Diary week 46: nieuwe periode & weekendje Nijmegen

Afgelopen week begon een nieuw kwartaal op school, wat vaak rustig opstarten betekent. Ik had nog amper huiswerk dus besloot ik weer eens een weekendje naar thuisthuis te gaan, in Nijmegen. Het was een leuke week, met veel gezelligheid (en ook vooral veel niets doen – ook wel lekker!).

Na 1,5 week vrij te zijn geweest was het maandag wel eventjes vroeg toen de wekker ging..  Gelukkig was het wel al licht!

Na een laaaange schooldag had ik zin in een broodje knakworst, gelukkig had Roos die nog in huis dus kon ik m’n broodje knak honger combineren met een bezoekje aan Roos.

We liepen even de stad in, en daar liep ik zowaar tegen m’n nieuwe winterjas aan! Ik had me geloof ik al bij iedereen beklaagd over het feit dat ik geen leuke winterjas kon vinden: sowieso vind ik de mode nu mwoah, daarnaast zijn al die jasjes zo dun! En ik ben niet eens een koukleum!

We liepen Sissy Boy binnen om de leuke kerstdecoratie te bekijken, en ik liep uiteindelijk met deze parka naar buiten. Hij is vanbinnen volledig gevoerd met een mega zacht nepbontje, die je er ook uit kunt halen. Dus hij kan ook prima als herfst- of lentejas. Ik heb altijd zo’n hekel aan winterjassen kopen, dus ben blij dat ik geslaagd ben!

Het was koud, dus warmden we op met warme chocolademelk bij Olivier (waar je meer dan bier kunt drinken ;-)).

Na een lange dag had ik geen zin om te koken dus pakte ik zo’n opwarmmaaltijd van.. Iglo? Denk ik? In ieder geval vind je deze in het vriesvak, en het was best lekker! Naast pasta had je ook paella en ik geloof curry, best prima als je geen zin hebt om te koken.

Dinsdag heb ik blijkbaar geen foto’s gemaakt, maar was weer een lange schooldag dus niet heel boeiend.

Woensdag was ik vrij, en heb ik na m’n huiswerk de hele dag aan m’n blog gewerkt. Veel foto’s editten, teksten schrijven.. Ik zit de laatste tijd best wel in een blogflow, en moet me inhouden om niet dagelijks een artikel te posten haha. Ik hoop dat jullie het leuk vinden!

M’n huisgenootje maakte een lekkere curry. Hij lijkt een beetje op mijn curry met pompoen en kikkererwten, maar deze was wat pittiger en er zat lekker veel kurkuma in.

‘s Avonds ging ik naar Fantastic Beasts and Where to Find Them, de eerste film van de nieuwe J.K. Rowling-serie. Hij was tof! Wel duidelijk de eerste film van een nieuwe serie, waarin de basis voor de verschillende verhaallijnen wordt gelegd. Toch vond ik ‘m de moeite waard, dat heerlijke Harry Potter sfeertje zit hier ook weer in en de special effects maken ‘m ook wel bioscoop waardig.

Ook donderdag was een blogdagje. Daar was het weer ook wel naar..

Vrijdag lunchte (al was het eigenlijk mijn ontbijt) met Marlou bij Rabarber.

Ik had haar het boek Hygge uitgeleend, en in ruil daarvoor had zij voor mij een Gents woordenboekje. Als grapje ;-).


‘s Avonds pakte ik de trein naar Den Haag, waar mijn vader die dag voor zijn werk was. Ik kon met ‘m meerijden naar Nijmegen, maar omdat Utrecht niet echt op de route lag besloot ik zijn kant op de komen. Bijkomend voordeel was dat we nu een goed excuus hadden om bij Little Vie te gaan eten. Dit Vietnamese restaurant is een van mijn favorieten restaurants (wanneer openen ze in Utrecht??). Het eten is super lekker, de bediening heel erg vriendelijk en je betaalt er ook niet al te veel. Mocht je een keer in Den Haag of Rotterdam zijn, ga dan een keer eten bij Little Vie!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/21313D81-CE80-44DC-8FF5-0C344417D493_zps11aieywn.jpg

Thuisthuis met een rood wijntje en de kat op schoot: weekend.

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/5A8909E9-0A60-4697-904F-1ABF0BBD6A68_zpsqy21kfoj.jpg

De volgende ochtend stond Borretje al vroeg klaar voor een wandeling. Gelukkig was het droog!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/90A3027C-1B27-416E-A251-C458469DE3A5_zpsu5vns4y6.jpg

Daarna bakte ik een appeltaart met mijn vader, van de mega appelvoorraad van de appelbomen uit de tuin. We vergaten de kaneel, maar hij was alsnog heel erg lekker!

‘s Avonds kwamen m’n broer en schoonzusje langs en aten we spruitjesstamppot: lekker Hollands! Ik ben dol op stamppot, maar maak het zelf eigenlijk nooit omdat ik het te veel werk vind.

Ik ging met m’n broer en schoonzusje mee terug naar Nijmegen, want ik ging samen stappen met m’n schoonzusje.

Ik was denk ik al 5 jaar niet meer uitgeweest in Nijmegen, terwijl ik vroeger zelf bij een kroeg in Nijmegen heb gewerkt. En het was leeeeeuk. Voordat we het doorhadden was het al 5 uur? Terwijl ik normaal om half drie al omval van vermoeidheid/verveling. We waren vooral bij Café van Rijn, en toen ik nog in Nijmegen woonde was dat een oude lullen café, maar nu was het hartstikke leuk!

De volgende ochtend waren we ietwat brak, maar we gingen de stad in want ons andere schoonzusje kwam ook richting Nijmegen om samen te lunchen.

Broodje carpaccio bleek redelijk goed katervoedsel te zijn haha. Ik was zo moe dat ik voor 22:00 al in bed lag, vandaar dat deze diary wat vertraging opliep.. ;-).

Komende week wordt het weer wat drukker op school, ik heb op dit moment een best wel ingewikkeld (en saai) economie vak. Ik heb slechts 1 jaartje economie gehad in 3VWO, en dat is alweer 10 jaar geleden.. Verder krijg ik bezoek uit België (;-)) en staat er o.a. een dagje Amsterdam op de planning dus ik hooooop dat het eindelijk een beetje mooi weer wordt!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Inge

  Wat leuk om mijn stadje terug te zien in je diary. Ik ga binnenkort ook naar fantastic beasts, ben benieuwd! Fijne week!

 2. Josianne

  Ik ben heel benieuwd naar Fantastic Beasts; ga er vrijdag heen. Normaal ben ik helemaal geen Harry Potter fan, maar ben wel reuze benieuwd naar deze haha. Hoop dat ‘ie leuk is!

  1. Ik ben ook geen mega HP-fan hoor, heb geen enkel boek uitgelezen. Maar vind dat sfeertje in de films altijd zo leuk, vooral in deze tijd van het jaar. Er zijn betere films, maar ik denk niet dat ie je teleurstelt!

 3. Shalane

  Ah dat hondje, Borretje(?) lijkt zoveel op mijn hondje Daisy! Ook een shih-tzu toch? Zo lief! Ik wil dat boek Hygge heel graag hebben, denk dat ik hem ga bestellen <3

  Liefs,
  Shalane

  1. Haha ja Bor (maar omdat ie zo klein is noem ik ‘m altijd Borretje) is een Boomer, een kruising tussen een shih-tzu en een malteser. Heel schattig (maar ook ondeugend haha). En ja, Hygge is een aanrader!

Geef een reactie