Diary week 49: leuke perspakketjes, Allerhande Kerstfestival & dobbelspel

wk49

Afgelopen week werden er een heleboel leuke pakketjes bezorgd, ging ik samen met mijn huisgenootjes naar het Allerhande Kerstfestival en vierden we Sinterkerst met z’n drietjes. Genoeg gezelligheid deze maand! Zoals altijd legde ik alles weer vast op foto voor deze diary.

Maandagochtend kwam ik na een lange treinrit weer thuis. ‘s Middags besloot ik de rest van de dag de deur niet meer uit te gaan vanwege de kou, totdat ik me bedacht dat er nog pakketjes voor me op het postkantoor lagen.. Maar het was zó koud! Dus haalde ik m’n uggs weer eens onder het stof vandaan, haha. Die lelijke dingen heb ik al bijna 10 jaar, maar telkens wanneer de temperaturen onder het vriespunt zakken ben ik er stiekem toch wel blij mee ;-).

Gelukkig was het niet voor niets; er lagen 2 flinke pakketjes op me te wachten!

Het was het boek Zó Zondag en een heuse Ukelele van uked.

Kijk wat een mooi ding! Ik heb voor mijn 18e verjaardag een ukelele gekregen (dat leek me een toegankelijke manier om gitaar te leren spelen, haha), maar die ligt onder een dikke laag stof bij mijn vader. Omdat ik niet eens wist hoe je ‘m moest stemmen is daar eigenlijk niks mee gebeurd. Kijken of dat nu anders is..

 

‘s Avonds maakte ik een simpel kostje voor m’n huisgenootje en mezelf: kipburgers met aardappel, tomaat en verse spinazie.

Dinsdag was een lange en saaie schooldag. De vakken die ik deze periode heb zijn niet heel erg boeiend, wat mij betreft mogen de tentamens er snel aankomen zodat we snel door kunnen met nieuwe vakken. ‘s Avonds maakte ik de curry met pompoen en kikkererwten.


Ik kreeg nieuwe enkellaarsjes binnen die ik online besteld had. Zoals ik al zei kan ik in de winkel echt nergens leuke dingen vinden, maar gelukkig zijn er nog altijd webshops!

‘s Avonds ging ik naar de Sneak Preview van Pathé en bleek het de film Sing te zijn en die was leuk! Echt een vrolijke animatiefilm.

Woensdag is mijn vrije dag, wat meestal inhoudt dat ik die dag werk, blogs schrijf, de was doe en mijn to do-list afmaak. ‘s Avonds at ik zuurkool stamppot (mjam!).

Ik pingelde wat op mijn ukelele..

En sprak daarna met Anja af in de wijnbar om samen wijntjes te drinken. We hadden genoeg bij te kletsen!

Donderdag was weer een saaie lange schooldag. Mijn guilty pleasures: broodje unox en spekkoek, haha. Ik krijg altijd zo’n honger van saaie colleges.


Gelukkig eindigde de avond wel goed: ik ging stappen met mijn klasgenootjes! Ik was al mega lang niet meer naar Pop-O-Matic geweest, dus dat was leuk! Al vond ik de muziek mwoah, en werd ik tegen half drie toch wel moe.. zou het de leeftijd zijn? ;-)

De volgende ochtend werd ik wakker van de deurbel: er werd een pakketje voor me bezorgd. Het was een mooie travelmug van Nespresso, ter ere van de opening van hun filialen op Schiphol en Utrecht Centraal. Super handig, want Utrecht CS is natuurlijk een druk kruispunt waar veel mensen langskomen. Ik koop zelf mijn cups liever in de winkel dan online, omdat ik graag eerst even proef. Nu hoef je in Utrecht niet meer helemaal de stad in.

Ik bleef nog even in bed liggen, om vervolgens mijn ontbijt om de hoek bij STACH te halen: een broodje carpaccio (met koude chocolademelk <3).

En toen ging de deurbel alweer! Er werd nog een leuk perspakketje bezorgd.

Ditmaal van Søstrene Grene, met allemaal mooie kerstversiering. Ik had net mijn boompje opgezet, dus dat kwam goed uit!

