Warm de winter in met Granny’s Finest (+ kortingscode!)

granny's finest

December was nog niet begonnen of de vrieskou sloeg toe. Dit jaar was de koudste pakjesavond sinds 20 jaar! Gelukkig zat ik er warm bij; ingepakt in mijn gebreide sjaal, muts en wanten van Granny’s Finest. Dit Nederlandse merk levert niet alleen prachtige gebreide producten, maar draagt ook een steentje bij in het tegengaan van de eenzaamheid onder ouderen. Een merk met een verhaal dus.

Granny's Finest

Granny’s Finest; mix van jong en oud

Het verhaal van Granny’s Finest begint in 2009, wanneer Niek van Hengel op bezoek is bij zijn opa in het verzorgingstehuis. Niek raakt in gesprek met een oudere dame die aan het breien is. Uit interesse vraagt Niek wat ze aan het maken is, en voor wie. Misschien een sjaal, en voor wie wist ze eigenlijk ook niet zo goed. Ze had niet veel familie of kennissen om voor te breien, het breien was gewoon een tijdverdrijf.

Hierin zag Niek een idee: want sjaals gebreid door je oma zijn toch de beste sjaals, maar niet iedereen heeft nog een oma. Tegelijkertijd studeerde het zusje van Niek aan de kunstacademie. Een plek vol creatieve talenten met goede ideeën, die enkel soms de kennis en ambacht missen.

Zo ontstond de perfecte combinatie: de senioren gingen aan de slag met de ontwerpen van de studenten. Zo werd het stoffige imago van de gebreide sjaals gehaald, en kregen studenten een kijkje in een echte ambacht.

Granny's Finest

Sjaal Cor en Muts Max

Sindsdien is Granny’s Finest flink uitgebreid. Verspreid over het hele land zijn nu gezellige breiclubjes, en is de collectie flink uitgebreid. Naast mutsen, sjaals en wanten vind je er ook hoofdbanden, vlinderstrikjes en gebreide producten voor in je interieur zoals kussens en plaids.

Elk product is weer in verschillende soorten te krijgen. Zo heb je grofgebreide en fijngebreide sjaals, mutsen met of zonder bolletje en wanten met of zonder ‘vingers’. Zelf ging ik voor sjaal ‘Cor’ en muts ‘Max’, met bijpassende wanten ‘Carla’. Zoals je ziet verschillen de wanten en de muts van garen, maar doordat ze dezelfde kleur hebben valt dat niet op. Zo kun je mixen en matchen!

Granny's Finest

#thankyourgranny

Het leukste aan Granny’s Finest is natuurlijk de persoonlijke benadering. Elke sjaal, elke muts: ze zijn allemaal gebreid door een echt omaatje. Bij elk product krijg je een persoonlijke noot mee; een berichtje van ‘jouw’ oma. Op datzelfde kaartje staat een code, waarmee je via de website van Granny’s Finest gratis een bedank-kaartje kunt sturen naar jouw Granny. Hoe leuk is dat? Een selfie op Instagram met je nieuwe muts en de hashtag #thankyourgranny kan natuurlijk ook, de Granny’s krijgen dan een afdruk van jouw Instagram-foto.

20% korting met code ‘FIRSTDAYSOFWINTER’

De producten van Granny’s Finest zijn wat duurder dan een sjaal van de H&M of Zara. Logisch ook, want het gaat hier om handgemaakte producten. Elke sjaal of muts is door een echt omaatje gebreid, geen massaproductie dus. Daarnaast  wordt er gewerkt met duurzame garen, en bovendien steun je met je aankoop een mooi doel: het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.

Maar omdat december toch al een dure maand is heb ik een mooie kortingscode voor jullie. Met FIRSTDAYSOFWINTER krijg je 20% korting op je bestelling. Dus mocht je nog een duurzaam kerstcadeautje voor iemand (of jezelf!) zoeken, neem dan een kijkje in de webshop van Granny’s Finest. Mocht je benieuwd zijn naar de producten in het echt, loop dan even langs de Bijenkorf, Sissyboy of een van de andere verkooppunten.

Ik heb de producten uit dit artikel gekregen.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Ik krijg bijna tranen in mijn ogen, wat een ontzettend leuk concept! Ook gewoon dat je een berichtje krijgt van je ‘oma’ en dat terug kan sturen. Ik ben ontzettend benieuwd, ik ga snel kijken! Malou x

 2. Josianne

  Granny’s Fines is echt fantastisch inderdaad! Zelf heb ik nog niks van dit merk, maar nu ik deze bordeauxrode sjaal en muts zie…

 3. Kimberly

  Ik heb hier toevallig een paar dagen geleden over gelezen op een andere website! Ik vind het echt een megagoed idee. Hartverwarmend én mooi!

 4. Ianthe

  Hoihoi! ik was helemaal enthousiast geworden en wilde vandaag bestellen.. maar helaas is de code niet meer geldig ?! hij pakt hem helaas niet iniedergeval.. klopt dit?

  1. Oh wat gek, hij zou het wel nog moeten doen! Ik ga er gelijk even achteraan mailen voor je!
   Edit – hij zou nog moeten werken! Kun je het nog eens proberen? Misschien zat er een bug in de website.

   1. Ianthe

    thx! laat maar horen, had zelf ook al berichtje op hun FB geplaatst!

    1. Ianthe

     heb reactie, ze hebben deze week andere acties, elke dag een andere. vandaag bijvoorbeeld bij een col gratis wanten of handwarmers!

 5. Romy

  Omg ze zijn zo pretty! En jeetje wat een leuk concept, ik hou hier van! En de interactie met de maker van het product, hoe leuk bedacht. Extra genieten als je de producten draagt <3

Geef een reactie