Hotspot: Kaffeenini in Antwerpen

kaffeenini

Nu ik wat vaker in België te vinden ben, heb ik een goed excuus om de hotspots van onze zuiderburen eens uit te pluizen. We beginnen bij het vrolijke (want: geel!) Kaffeenini in Antwerpen. Een tentje met heerlijke koffie, taartjes en bagels. Ideaal om tijdens het shoppen door even op te laden, of gewoon de hele middag bij te kletsen (en alle verschillende koffies van de kaart te testen).

kaffeenini
kaffeenini

Een vleugje Berlijn

Het gezellige vintage interieur, de houten muur en de race-fiets: Kaffeenini heeft een vleugje Berlijn. Dat is niet helemaal toevallig, want eigenaresse Annick woonde een tijdje in de Duitse hoofdstad. Dat vleugje Berlijn zie je ook terug op de menukaart: naast goedbelegde bagels staan er ook flammküchen op. Dat zijn van die flinterdunne pannenkoeken met hartig beleg.

Ook als je alleen voor een ‘tas koffie’ (da’s Vlaams voor kop of mok) komt is er genoeg keuze. Wat dacht je van een cappuccino met slagroom, chocolade en stukjes banaan? Of een latte met chocola en munt? Of pure chocolademelk met honing en chili? Ik vond het lastig kiezen, maar ging uiteindelijk voor de cappuccino met cookie crumble, en die was heerlijk!

Te veel poespas? Een gewone espresso of koffie zetten doen ze ook goed.

kaffeenini kaffeenini

Kaffeenini ligt aan een soort mini pleintje aan de Nationalestraat, een leuke winkelstraat met allemaal boetiekjes en aparte winkeltjes. Kaffeenini valt meteen op door zo’n vrolijke gele deur en luifels. Mocht je binnenkort een dagje Antwerpen doen, ga dan zeker hier even langs! Vergeet dan ook niet Barnini te checken, het andere koffietentje van dezelfde eigenaren.

Deze post heeft 19 reacties

 1. Wat ziet het er ontzettend tof uit! Ook leuk die bijzondere smaakjes, dat geeft echt iets unieks in plaats van een normale koffie.

 2. Oeh, echt een tentje waar ik wel vaker naartoe zou gaan als ik in antwerpen zou wonen. Maar misschien moet ik eerst maar eens zorgen dat ik überhaupt een keer in Antwerpen kom :/

 3. Jeeeetje wat een onwijs fotowaardig plekje! Als het nou ietsie dichterbij was zou ik zeker gaan. Misschien dat ik ooit weer eens een tripje naar Antwerpen plan; dan hoop ik dat ik dit nog weet en dan ga ik echt eventjes langs! Liefs! (PS: vind het nog steeds zo leuk voor je, van die rupsjes, hihi).

 4. Oh, wat jammer dat ik net vorige week in Antwerpen was! Maar ik onthoud dit zeker voor een volgende keer!

 5. Ik woon tegenover dit zaakje! Niet goed voor mijn portemonnee, maar jeetje, echt alles wat ze daar serveren is zó goed!

 6. Helaas had ik net al taart gegeten toen ik langs dit tentje in Antwerpen liep, anders was ik zeker naar binnen gegaan! Volgende keer er dan maar gelijk heen gaan :P

 7. Coole plek inderdaad! Volgende keer ook even Broer Bretel en Esco*Bar checken :-)

 8. Ha, nog iets positiefs van de rupsjes, hihi. Ik ben er inmiddels al twee keer gaan eten en ik vergeet het gewoon iedere keer om er foto’s te nemen, maar echt elke keer! Omdat het ook altijd onwijs druk is, haha. Zo’n gezellig zaakje, hih

 9. Hmm ik vind het nu wel heel jammer dat ik zo ver weg woon van de Belgische grens.

 10. Ah dit ziet er echt zo gezellig uit. Wil dolgraag weer eens naar Antwerpen, prachtige stad. Helaas wat ver weg, maar wel een leuk idee voor een kleine citytrip.

  Liefs,
  Shalane

 11. Kaffeenini is een super leuke plek om een koffie te drinken! Maar er zijn nog heel wat hotspots in ’t Stad te vinden. Dat mocht ik onlangs nog maar eens ontdekken tijdens een culinaire wandeling in Antwerpen met mijn collega’s. Zeker eens doen! Het is een unieke ervaring.

Geef een reactie

Sluit Menu
×

Winkelmand