De rest van de dag pingelde ik nog een beetje op mijn ukelele. Ik vind het echt leuk, ik kan al twee liedjes spelen! ‘s Avonds ging ik naar Maura, waar ik kon aanschuiven voor een kom soep met heerlijk Turks brood. We keken filmpjes tot we tranen van het lachen hadden (kennen jullie de rainbow sponge lady??) en moe en voldaan rolde ik zo m’n bed in.

Zaterdag ging ik met mijn huisgenootjes naar het Allerhande Kerstfestival, en dat was leeeeeeuk. Ik was hier via Toerisme Utrecht, en had van tevoren niet hele hoge verwachtingen. Voor het binnen gaan werden we door andere bezoekers gewaarschuwd voor de ‘enorme drukte’, dus enigszins sceptisch gingen we naar binnen.


We hebben zoveel gegeten! Op het Allerhande Kerstfestival wordt het kerstassortiment van Albert Heijn geshowd. En alles – echt alles – mag je proeven. Van heerlijke wijnen en borrelhapjes, tot sushi en ribbetjes en toetjes en cocktails. Na drie uurtjes rondlopen zaten we vol van het eten!

De drukte viel eigenlijk wel mee; we hebben nooit langer dan 5 minuten in de rij gestaan. Het was vooral heel gezellig, waarbij iedereen met elkaar in gesprek raakte. Het terrein was ook veel groter dan ik van tevoren dacht. Sowieso moet ik nog eens terug naar het Spoorwegmuseum (waar het festival plaatsvond), omdat het er zo mooi uitzag!

Vorig jaar werd het Allerhande Kerstfestival voor het eerst georganiseerd, en na dit succes denk ik dat het volgend jaar weer zal plaatsvinden. Entree kost €10, en wees er snel bij: het hele festival was uitverkocht!

Hoe leuk is deze soesjes toren voor oud en nieuw? Een goed alternatief als je net als ik niet zo van oliebollen houdt..

Er was ook van alles te koop. Zo scoorde ik deze goede deal: 20 Nakd repen voor €9. Normaal betaal je €3 voor een doosje van vier. Ik vind deze repen altijd erg lekker om mee naar school te nemen, en zoveel smaken had ik nog nooit gezien!

Moe en voldaan keerden we terug naar huis. Niet zo’n scherpe foto dit, maar ik vond die kerstboom voor het raam er zo gezellig uitzien <3

‘s Avonds vierde ik Sinterkerst met mijn huisgenootjes, met wat cadeautjes, een heleboel pepernoten en het dobbelspel.

Dit was mijn buit: warme sloffen, kattensokken, kaarsen en handlettering pennen.


Toen al het eten van het kerstfestival gezakt was hadden we toch wel honger, dus maakten we slabootjes. Eigenlijk een soort summer rolls zonder rijstvellen. We vulden ze met noodles, wortel, gehakt, cashewnootjes en lekkere sausjes.

De rest van de avond hebben we meegezongen met Ne-Yo en andere toppers van 10 jaar terug. Totdat ik al playbackend op Taylor Swift de trap af donderde. Toen ben ik maar m’n bed in gedoken ;-).

Zondag sliep ik uit en ontbeet ik met een chocola-banaan cookie. Ik had een mega saaie opdracht (voor dat mega saaie vak dus) uitgesteld tot het laatste moment, dus nu moest ik toch echt aan de bak.

Ik heb de hele dag vanuit bed gewerkt, en toen de opdracht eindelijk af was had ik ook geen zin meer om eruit te komen dus bestelde ik een pizza. Heerlijk die zondagse luiheid. De film Hartenstraat stond op Netflix, en die was tegen mijn verwachting in eigenlijk best leuk. Fijne romkom voor een luie zondag.

En dat was mijn week! Eigenlijk gaat alles z’n gangetje wel. Komend weekend ga ik weer even naar België, dat voelt toch telkens als een mini vakantie. Verder moet ik nog kerstinkopen doen en.. voordat je het weet is het jaar alweer voorbij. Tot volgende week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marlies

    Wat een fijne pakketjes! Waar zijn je zwarte laarsjes van? Ik vind ze erg leuk!

Geef een reactie