Diary week 47: een dagje Amsterdam & Schoencadeaus

wk47

Afgelopen week was leuk! Het zonnetje liet eeeeeindelijk weer eens van zich zien (dat geeft zoveel meer energie!) en m’n favoriete Belg kwam een paar dagen naar Utrecht. Het was even puzzelen om met al die leuke dingen ook nog aandacht te besteden aan school en m’n blog, maarrrr het is gelukt!

Maandag was een laaaange schooldag. Halverwege de les zat ik al aan het avondeten te denken (doen jullie dat ook altijd?), en ik had zo’n zin in een wokmaaltijd. Dus dat werd het ook. Inmiddels heb ik een aardige collectie Oosterse sausjes, en ook wel altijd koriander in huis, dus dan hoef je alleen nog maar groente en noedels in huis te halen. Als dit je lekker lijkt probeer dan mijn recept voor Pad Thai, dat is in feite hetzelfde.


Dinsdag ging ik even langs Five city spa, waar ik later in de week een behandeling zou hebben. Eigenaresse Eveline vertelde me alles over haar spa. Gisteren kwam het verslag online, ik kan alvast verklappen dat het heeerlijk was.

Daarna waagde ik me aan een recept voor ontbijtmuffins, voor op de blog. Het was een uitprobeersel wat finaal mislukte – helaas. Dit zien jullie dus niet terug, haha.

Daarna liep ik even met Roos de stad in. We deden een koffie (of in mijn geval: een mocha. Een combi van warme chocolademelk en een cappuccino; perfect voor deze tijd van het jaar!) bij de Coffeecompany.

Ik liep tegen dit prachtige ringetje aan en besloot ‘m voor mezelf te kopen. Want he, #loveyourself. Ik postte het op twitter en kreeg er enorm veel vragen over: hij is van & other stories en kost €15. Ik heb meerdere ringen van & other stories en tot nu toe blijven ze allemaal mooi en krijg je er geen groene vingers van. Aanrader dus!

‘s Avonds was die praaaachtige zonsondergang. Wie heeft ‘m niet vastgelegd? Ik vond dit echt wel indrukwekkend hoor, heb er een tijdje naar staan kijken.

En toen kon ik zo aanschuiven voor een heerlijk bordje spaghetti carbonara die de vriend van Roos had gemaakt. Yum!


Woensdag was een rommeldagje: ik deed de (af)was, stofzuigde het huis, maakte m’n huiswerk en schreef wat blogjes. Ik at op het station omdat ik m’n Belg liet meereizen op mijn korting vanaf Roosendaal (ja lief he. Achteraf was dat wel een lange rit haha). Ik at bij Enoki, waar je dus heerlijke curry’s en summer rolls kunt halen. Zo lekker! Aanrader voor wanneer je op het station moet eten maar toch iets gezonds wil. Ik geloof dat het voor veel mensen toch nog een beetje onbekend is (en wat de boer niet kent dat vreet ie nie), dus het is er vrijwel nooit super druk!

Donderdagochtend had ik les, waar ik vrij weinig van snapte. Gelukkig had ik ‘s middags wat assistentie bij mijn huiswerk ;-).


Daarna gingen we door naar Café Olivier, waar ze als eerste café Duvel van de tap hebben. Duvel drink je normaal uit fles, het is vrij complex om deze vanuit de tap te krijgen omdat de druk precies goed moet zijn – maar dat is blijkbaar gelukt. Als typisch Belgisch biertje moest dat toch even geproefd worden ;-).

Roos schoof aan, en samen aten we nog een pasta bij de spaghetteria. Ik vind het daar altijd gezellig en de pasta’s zijn lekker, maar niet heel bijzonder. Eigenlijk eindig ik er altijd als ik geen zin heb om te koken.

En toen gingen we ‘s avonds als verrassing naar Five! Dit was zoooo lekker. Het zit letterlijk bij mij om de hoek, dus ik kon in m’n pyjama er naartoe lopen, en na de behandeling rolde ik zo m’n bed in. Zeker voor herhaling vatbaar!Vrijdag gingen we een dagje naar Amsterdam. Ik was zo blij dat het eindelijk weer eens mooi en zonnig weer was, dan is Amsterdam op z’n mooist. We liepen een beetje door de Haarlemmerbuurt, om vervolgens nog even door de 9 straatjes te slenteren.

En weer zo’n mooie zonsondergang!

En hoe gezellig is dit! Ik heb helemaal zin in die gezellige winter/kerstsfeer.

Zaterdag hebben we door Utrecht geslenterd, een beetje geshopt. Ik vind de mode op dit moment wat tegenvallen, ik kan echt nergens leuke kleren vinden? Echt overal zie je glitter, en dan niet eens de goud/zilver kerst glitterjurkjes – overal zit glitter in verwerkt? Stom.

‘s Avonds maakten we weer dezelfde wokmaaltijd! We aten samen met m’n huisgenootje, ik maakte er Amsterdam Mule cocktails bij en dat smaakte heel goed!

Zondagochtend was Sinterklaas langs geweest! (-:

Dat maakte het een vrolijk ontbijtje!

De rest van de middag zijn we bezig geweest met het schoencadeau: een legpuzzel. Dit was zo leuk!! Call me a nerd, maar ik houd echt van puzzelen haha. M’n huisgenootjes kwamen ook nog even langs om te kletsen en uiteindelijk zat iedereen te puzzelen. Het is heerlijke bezigheidstherapie ;-).

Samen met m’n huisgenootje maakte ik een studentikoos avondmaaltje: spinazie met ei, zoete aardappel frietjes en tartaar. Oh en appelmoes! Beetje gekke combi, maar wel lekker!

De rest van de avond heb ik zitten puzzelen (en nee, hij is nog steeds niet af!). Komende week heb ik weinig plannen, ik wil me vooral op school focussen zodat ik in de kerstvakantie niet al te veel aan school hoef te werken. Hopelijk hebben jullie ook een leuke week gehad, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Dionne

  Wat een leuke diary! En dat Five ziet er goed uit! Lekker hoor!

 2. Roos

  Wauw, ik ben echt helemaal verliefd op het ringetje! Goed excuus om binnenkort weer eens naar Utrecht te gaan. Oh en dat met het recepten proberen die niet op de website staan herken ik helemaal, ik heb dat helaas ook regelmatig..

 3. Loes

  Over die mode heb je helemaal gelijk! Ik kan de laaste tijd ook geen leuke dingen meer vinden in winkels.

 4. Denise

  Wat een heerlijke gerechten komen er voorbij zeg. Krijg er trek van! Zo te zien was je week ontzettend leuk. En wat leuk je te zien puzzelen. Gisteravond waren wij thuis ook weer lekker bezig, maar nadat de hele rand compleet was, hadden we er geen zin meer in.

 5. Siroon

  Wat heerlijk om tussen de regels door te lezen dat je zoveel kriebels hebt.. Het spat er gewoon vanaf hihi! En I agree over de mode. Dan maar wachten tot het nieuwe seizoen vrees ik, óf in het buitenland shoppen? De sale in Antwerpen is legendarisch.. ;) Als je je toch al in Belgie begeeft… tip!

 6. Karlijn

  Ik ben ook aan het puzzelen geslagen, goed om af en toe een beetje te ontstressen. Vooral puzzels van de schilderijen van Jheronimus Bosch zijn leuk, omdat het mooie plaatjes zijn en er echt duizend dingen aan details verwerkt zit in zijn schilderijen. Dat maakt het puzzelen ook wel een uitdaging :P

Geef een reactie