Diary week 44: tentamens, gezond eten & vakantie!

Afgelopen week zat ik vooral met mijn neus in de boeken – tot donderdag, want toen was (voorlopig) mijn laatste tentamen, en brak daarna een mini vakantie aan. Deze week probeerde ik weer wat gezonder te eten t.o.v. al die vreetbuien van vorige week, en was ik veel buiten. Tussen alle buien door was het namelijk nog best lekker herfstweer!

Maandagochtend, half acht: smoothie tijd! In het kader van gezonder eten besloot ik m’n blender weer eens af te stoffen en wat smoothies maken. Überhaupt ontbijten was al een hele vooruitgang. Ik maakte een smoothie met spinazie, banaan, mango, amandelmelk, beetje grieke yoghurt en havermout. Yum!

Een kwartiertje later wandelde ik al richting de Universiteitsbibliotheek, die bij mij om de hoek zit. De bieb gaat om 8 uur open, maar rond tentamenperiodes zit hij binnen 5 minuten vol, op tijd komen is dus verstandig.

Gelukkig weet ik altijd mijn favoriete plekje te bemachtigen: met uitzicht op de Voorstraat. Ik studeerde samen met een studiegenoot de hele ochtend voor ons tentamen. Rond de lunch hadden we de helft van de stof al geleerd, dus was het tijd voor een lunchpauze.

We lunchten bij Luden, vlakbij de Drift. Hier hebben ze speciale studentenlunches, waar je voor €6 kunt lunchen met verschillende broodjes en soepen en twee drankjes. Het ziet er vrij chic uit met de spiegelwanden en de grote kroonluchter, maar ‘s middags zit het vaak vol studenten.

Na de lunch maakten we nog een andere opdracht af. Omdat we hier niet super geconcentreerd hoefden te werken besloten we naar de Coffee Company te gaan. Daar hebben we prima nog wat uurtjes gewerkt!

Het was een mega productieve dag, een heerlijk gevoel geeft dat. Toen ik thuis kwam had ik daarom ook enorme honger, maar in plaats van een zak chips open te trekken ging ik voor rijstwafels met pindakaas en komkommer. Jaja.

‘s Avonds maakte ik deze heerlijke bulgur salade, het recept vind je hier. Deze salade vult goed, en is ook makkelijk mee te nemen als lunch de volgende dag (wat ik dus ook deed).

De volgende ochtend zat ik namelijk weer in de bieb. Het leek nog wel drukker dan de dag ervoor, letterlijk binnen 1 minuut zat onze ruimte (met toch ruim 50 plekken) vol.

Ik studeerde de hele ochtend, waarna ik pijnlijke vingers kreeg van het schrijven.. Tijd om te stoppen ;-).

‘s Avonds bereidde ik mijn assessment voor, woensdag had ik namelijk een rollenspel. Ik heb een hekel aan toneelstukjes en rollenspellen, en was dus mega zenuwachtig. Wonder boven wonder ging het buitengewoon goed, de docent wist geen enkel minpunt te noemen! Super fijn en wat een last van m’n schouders, haha.

Eenmaal thuis had ik eigenlijk nog even mijn aantekeningen voor het tentamen moeten doorkijken, maar ik was nog zo onrustig van het assessment (allll die zenuwen die zich die ochtend hadden opgestapeld moesten er toch op een of andere manier uit, haha). Ik kreeg een opruimwoede en besloot door mijn kledingkast te gaan. Uiteindelijk gingen 2 volle vuilniszakken weg, en een tas naar mijn huisgenootjes. Nu is m’n kledingkast lekker opgeruimd (en heb ik een excuus om nieuwe kleding te shoppen ;-)).

Donderdagochtend had ik mijn tentamen. Ik heb hier helaas geen foto van genomen, daarom hier een plaatje van mijn schoolgebouw. Weten jullie ook in wat voor troosteloze sfeer ik mijn lessen volg ;-).

Het tentamen ging goed, na een halfuurtje stond ik weer buiten. Ik hoop op minstens een 5,5, dan heb ik het vak gehaald!

Mijn laatste deadline is pas vrijdag, tot die tijd ben ik vrij, dus het voelde als een mini vakantie. Om dat te vieren ging ik ‘s avonds uit eten bij Amerikana. Het was te donker om foto’s te maken, dus wederom een foto van het internet voor het beeld. Bij Amerikana eet je allerlei kleine gerechtjes van de Amerikaanse keuken – maar met een twist. Hier zie je bijvoorbeeld buikspek met o.a. popcorn. Wij aten hier met de AH-actie, dus mocht je nog wat volle spaarkaarten hebben liggen dan is dit een aanrader!

Bij vakantie horen luxe ontbijtjes, dus ontbeet ik vrijdag buiten de deur bij de Keuken van Thijs. Dit is denk ik mijn favoriete ontbijtplek, omdat er zoveel keus is! Ik heb hier al eens eerder ontbeten, toen had ik wentelteefjes en pannenkoeken. Maar ze hebben ook yoghurt, eitjes, brood.. En best wel voordelig! Deze grote sandwich, een eitje en een croissantje met boter en jam waren bij elkaar nog geen €7,50.

