Rituals home: soulful living collectie

rituals home

Nu de wintertijd is ingegaan en de avond vroeg valt, vind ik het heerlijk om lekker thuis te ‘cocoonen’. Met een kop thee onder een dekentje op de bank m’n favoriete series kijken of een goed boek lezen; heerlijk. Waar in de zomer mijn leven grotendeels buitenhuis afspeelt, trek ik in de winter weer terug naar binnen. Daarom is het belangrijk het weer een beetje gezellig te maken binnen, en daar komt Rituals to the rescue!

Rituals home: Soulful Living

In een van mijn dagboekjes konden jullie al zien wat voor enorm groot pakket ik had ontvangen van Rituals. Ik ben fan van het merk, maar geen beautyblogger dus behandel het merk eigenlijk nooit op mijn blog. Maar een speciale interieurcollectie vol geurproducten; daar kan ik wel iets mee!

De Soulful Living collectie van Rituals bestaat uit allerlei ‘geur producten’ (denk aan kaarsen, geurstokjes maar ook zakjes voor in je kledingkast), geïnspireerd door geuren uit Azië. Bij mij kan het in de winter al snel wat muffig ruiken. Ik heb m’n ramen niet meer zo veel open (brr, koud!) en de verwarming zorgt ook voor droge lucht. Met deze producten blijft het toch lekker ruiken in huis!

De producten

Ik heb van alles wat thuisgestuurd gekregen, en laat jullie graag zien wat het is. Ik wou dat ik ook geuren kon delen, want alles ruikt zooo lekker! Ik zal nu m’n best doen om de geuren zo goed mogelijk te beschrijven, maar nog beter ga je even langs de winkel om te snuffelen aan alle producten ;-) Alle producten liggen vanaf oktober in de winkels.

rituals home

Parfum d’Interieur en The Ritual of Sakura kaars
Ik begin gelijk met mijn favoriete producten: het interieurparfum en de geurkaars. Met de kaarsen van Rituals was ik al bekend: ze zijn mega groot, waardoor ze lang meegaan. Ze zitten in een mooie, strakke glazen pot wat in vrijwel elk interieur past. De geur van de kaars is rice milk en cherry blossom, een zachte geur dat lijkt op een soort katoen/schone was lucht, maar dan wat bloemiger. Geen idee of dat ook de bedoeling is, maar zo interpreteer ik ‘m in ieder geval. Een lekkere en vooral ontspannende geur, voor bijvoorbeeld op je slaapkamer of in de badkamer.

Met interieurparfum was ik nog niet bekend, ik keek dus ook even gek op toen ik deze spray zag. Maar oh my, wat ruikt dit lekker!! Ik heb de geur ‘sweet orange & cedar wood’, en ik kan ‘m het beste omschrijven als een knappe man, haha. Het is een wat zwaarder en kruidiger luchtje, een geur dat bij knappe mannen past ;-). De spray is ook nog verkrijgbaar in de geuren goji berry en yi yi ren & white lotus. Dit spray je dus in je kamer, en er hangt gelijk een fijne geur. Het parfum is vrij geconcentreerd, maar daardoor ideaal om muffe luchtjes te maskeren: het werkt meteen!

Het interieurparfum kost €25,00, de geurkaars kost €18,50.

rituals home

Maître du Parfum
Toen ik dit pakketje uit de doos haalde moest ik even goed kijken wat het nou was. Een tassel? Maar toen herkende ik het ‘kwastje’, zoiets had mijn oma vroeger aan haar gordijnen hangen. Het idee is eigenlijk simpel: je druppelt wat geurolie in het kwastje, en hangt deze bijvoorbeeld aan je deurklink. Dat staat niet alleen leuk, maar zorgt ook voor een lekkere subtiele geur in je kamer.

Ik heb ‘m in de geur rice milk & cherry blossom. Hij is ook verkrijgbaar in de geuren yi yi ren & white lotus en almond oil & indian rose. Elke geur heeft ook weer een andere kleur kwast. Ik vind dit een heel grappig en origineel product, zoiets had ik nog niet eerder gezien!

