Diary week 51: feestelijke ontbijtjes, Kerstmis en een paar dagen Nijmegen

Hebben jullie allemaal een fijne kerst gehad? Gaat de knoop van je broek niet meer dicht na het zoveelste kerstdiner? Leuke cadeaus gekregen? Mijn kerst was erg gezellig, vandaar dat mijn dagboekje een dagje later online staat. Maarrrr daarom wel extra veel foto’s deze keer. Hopelijk heb je net gegeten, want je krijgt sowieso honger van deze post ;-)

Maandag zette ik een fotoboek in elkaar voor mijn oma. Zij is op eerste kerstdag jarig, en werd dit jaar alweer 87. Het werd een beetje een lollig fotoalbum, met vakantiekiekjes, foto’s van vroeger maar ook foto’s van festivals. Niet de standaard geposeerde foto’s zegmaar, en het resultaat was erg leuk!


‘s Avonds had ik mijn eerste kerstdiner van deze week: met mijn oud-collega’s van Starbucks. Ik werk er al ruim 1,5 jaar niet meer, maar ga nog veel met oud-collega’s om en daarom was ik uitgenodigd. Super leuk! We gingen ouderwets gourmetten, dat had ik al zo lang niet meer gedaan!

Dinsdag ging ik ontbijten (of eigenlijk brunchen) met Marieke, bij Ted’s. Dit is een nieuw zaakje op de Lichte Gaard, waar ze ‘all day breakfast’ hebben. Je kunt hier dus de hele dag door ontbijten! De kaart is zeer uitgebreid: denk aan pannenkoeken, wentelteefjes, broodjes, en eitjes op alle soorten manieren bereid. De marmeren tafeltjes en de fluwelen bank maken het helemaal af. Dit zou wel eens mijn nieuwe favoriete spot kunnen worden!

‘s Avonds deed ik een poging tot ‘gezond’ eten, tussen alle kerstdiners door. Het werd zoete aardappelfrietjes met broccoli en kip.

Daarna stelde ik een kerstpakket samen, voor de heren van Dudes & Don’ts en Code Blauw, waar ik af en toe voor werk. Nu ze zelf werkgever zijn krijgen zij natuurlijk geen kerstpakket meer, dus leek het me leuk om er eentje samen te stellen. Ik ging voor een traditioneel vreetpakket, haha. Dit was zo leuk om te doen!

Ik dook op tijd m’n bed in met een kop thee. Alles is gezelliger met die leuke kerstlampjes!


Woensdag had ik een feestelijk ontbijtje met taart en mimosa’s, we hadden namelijk wat te vieren: Maura heeft een nieuwe woning! Voor het eerst een echte woning met eigen keuken (met vaatwasser!) en een aparte slaapkamer. Zo volwassen! ;-).

Daarna ging ik door naar kantoor, waar ik wat aan mijn blog werkte en de Dudes hielp met hun blog.‘s Avonds gingen we met z’n allen uiteten voor kerst bij de Gribus. Beetje bij beetje leer ik zo Barneveld kennen ;-). Het eten was errrrg lekker! Ik had een carpaccio vooraf, een wok met ossenhaas als hoofd en als toetje een huisgemaakte tiramisu. Mocht je eens in Barneveld stranden dan hoef je in ieder geval niet te verhongeren, want hier kun je lekker eten!

http://i844.photobucket.com/albums/ab6/Marlousvdh/2014-07/3768219A-3A50-4293-9661-6546A4B95885_zpsna5cu8gx.jpg

Donderdag ging ik bepakt en bezakt, mét cadeaus, richting mijn vader in Nijmegen.


Zo gezellig om weer bij al die beestjes te zijn. Dit is Bor, ons knuffelhondje. Ik vind het altijd leuk om ‘m in te pakken in dekentjes, haha.

Ook kwam mijn nieuwe badpak binnen! Jaja, een van mijn goede voornemens van 2017 is om weer meer te gaan zwemmen. Als kind heb ik wedstrijdzwemmen gedaan, en nog steeds ben ik best wel een waterrat. Fitness vind ik maar saai, maar hopelijk kan ik met zwemmen m’n conditie weer wat op peil houden.

