Hotspot: hotdogbar Dogma in Utrecht

dogma

Al verschillende keren was ik er langs gefietst in de Voorstraat: hotdogbar Dogma. Ik hou wel van een hotdog, maar vond het meer iets wat je zo op straat kocht – in ieder geval niet als avondeten. Oh boy, I was wrong. Sinds ik bij Dogma ben geweest droom ik zelfs over deze hotdogs. Vandaag meer over deze hotspot in Utrecht.

dogma dogma

Een prachtig pandje

Bij Dogma kun je terecht voor een hotdogs, verse huisgemaakte frites en een lekker biertje (of wat fris natuurlijk). De hotdogbar zit gevestigd in een oud pand, waar vroeger een slagerij gevestigd zat. Toeval, maar wel toepasselijk. Tijdens de verbouwing van het pand kwamen allerlei schatten naar boven zoals een prachtig sierplafond en een marmeren wand – compleet volgens de instagram trends ;-).

dogma

Een religieus tintje

Het woord ‘dogma’ komt uit het Grieks, en betekent ‘mening’, al wordt het meestal gebruikt als gebod of een (godsdienstig) voorschrift. Het staat voor wat voor jou belangrijk is en de keuzes die je maakt. Bij hotdogbar Dogma is hun dogma de gewone dingen in het leven speciaal maken. Daarom vind je hier ook niet zomaar een ‘broodje knak’, maar bijzondere culinaire samenstellingen met namen als ‘gruwelijk gebed’ en ‘brute beproeving’.

dogma

Of je worst lust

Wij gingen voor de ‘brute beproeving’ en ‘verboden verlangen’. Bij elk broodje kun je kiezen tussen wit of bruin brood. Alles wordt hier zelf gemaakt: van de broodjes tot de frieten, en natuurlijk de worsten en de uiteindelijke hotdog. Dat proef je, want ik heb nog nooit zo’n lekkere hotdog gehad!

Elke hotdog is een culinair kunstwerkje op zich. Zo bestaat de hotdog ‘brute beproeving’ uit de toppings bbq saus, oude kaas, gebakken uitjes, koolsla, pulled pork en jalapeños. Niet alleen heel verrassend (lekker), maar ook mooi op je bordje. Want tja, met zo’n marmeren muur als achtergrond moet je natuurlijk wel even een instagramfoto maken ;-).

Hotdogs voor iedereen

Hotdogs zijn voor iedereen, en daarom kun je hier ook terecht voor een vega en zelfs een vegan (met speciaal broodje) hotdog! Hoewel ik zelf niet vegetarisch eet vind ik het echt top dat hier rekening mee gehouden wordt.

De hotdogs lijken in eerste instantie misschien wat aan de prijs (prijzen variëren van €6,50 tot €9,50), maar na een hotdog zit je dan ook helemaal vol. Ik vind het een welkome afwisseling na de hamburgertrend; vanaf nu allemaal aan de hotdogs!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 16 reacties

 1. Josianne

  Dit ziet er echt fantastisch uit! Toevallig ga ik er vanavond heen, ben echt heel benieuwd :)

 2. Stella

  Oh mennnnn.. Ik heb echt best wel trek op dit moment en die foto’s laten me echt watertanden. Ook op interieurgebied, want wauw, ziet er echt HEEL leuk uit daar. Ben heel benieuwd – ik ga deze onthouden voor als ik een keertje in Utrecht ben en een ‘avondeetplekje’ zoek! Liefs!

 3. Juliette

  Oh wat leuk dat er ook vega hotdogs zijn! WIl ik snel eens een keertje heen als ik in Utrecht kom, want het ziet er ook heel gezellig uit :)

  P.s. nog een random vraagje hier op je blog want ik kan op t moment niet inloggen op twitter, maar ik zag op dat je een nieuwe ring had gekocht en ik vond hem echt super mooi! Waar heb je hem vandaan?

 4. Anna Maria

  Oh dit ziet er wel heel gezellig uit!!! Jammer dat het wel een stuk weg is :)

 5. Karlijn

  Jaa, zo’n leuke plek om te eten! En de vegetarische hotdog was mega lekker, zeker ook een aanrader voor vegetariërs :)

 6. Mylène

  Hier moet ik ook nog steeds naartoe. Maar ik weet vrijwel zeker dat ik het er leuk en lekker ga vinden, haha!

 7. Eline

  Wat een tof idee! Dat is weer eens iets anders dan een hamburgertent!

Geef een reactie