De tassel met geurolie kost €25,00, de geuroliën zijn ook apart verkrijgbaar voor €15.00.

rituals_home3

Kledingkast geurzakjes
Deze geurzakjes zijn geloof ik bij iedereen wel bekend. Op het eerste gezicht een beetje een suf product, maar zo’n geurzakje kan wonderen doen voor je kleding! Zeker als je een volle kast hebt, of bijvoorbeeld een stapel zomerkleren die je nu een lange tijd niet aan zal doen, zorgt een geurzakje ervoor dat alles fris blijft ruiken.

De zakjes komen per twee, ook weer in de geuren rice milk & cherry blossom, yi yi ren & white lotus en almond oil & indian rose. Ik heb ze in de geur yi yi ren & white lotus, en ook dit is een hele frisse, zachte geur (dat is denk ik de white lotus), maar het heeft ook iets ‘zen-achtigs’ (is dit een geuromschrijving?). Yi yi ren heeft een kalmerend effect, en wordt ook gebruikt om de slaaprust te bevorderen. Misschien is zo’n zakje onder je kussen leggen nog niet zo’n gek idee..

De geurzakjes komen in een set van twee en deze kost €15,00.

rituals home

The Ritual of Sakura geurstokjes
In een Rituals home collectie mogen de geurstokjes natuurlijk niet ontbreken. Van alle geurstokjes die ik ooit heb geprobeerd waren die van Rituals misschien wel het prijzigst, maar verreweg het lekkerst. Deze geurstokjes komen in dezelfde geur als de kaars: rice milk & cherry blossom. Een fijne, licht zoete en frisse geur, geschikt voor vrijwel elke ruimte binnen je huis. De fles is vrij groot, en heeft een simpel wit design waardoor je ‘m eigenlijk overal wel kunt neerzetten.

Hoewel ik een geurkaars wat gezelliger vindt, zijn geurstokjes wel wat praktischer. Deze geuren de hele dag door en je hoeft niet te letten op de brandveiligheid. De geurstokjes zijn in grote en in kleine maat verkrijgbaar, en wanneer de fles op is kun je een goedkopere refill kopen waardoor je je stokjes kunt hergebruiken.

De geurstokjes (het grote formaat) kosten €24,50 en zijn in nog 5 andere geuren verkrijgbaar.

rituals home

Private collection geurstokjes
Toen ik zag dat er twee sets geurstokjes in het pakket zaten vond ik dat in eerste instantie wat overdreven. Totdat ik de Private collection geurstokjes pakte. Zowel de verpakking als het design van het product is erg mooi, echt een luxe item en daardoor zeer geschikt als cadeautje.

Deze fles is veel groter dan die van de normale geurstokjes, en zal daarom ook langer meegaan. Door het mooie design is het ook echt een eyecatcher in je interieur. Hij is er in vier verschillende geuren: twee verkwikkend frisse en kruidige aroma’s en twee warme en spicy geuren. Zelf heb ik ‘m in de geur Woody Vanilla, een kruidige houtachtige geur, welke mij perfect lijkt voor in de badkamer.

De Private collection set kost €39,50.

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Sanne

  Die tassel! Haaa, wat een nostalgie! Ik moet gelijk aan mijn oma denken, haha. Ik heb me altijd al afgevraagd wat je in hemelsnaam met zo’n ding moet doen, haha. Maar het lijkt me serieus een leuk alternatief voor een geurkaars of geurstokjes. Ik ben ook heel benieuwd naar het interieurparfum!

  1. Haha ja, ik snapte eerst ook niet echt wat de bedoeling was – ik herkende het inderdaad ook uit het huis van mijn oma :’). Maar ik vind het ook een hele grappige oplossing!

 2. Dionne

  Klinkt goed! Ik ben een grote fan van Rituals. Ik ben heel benieuwd naar die interieur spray!

 3. Anneleen

  Lijken me opnieuw prachtige producten van Rituals! :) zo’n fijn merk !

 4. Nicole

  Heel erg leuk!! Ben dol op de producten van Rituals en heb laatst de huisgeuren allemaal eventjes geroken. Echt allemaal even lekker. :)

 5. Marjoke

  Jeetje, wat een gaaf pakket! Ik vind dat Rituals best een winactie voor de lezers van je blog kan organiseren ;-)

 6. Amela

  Ik heb vandaag de woody vanilla geurstokjes en geurkaars neergezet. LOVE ITTTTT

Geef een reactie