Favorieten: Lifestyleblogs #6

lifestyleblogs

Volgens sommigen is bloggen ‘dood’. Onzin, ik kom namelijk steeds meer leuke blogs tegen! Het valt me ook op dat de blogs die ik volg steeds meer groeien in kwaliteit. Teksten en foto’s worden beter en de artikelen blijven altijd origineel. Misschien bedoelen diegenen die zeggen dat bloggen dood is eigenlijk hun eigen blog, want ik vond weer een lijstje leuke lifestyleblogs!

lifestyleblogs

Little spoon

Littlespoon.nl is de foodblog van Stefanie. Ik moet toegeven dat ik een beetje was uitgekeken op foodblogs. De meeste foodblogs zijn inmiddels vrij commercieel met veel gesponsorde recepten. Bovendien hebben veel blogs óf prachtige foodfoto’s maar dan bevat het recept ook zoveel ingrediënten dat de moed al in m’n schoenen zakt, óf het recept is eenvoudig maar de bijbehorende foto’s zo onsmakelijk dat ik me er niet aan durf te wagen.

Gelukkig is Stefanie’s blog nog een uitzondering. Op haar blog vind je prachtige foto’s, maar niet zo kunstig dat het ontoegankelijk word. Qua recepten is er voor ieder wat wils. Dus geen niche in vegan of healthy of 5-ingrediënten recepten, maar echt van alles wat. Daardoor zit er voor iedereen wel wat tussen. Naast lekkere recepten vind je er ook leuke hotspots en adresjes.

lifestyleblogs

blackbirds & blossom

Toen ik een tijdje terug via de comments doorklikte naar Eva’s blog, moest ik even goed kijken. Dat zag er namelijk opeens heel anders uit! En dat klopt, want Eva heeft een nieuwe blog: Blackbirds & Blossom. Een blog waar je natuurlijk nog steeds haar Berlijn-tips vindt, maar ook lekkere receptjes, filmtips, persoonlijke stukjes en hotspots buiten Berlijn.

Een blog met van alles wat; precies zoals ik ze graag lees. En ook Eva is een goed voorbeeld van blogs die nog steeds goede kwaliteit afleveren. Check bijvoorbeeld deze prachtige foodfoto’s, daar loopt het water van in je mond toch?

lifestyleblogs

cinefille

Over filmtips gesproken: via de comments ontdekte ik de blog van Daphne: Cinefille.nl. Als media & cultuur studente is een blog over film en tv je natuurlijk op het lijf geschreven. Op haar blog vind je recensies van films en series, kijktips van oude en nieuwe films en tussendoor een persoonlijk maandoverzicht.

De blog is lekker overzichtelijk, en Daphne schrijft fijn. Ik heb een aantal nieuwe series op mijn ‘watchlist’ kunnen zetten na haar blog, en ook de lijstjes met de films die binnenkort in de bioscoop draaien zijn erg handig!

lifestyleblogs

little bit of sunshine

Herinneren jullie Siroon en haar mooie huisje nog? Goed nieuws: sinds een tijdje blogt Siroon ook! Op Little Bit of Sunshine, over lekker eten, leuke plekjes, dingen om te doen in de winter in Utrecht, filmtips en DIY’s. Weer van alles wat, maar heel eigen. Vooral bovenstaande pindacurry lijkt me zo lekker, die moet ik zeker eens maken!

Kenden jullie deze blogs al? En wat zijn op dit moment jullie favoriete lifestyleblogs?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Laura

  Leuke blogs! Ik moest ook even kijken toen ik Eva haar blog opende, haha!

 2. Benthe

  Leuk, ik kende eigenlijk alleen Blackbirds & Blossom, dus ben die andere ook maar meteen gaan volgen , bedankt voor de tips!

 3. Angela

  Ik kende ze allemaal nog niet! :) Ik ga zeker een kijkje nemen. Bedankt voor de tips!

 4. Haak en Pen

  Ik kende ze nog geen van alle. Leuk om eens rond te snuffelen.
  Dank
  Fijne week Manon

 5. Celine

  Wat een leuke blogs zeg! Ik kende ze allemaal nog niet. Er zitten er zeker een paar tussen die ik ga volgen!
  Liefs, Celine

 6. Siroon

  Wauw wat een eer om in het rijtje nieuwe favoriete lifestyleblogs te staan! Super lief, dank je!
  De pindacurry is ook echt MEGA lekker. Mmm als ik er aan denk.. misschien ga ik hem vanavond wel weer maken. Let me know wat je ervan vond!
  De andere blogs kende ik ook nog niet, ga gauw een kijkje nemen :)

  ps. de titel van de Cinefille blog bevat een F teveel ;)

 7. Stella

  Ah leuk! Ik kende veel blogs uit dit lijstje nog niet! Ik had wel gezien dat Eva inmiddels inderdaad een andere blognaam etc. heeft, maar ik heb nog niet echt de tijd genomen om te kijken en vooral te lezen. Ga ik doen! Liefs!

 8. britt

  Wow die blog over films is onwijssss handig! Ik vind het ook, het is inderdaad gewoon hoe je het bekijkt want als je goed zoekt stikt het van de blogs die er echt nog voor gaan. Leuk ook da het niet van die cliché dingetjes zijn. (:

 9. Anna Maria

  Oh wat leuk en ik kende ze nog niet!!! Ik lees nog eigenlijk meestal wel de zelfde blogs als toen ik begon, samen groeien is toch het leukste.

 10. Yanine

  Leuk, ik kende een paar al wel maar ook weer nieuwe blogs gevonden door dit lijstje. Vooral cinefille lijkt me handig, ben altijd op zoek naar filmtips :)

 11. Roos

  Ik kende ze allemaal nog niet, ik ben heel erg benieuwd naar Little spoon! Wat foodblogs betreft herken ik heel erg wat je zegt. Ik probeer makkelijke recepten te posten, waarvan de foto’s er ook nog wel smakelijk uit zien. En ik vind het ook erg jammer dat er zó ontzettend veel commerciële foodblogs zijn. Eigenlijk maak ik het liefst recepten van de wat kleinere foodblogs.

 12. Angélica

  Fijn lijstje! En ik vind blogs juits superleuk om te lezen, veeeeel leuker dan youtube enzo hoor! Dus laat die lijstjes maar komen ;)

 13. Truusje

  Leuke tips! Ik ben dol op het ontdekken van nieuwe blogs. Ik heb zelf onlangs ook twee leuke lifestyleblogs ontdekt, gerund door twee creatieve Friese moeders (www.wimketolsma.nl en http://www.elskeleenstra.nl). Ik volgde eigenlijk nooit bloggers die wat ouder zijn dan ikzelf, maar ik vind hun blogs écht heel leuk en inspirerend.

 14. De mensen die zeggen dat bloggen dood is zijn zelf gestopt, haha! Bloggen is helemaal niet dood, gelukkig! Leuk artikel en leuke blog selectie, ik ga ze eens bekijken.

 15. gea

  Ik kende deze blogs nog niet. Zal zeker een bezoeken brengen, altijd leuk om nieuwe te leren kennen namelijk.

 16. Saskia

  Thanks voor dit fijne lijstje, ik kende ze niet dus ga even koekeloeren

 17. Daphne

  Ei dat ik ben, ik was me echt al aan het afvragen waarom ik zoveel bezoekers kreeg terwijl ik eigenlijk de hele maand december niet had geblogd. Zie dit blogje dan ook nu pas haha! Heel erg lief, dankjewel!

Geef een reactie