Hotspot: Five City Spa Utrecht

five city spa

Een massage of gezichtsbehandeling staat denk ik bovenaan mijn lijstje van ‘dingen die ik heerlijk vind maar nooit doe’. Zelfs toen er een spa enkele deuren verderop in mijn straat opende kwam het er niet van. Totdat ik op uitnodiging van Treatwell een bezoekje mocht brengen bij Five City Spa; nu ben ik om! Five is anders dan de meeste spa’s, en daarom een aanrader.

five city spa

De vijf zintuigen

Bij Five draait het om je vijf zintuigen: reukzin, gehoor, smaakzin, zicht en tastzin. Al deze elementen spelen een rol bij je bezoek aan Five. Zo kies je je eigen geurolie en muziek voor bij je behandeling. Na afloop kun je bijkomen met een kopje thee waarvan je de smaak mag kiezen, en de tastzin is natuurlijk de behandeling zelf.

Het zicht is gericht op de Spa zelf, een prachtige, open en lichte ruimte. Eigenaresse Eveline heeft er expres voor gekozen om de ruimte ‘religie-neutraal’ te houden. Dus geen Boeddha-beeldjes of Chinese tekens, maar een ruimte voor iedereen. Er valt veel licht binnen, en ook de voordeur is geheel van glas. Op die manier is het precies het tegenovergestelde van een dubieus massagekamertje.

five city spa
five city spa

Massages en gezichtsbehandelingen

Bij Five kun je terecht voor massages en gezichtsbehandelingen. De full body massage is de signature massage van Five, maar daarnaast kun je ook terecht voor een rug, nek en schouder massage, een voetmassage of speciale massages voor zwangere vrouwen. De meeste massages kun je ook in duovorm doen: gezellig samen met je beste vriendin in dezelfde kamer gemasseerd worden.

Voor je gezicht zijn er verschillende behandelingen; van een intensieve detox tot een oppeppende ‘skin clear’ massage. Voor mannen is er een speciale gezichtsbehandeling, omdat zij vaak een andere huid hebben.

Elke afspraak begint met een korte intake: een invulformulier waarop je je voorkeuren qua muziek en geurolie aangeeft, maar ook eventuele kwaaltjes of belangrijke mededelingen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je last van je schouders hebt, dan kan de masseur daar rekening mee houden.

Vooral die open sfeer vond ik heel prettig. Zo vind ik het soms wat ongemakkelijk om een uur lang stil in een behandel stoel te liggen. Bij een massage is dat natuurlijk anders, maar wanneer iemand je wenkbrauwen aan het plukken is ben je toch al niet helemaal ontspannen ;-). Ik vond het erg fijn dat het meisje dat mij hielp gewoon gezellig een praatje met me maakte, zo voelde ik me extra thuis. Wanneer je daar geen zin in hebt is dat ook prima: er hangt een hele ongedwongen sfeer.

five city spa

Goeie ligging en vriendelijke prijzen

Een ander groot voordeel aan Five city spa: de ruime openingstijden. Bij Five kun je ook in de avond of op zondag terecht; wat mij betreft de ideale momenten voor een massage – maar de meeste salons zijn dan al gesloten. Five ligt in een zijstraatje van de Biltstraat: lekkere centraal, maar toch weg van de drukte.

De prijzen zijn vriendelijk: voor een full body massage van een uur betaal je €52,50. Dat lijkt in eerste instantie een behoorlijk bedrag, maar vergeleken met andere salons is het net wat goedkoper. Bovendien lig je dan ook echt 60 minuten lang op de massagetafel.. Bij mij is het vooral een kwestie van iets minder vaak uiteten gaan of wat minder vaak een wijntje in de stad drinken ;-).

Ik weet in ieder geval al wat ik mezelf dit jaar cadeau ga doen met kerst: een cadeaubon van Five city spa. Zodat ik in het komende jaar gewoon langs kan gaan wanneer ik het nodig heb (bijvoorbeeld na stressvolle tentamenweken!), zonder na te denken over de betaling. Dat is pas een echt cadeautje! Mocht ik je nieuwsgierig gemaakt hebben; klik hier om voor jezelf een afspraak te reserveren.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Sanne

    Dit klinkt heel erg goed! Ik zou eigenlijk meer tijd voor dit soort dingen moeten nemen, dus ik ga Five eens in gedachten houden!

  2. Anna Maria

    Oh dit ziet er wel heel mooi en ontspannen uit, hou wel van de strakke lege uitstraling.

  3. Mylène

    Oeeeeh, die foto alleen al geeft me een ontspannen gevoel, haha. Ik ga dit opslaan zodat ik het niet vergeet. Sowieso dat ik dit ga doen volgend jaar na de feestdagen :D

Geef een reactie