Diary week 48: weekendje Brugge & Gent

wk48

Brrrr, wat is het koud he? Maar wel heerlijk dat het zonnetje weer schijnt. Afgelopen week was eigenlijk niet zo bijzonder: ik ging naar school, werkte aan m’n blog, ging naar de bioscoop.. Gelukkig sloot ik de week goed af met een weekendje in Brugge en Gent. Ik begin steeds meer van België te houden, zeker nu de kerstperiode is aangebroken is het er zo gezellig!

Op maandag stond de nieuwe lesweek weer voor de deur. De vakken die ik op dit moment volg zijn behoorlijk saai, echt veel inspiratie krijg ik er niet van. Het lijkt nu vooral op bedrijfskunde, wat ik de saaiste kant van communicatie vind.

Ik deed nog een poging om de puzzel af te ronden, maar met alleen nog de saaie ‘effen’ stukjes over had ik er geen zin meer in.

Woensdag is mijn vrije dagje, meestal werk ik dan aan mijn blog. Deze keer was dat vooral heel veel foto’s maken. Omdat ik dan toch de deur niet uitga, doe ik dat het liefst in chillkleding. Zoals mijn fluffy ijsberenbroek en rendierensokken.

‘s Avonds ging ik naar de film, want ik heb weer een Pathé-pas! Via de ING rentepuntenactie kon je weer een Pathé-pas voor 4 maanden voor €40 aanschaffen (+ een aantal rentepunten dus). Ik zit zelf niet bij ING, maar Benthe was zo lief om mij wat rentepunten te schenken. Met een keer per maand naar de film gaan heb je dit abonnement er al uit, en met een heleboel goede films op komst is dit een makkie. Aanrader dus!

Woensdagavond zag ik Nocturnal Animals en hij was goed! Een beetje een psychologische thriller, eentje waarbij je goed moet nadenken.

Donderdagmiddag pakte ik na mijn college de trein richting Amersfoort, om bij mijn geliefde José langs te gaan voor een nieuw kapsel. Ik ga nu al ruim 2 jaar naar José en ben nog steeds heeel tevreden. Bij Salon B betaal je natuurlijk wel wat meer, maar er zit ook een groot verschil in kwaliteit. Ik heb overigens nog 2 ‘tell a friend’ kaartjes, waarmee je €25 korting krijgt op je eerste behandeling bij Salon B. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, laat het dan weten in de comments – dan stuur ik er eentje naar je op!

Oh en dat nieuwe haar? Eigenlijk gingen er alleen wat puntjes vanaf en werd er iets meer volume in geknipt. Met de koude winter op komst houd ik m’n haar liever nog even lang.

Vrijdag ging de wekker vroeg, want ik had weer een lange treinrit voor de boeg. Ik pakte de trein richting Gent, maar ging eerst even langs de Yoghurt Barn op centraal station voor een ontbijtje.


In Gent pakten we meteen de trein door naar Brugge; het mooiste (en meest toeristische) stadje van België.

We slenterden een beetje door de stad, warmde op met warme chocolademelk (met mini marshmellows!!) en pakten uiteindelijk de trein weer naar huis, om ‘s avonds met een pizza voor de tv te ploffen. Lekker lui.
Zaterdag en zondag zagen er ongeveer hetzelfde uit: lekker slenteren door het prachtige Gent, en opwarmen met warme chocolademelk. In Gent wordt de kerstmarkt opgebouwd en dat ziet er zo leuk uit! Vrijdag gaat hij open, dus mocht je komend weekend nog geen plannen hebben, ga dan naar Gent!

Komende week wordt weer een beetje hetzelfde: werken aan school en mijn blog. Ik hoop weer gebruik te kunnen maken van m’n Pathé-pas (o.a. Arrival staat nog op mijn must see lijstje) en dit weekend vier ik Sinterkerst met mijn huisgenootjes. Fijne week (en pakjesavond!), tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Carla

  Hey Marlous! Ik woon in Amersfoort en zou wel eens naar Salon B willen, dus als er nog een kaartje beschikbaar is… Groetjes, Carla

  1. Hee Carla, ja prima! Het is overigens niet per se alleen voor in Amersfoort, ze zijn geldig bij elke Salon B. Maar als je dan toch in A’Foort gaat kan ik José van harte aanbevelen ;-). Ik zal je even mailen voor je adresgegevens, dan stuur ik ‘t kaartje naar je op.

 2. Elianne

  Ziet er gezellig uit!
  Ben benieuwd wat je van arrival vind? Ik zag net I daniel Blake . Indrukwekkend. En als je zin hebt in leuke gezellige en beetje romantische film moet je naar de 7de hemel. Succes met alles, Liefs mama

  1. Ja Arrival schijnt heel goed te zijn dus ben ook benieuwd! Ik was uitgenodigd voor de premiere van de 7e hemel, maar ik kon niet, dus goed om te horen dat die ook leuk is!

 3. Roos

  Ah, Gent ziet er zó gezellig uit! Ik kan niet wachten om er zelf weer eens heen te gaan :) X

 4. Veerlez

  Oeeehw altijd handig als de ING Renepuntenactie er is, ‘helaas’ heb ik al een reguliere pathe pas, dus dan maar voucher kopen voor volgend jaar! Ik vind de pas echt ideaal! :)

 5. Roos

  Wauw wat ziet het er ontzettend gezellig uit in Gent! Ik ben daar een paar jaar geleden geweest, heel erg leuk daar.

 6. Anneleen

  Brugge is zo mooi! Jim en ik wil er binnenkort ook een keertje naartoe … :)

 7. Rozemarijn

  Ziet er heel leuk uit, vooral die foto’s van Brugge en Gent zijn zo sfeervol! Als je trouwens nog een kortingskaart over hebt hou ik me graag aanbevolen, zag op de site dat ze een speciale arrangement hebben voor krullen en dat lijkt me echt ideaal! :)
  Liefs, Rozemarijn

 8. Elles

  Wat heb je weer mooie foto’s gemaakt! Brugge is zo leuk. Ik ben er afgelopen jaar ook geweest maar door jou foto’ s wil ik wel weer terug! xx

Geef een reactie