Na een lange zoektocht (er zijn zoveel lelijke badpakken!) kwam ik uit bij het Zweedse merk Tyr, dat opgezet is door oud-olympisch zwemmers. Badpakken van goede kwaliteit, maar ook met een leuk printje. Deze heb ik, hij is nu in de sale!

Vrijdag ging ik met m’n moeder ontbijten bij Downtown, een van de leukste plekjes in Nijmegen. Ik had pancakes met bacon, fruit en maple syrup en mams had avocado toast met een gepocheerd eitje. Super lekker!

Daarna hebben we nog een beetje door de stad gelopen, we haalden de laatste kerstcadeautjes en ik kon het niet laten om deze onesie mee naar huis te nemen, haha. Super oncharmant natuurlijk, maar wat zit dit lekkerrrrr. En stampertje! <3

‘s Avonds aten we kaasfondue, een van mijn lievelingseten. Was mega gezellig!

Oh, en hebben jullie ook meegedaan aan de nagellak-actie van Tijn? Ik had woensdag’s al gedoneerd, maar vrijdagmiddag tijdens het winkelen werd er namens iedereen die een nagel liet lakken een euro gedoneerd. Dus liep ik rond met 1 blauwe nagel. Zo bijzonder dat zo’n ventje 2,5 miljoen heeft weten op te halen!

Zaterdag was het kerstavond, de dag waarop wij altijd kerst (mét cadeautjes) vieren bij mijn vader.

Tijd dus om mijn kersttrui aan te trekken! Mijn trui was heel speciaal: als je op de neus van de sneeuwpop drukt klinkt het liedje Jingle Bells :D.

Ik heb uiteindelijk super leuke cadeaus gehad. Een LP van Al Green, een mooi bord van Serax en de Hyllis kast van Ikea. Dit is een spotgoedkope stellingkast, maar hij is zo leuk! Je kunt ‘m in de tuin zetten voor al je tuingereedschap, of in je kantoor, of in de badkamer voor de handdoeken.. Er zijn ook veel ‘hacks’ van te vinden, waarbij hij bijvoorbeeld goud gespoten is, of de bladen beplakt zijn met marmerzeil. Het fijne van deze kast is dat hij niet zo groot is, zo past hij perfect in mijn kleine huiskamer. Mocht je nog naar zoiets op zoek zijn, google dan even op Hyllis. Dan zie je alle mogelijkheden! Ik ben er in ieder geval erg blij mee!

M’n vader kreeg een treintje, waar hij (en m’n oudste broer) heel erg blij mee waren ;-).

De wijze les uit mijn Christmas Cracker..

En tijdens het natafelen wierp ik me nog even op m’n nieuwe hobby: handlettering!

Eerste kerstdag moest ik vroeg op, voor het kerstdiner (en de verjaardag van mijn oma) in Limburg. Natuurlijk op chic, inclusief hoge hakken, maar eerst nog even op m’n pantoffeltjes.

Heel leuk: het voorgerechtje werd op een bord van Serax geserveerd: precies zoals die ik voor kerst cadeau heb gekregen, al is de mijne groen. Serax is echt een prachtig merk, ik vind het vooral leuk om een mooie collectie servies te hebben voor alle foodfoto’s op mijn blog.

Mijn lieve omaatje, die alweer 87 is geworden.

Op tweede kerstdag kwam mijn favoriete Belg weer langs en hebben we buiten gewandeld met de hondjes. Lekker door de modder banjeren.

Komende twee weken ben ik lekker vrij! Ik heb nog wel wat deadlines voor school, maar gelukkig heb ik ook nog wel wat tijd om lekker te luieren en een beetje te handletteren. Hopelijk hebben jullie ook een fijne kerst gehad! Ik zie jullie in het nieuwe jaar ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Linda

    Wat een heerlijke kerstig weekoverzicht! Ik heb een boek over handlettering en mooie brushpens gekregen deze kerst, dus ik ben deel jouw nieuwe hobby momenteel ;) Zo leuk om te doen!

  2. Roos

    Jaaa, Downtown is zo leuk! Heel schattig dat hondje zo ingepakt, haha :’)

Geef een reactie