‘s Middags slenterde ik lekker door Utrecht, wat een mooie stad is het toch he? ;-) Hebben jullie het artikel van afgelopen week gezien waarin ik schreef over de nieuwe Time to momo stadsgids van Utrecht? Ik mag 5 exemplaren verloten op facebook, dus check die winactie zeker even!

We eindigden uiteindelijk bij Dogma Hotdogs in de Voorstraat. Ik was hier al zo vaak langs gefietst maar eigenlijk nog nooit geweest. Daar gaat vanaf nu verandering in komen, want wat zijn deze hotdogs lekker!!! Ik dacht dat ze slechts een paar hotdogs zouden hebben en vond ze nogal aan de prijs (7-9 euro) voor slechts een hotdog. Maar I was wrong: de hotdogs zijn hier kleine culinaire kunstwerkjes, en na zo’n hotdog zat ik de rest van de avond vol. Later deze week een uitgebreider stukje over deze hotspot, want hier moeten jullie allemaal naartoe (ze hebben zelfs vega en vegan hotdogs!).

‘s Avonds hadden we weer een ouderwetse spelletjesavond bij Roos, met wijn en kaas en natuurlijk Koehandel – maar dan de bordspeleditie! Binnenkort meer over mijn favoriete spelletjes, I love spelletjesavonden!

Zaterdag was een echte luie dag. Eindelijk had ik tijd om Stranger Things te kijken, en ik keek het eerste seizoen ook gelijk in een keer uit. Wat een goede serie!

‘s Avonds maakte ik zoete aardappelcurry, dit keer met naan i.p.v. rijst. Ik weet dat het eruit ziet als kattenvoer (of erger), maar ik beloof je dat dit zooooooo lekker is! Ultiem comfortfood. Het recept vind je hier.

‘s Avonds liep ik de lichtjeswandeling Trajectum Lumen door Utrecht. Dit is een wandeling langs allemaal lichtkunstwerken door de stad. Je kunt ‘m zelf wandelen (met begeleiding van een app), of samen met een gids. Ik deed dat laatste, en vond het heel erg tof! Ook hier later meer over op de blog.

Zondag was luie dag 2.0: samen met mijn huisgenootjes creerde ik een luxe ontbijt. Zo had ik nog wat eitjes over en verse koffie, mijn huisgenootje nog scones met jam en clotted cream. Zo begint de dag pas echt goed!

Het was een koude, regenachtige dag, ik heb dus vooral binnen gezeten.

Maarrrr ik eindigde wel met een lekkere warme kop Pho, bij Wagamama. Lekkerrrr!

De komende week ben ik dus vrij! Op vrijdag heb ik wel nog een kort mondeling tentamen, maar ik ben daar al vrij goed op voorbereid. Genoeg tijd dus om leuke dingen te doen, en om te bloggen! Zoals jullie gemerkt hebben zit ik weer goed in mijn blogflow, met 3-4 artikelen per week. Is het een beetje bij te houden? Ik hoor graag wat jullie er van vinden.

Fijne week, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Jennifer

  Leuke tips in Utrecht! Ik ben er in mijn eerste blok nog niet aan toegekomen om eens in Utrecht te lunchen, maar in mijn tweede blok past dit wel in mijn lesrooster. Dus ik neem me voor om dat eens te gaan doen, bij dezen. En ik ga ook even je winactie checken want ik ben nog niet erg bekend in Utrecht.

 2. Josianne

  Oohh, al dat eten ziet er weer heerlijk uit! Vooral dat restaurant met die hotdogs en met het buikspek. Ook ik heb nog een paar AH kaarten liggen, dus ik denk dat het een etentje in Utrecht wordt de volgende keer.

 3. Lieke

  Die bulgur salade ziet er echt lekker uit misschien dat ik die ook wel een keer ga maken.

 4. Roos

  Ooh rollenspellen, niets erger dan dat, haha! Gelukkig ging hij bij jou goed :)

 5. Mylene

  Al die lekkere gerechten! Voel me bijna schuldig met patat en kroketten, maar dit motiveert ook wel weer om wat gezonder te gaan eten :) oh, die hotdogs moet ik trouwens ook nog proberen.

 6. Elaintje

  Oeh, al dat eten! Krijg er weer trek van. Lekker dat je even een mini-vakantie hebt. Lichtjeswandelingen zijn leuk.

 7. Eva

  Oh man al dat eten, ik heb al zoveel honger :D

 8. Rachel

  Leuk overzicht, ik hou ook echt van een ouderwets bordspel!

 9. Het is wel een straf om al die foto’s van je eten te bekijken, wat ziet dat er heerlijk uit en wat krijg ik een trek. Hopelijk zijn je tentamens goed gegaan!!!

Geef een reactie