Een dagje Phantasialand: verslag & vlog!

Vandaag heb ik iets heel bijzonders voor jullie.. een heuse vlog! De eerste (en waarschijnlijk ook de laatste ;-)) hier op mijn blog, over een bezoekje aan Phantasialand. Eind augustus ging ik samen met m’n ‘pretpark buddies‘ (aka mijn oud-collega’s Dennis en Leo) op uitnodiging naar Phantasialand in Duitsland. Een pretpark dat ik wel van naam kende, maar waar ik nog nooit was geweest. Uiteindelijk hebben we een ontzettend toffe dag gehad en neem ik jullie graag mee!

Phantasialand?

Ik zal vast niet de enige zijn bij wie de naam Phantasialand wel een belletje doet rinkelen, maar verder geen idee heeft hoe of wat. Dus alle info op een rijtje:

Phantasialand ligt vlakbij Keulen, dat is vanaf Utrecht zo’n 2,5 uur rijden. Het park opende in 1967 zijn deuren, wat betekent dat Phantasialand volgend jaar zijn 50e jubileum viert. Ouderwets is het park echter niet, het is de laatste jaren erg aan het uitbreiden en vernieuwen. Zo openden onlangs 2 nieuwe achtbanen. Entree is €45 voor een volwassene, maar er zijn veel kortingsacties op het internet te vinden waardoor je vaak een stuk minder betaalt.

Verschillende themawerelden

Phantasialand is een relatief compact pretpark (28 ha ten opzichte van 72 ha van de Efteling), toch vind je er maar liefst 6 verschillende themawerelden! Elk thema tot in de details is doorgevoerd in de attracties, maar ook in de horeca. Dat valt ook meteen op aan het park: alles is zo mooi! Veel decoraties zijn speciaal voor Phantasialand ontworpen, en zul je nergens anders ter wereld terugzien.

Ik denk dat dit het park ook echt de moeite waard maakt om eens te bezoeken: in vergelijking met Nederlandse parken wordt hier veel meer nadruk gelegd op de decoratie en daarmee de beleving van het park.

Nieuwe achtbanen: Taron en Raik

Samen met Dennis en Leo heb ik al meerdere pretparken bezocht, we zijn alledrie gek op achtbanen. Niet dat ik ze niet eng vind hoor, maar de spanning en de adrenaline dat zo’n ritje geeft.. heerlijk ;-). Phantasialand had vlak voor ons bezoek twee nieuwe achtbanen geopend: Taron en Raik.

Als special guests mochten wij langs de rij vooraan de achtbaan plaatsnemen en wat was dit gaaaaaaf. Vooral Taron is een supervette achtbaan die meerdere wereldrecords heeft verbroken. Het is de snelste multi-launch coaster (nee, die term kende ik ook niet, maar het houdt in dat je niet alleen aan het begin maar ook nog een keer tijdens je rit – wanneer je al vaart hebt! – gelanceerd wordt) ter wereld. En ook hier is er weer veel oog voor details: alles is zo mooi afgewerkt! Als bezoeker loop je ook onder de achtbaan door, wat alleen kijken naar de achtbaan ook al leuk maakt. We hebben een on ride filmpje mogen maken, zodat je een beetje een beeld krijgt van deze achtbaan.


Eten in stijl

Een groot verschil met de Nederlandse pretparken was de horeca op het pretpark. Ook hier waren de thema’s weer tot in detail doorgevoerd. Zo drink je in het themagebied Mexico heerlijke corona’s in een echte tapasbar, en lunchten wij in een soort middeleeuwse trollenherberg ‘Rutmor’s Taverne‘ in het themagebied Klugheim.

Waar je in Nederland toch vooral patat en pannenkoeken kunt krijgen stonden hier heerlijke en zelfs gezonde opties op de menukaart. Zo had ik Flammküchen in drie verschillende variaties, die met verse vijg en feta was zo goed dat ik ‘m nu thuis nog namaak!

Er zijn ook nog restaurants in Afrikaanse en Chinese stijl, waar je de traditionele keuken voorgeschoteld krijgt op prachtige themalocaties. Geen friet met plastic vorkjes en bekers post-mix cola dus, alles wordt hier vers voor je gemaakt.

vlog

Goed, genoeg gekletst.. het was een super leuke dag, de volgende keer zou ik er misschien een nachtje in een van de themahotels aan vast plakken (en dan nog een dagje pretpark doen). Hieronder de vlog van onze dag, lekker rauw uit de hand gefilmd met m’n iPhone. Dit was dus vooral een leuk extraatje, ik vind het vloggen maar ongemakkelijk en laat het voortaan over aan de echte youtubers ;-). Sorry alvast voor het honderd keer aan m’n haar zitten (stomme tic) en de gekke blikken haha.

Wij bezochten Phantasialand op een hete zomer dag, maar mocht je enthousiast geworden zijn: het park is ook de hele winter geopend! Phantasialand verandert dan in ‘Wintertraum‘, een winters landschap met gezellige lichtjes, waarbij de meeste attracties gewoon geopend zijn.

Ik bezocht Phantasialand op uitnodiging. 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Laura

  Wat leuk die vlog! Mag je wel vaker doen hoor (al kijk ik bijna nooit vlogs of YouTube), haha. En wat een heerlijk weertje was het toen nog… Ik wil weer zomer!

 2. Mirthe

  Ah Marlous, vlog talentje! Super leuk filmpje om te kijken en vet ge-edit door Leo. Hoop niet dat dit de laatste is haha. Phantasialamd ziet er ook heel leuk uit, alleen jammer dat het zo ver weg is! Volgende zomer misschien wel het tripje waard :)

 3. Marlies

  Wat leuk!
  Ik heb wel van fantasieland gehoord maar nog nooit geweest.
  Misschien een idee om het in hun winterthema te doen :)

 4. Elianne

  Leuke vlog!
  Mooi park ja vroeger als kind geweest met opa en oma….
  Succes morgen xx mama

 5. Annelore

  De vlog was helemaal niet awkward! Je brengt de sfeer goed over. Vlot geëdit en goed muziekje eronder. Ik denk dat je vooral zelf eraan moet wennen, zeker eens overwegen om het nog een keertje te doen zou ik zeggen ;)

 6. Mylene

  Aaah jouw vlog, vet leuk! Ik heb ervan genoten, juist imdat je dit nooit doet en het zo spontaan is. Leuk! Zou je stiekem best vaker mogen doen hoor ;) ik krijg ook bijna zin om zelf vlogs te maken terwijl ik het helemaaaal niet leuk vind om voor de camera te staan, haha.

  En tof pretpark zeg. Ik ben al zo lang niet in een pretpark geweest. Nu heb ik daar best wel zin in, haha.

 7. Linda

  Ik vind je vlog hartstikke leuk! Misschien een beetje een gek compliment, maar je hebt echt een hele fijne stem om naar te luisteren. Ik ben vroeger een paar keer in Phantasialand geweest. Mijn ouders wonen in zuid-Limburg en vanaf daar is het maar 1 uurtje rijden, dus dat maakt de drempel wat minder hoog. Het was toen in ieder geval een van mijn favoriete pretparken en volgens mij is Phantasialand sinds toen alleen maar uitgebreider en leuker geworden. Mystery Castle was bij mij vooral favoriet vroeger.

Geef een reactie