje! Lees verder hoe je deze cocktail binnen enkele stappen op tafel zet.

Amsterdam vs Moskou

Net als de Moscow Mule wordt de Amsterdam Mule ook uit een metalen mok gedronken, vandaar de naam. Die van de Moscow Mule is volgens traditie koperkleurig, de Amsterdamse gewoon zilverkleurig. Ziet er een beetje gek uit – ik ben meestal toch fancy cocktailglazen inclusief suikerrandje gewend – maar maakt het wel uniek. Bovendien heeft de Amsterdam Mule ook geen bijzonder kleurtje, het is een redelijk simpele cocktail, maar wel een hele lekkere!

Het verschil tussen de twee varianten is natuurlijk in eerste instantie de vodka: voor de Amsterdamse variant gebruiken we Amsterdamse vodka. Daarnaast zit er ginger ale in, in plaats van ginger beer; dit is iets minder ‘pittig’, en daardoor wordt de Amsterdamse variant wat toegankelijker.

amsterdam mule

Ingrediënten
– 2 delen New Amsterdam vodka
– 4 tot 6 delen ginger ale
– sap van een halve limoen
– enkele blaadjes munt
– ijsklontjes

Bereiding
Doe wat ijsblokjes in de ‘mule’ en giet de vodka er overheen. Knijp een halve limoen uit, en vul je glas aan met ginger ale. Eventjes roeren en top af met wat muntblaadjes ter garnering. Je kan eventueel wat suikerwater toevoegen om de cocktail iets zoeter te maken, al vind ik dat zelf niet nodig.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Mylène

    Toen ik de titel zag, dacht ik: OMG MOSCOW MULE! Ik ben echt gek op dat drankje. Heb er al genoeg (maar nooit genoeg) van gehad, haha. Nu maar eens de Amsterdam Mule proberen :D

  2. Eva

    Oeeh lekker! Ik vind Moscow Mule érg lekker maar de combinatie van ginger met komkommer soms wat heavy, dit lijkt me een heeel fijn alternatief!

Geef een reactie