Het kerst lijstje: recepten, cadeau inspiratie, kerstactiviteiten en een kerstplaylist

kerst

It’s the most wonderful time of the year.. Nu de Sint weer vertrokken is kunnen we ons richten op de kerstdagen. Vrienden en familie, lekker eten, gezelligheid en cadeautjes: ik hou van kerst. Mijn kerstboom staat al in vol ornaat, de kerstlampjes hangen ook al en de eerste cadeaus zijn gekocht. Om nog meer in kerstsferen te komen vandaag mijn kerstlijstje. Een lijstje met kerstmuziek, cadeautideetjes en andere leuke kerstactiviteiten. 

Kerst playlist

Ik deelde ‘m laatst al even, maar ik doe het nog een keer: mijn kerst playlist! Drie jaar geleden maakte ik deze playlist, en elk jaar voeg ik weer wat liedjes toe. Inmiddels staan er ruim 50 nummers (bijna 3 uur aan muziek!) in. Dat moet genoeg tijd zijn om in de tussentijd de kerstboom op te tuigen ;-). Abonneer je op de playlist zodat je ‘m makkelijk terugvindt in je eigen Spotify account.

Kerstcadeautjes

Op mijn verlanglijstje staat o.a. mooi keramiek servies en de intitial necklace van anna+nina, maar ik heb nog wat leuke kerstcadeau-ideetjes via Coolgift. Vorige week zagen jullie natuurlijk al het vintage letterboard voorbij komen, maar Coolgift heeft nog veel meer leuke en originele cadeautjes!

kerst

Lightbox

De lightbox was er vorig jaar opeens. Ik ben nog steeds fan, het is een leuke gadget in je interieur. Ik heb de lightbox van A4-formaat. Hier passen geen hele lange quotes op, dus ik gebruik ‘m vooral voor korte of grappige quotes. Als je er batterijen in doet geeft ie dus ook echt licht, wat ‘s avonds heel tof is. Alternatief voor kerstlichtjes? ;-)

kerst kerst

Plantgenie

Dit is een heel tof cadeautje voor alle plantenmama’s (en papa’s). Deze ‘plantgenie‘ vul je met water, en steek je vervolgens in de pot van je plant. Op die manier krijgt de plant geleidelijk aan water. Zeker voor planten waarbij de grond altijd vochtig moet zijn is dit ideaal. Ik vind het in ieder geval erg handig, en het staat ook wel grappig!

kerst

Bleutooth speaker voor in de douche

Handen in de lucht als je ook altijd zingt en danst onder de douche. Voorheen deed ik altijd mijn telefoon met daarop Spotify in de zak van mijn badjas, en hing deze op aan de deur van mijn douche. Best wel een gedoe, en het geluid is lang niet zo goed. Deze speaker verbind je aan je telefoon via bluetooth. Via Spotify zet ik een playlist aan en hop: douchen maar! Het geluid is echt heel goed (deze speaker zou je ‘s zomers ook prima in het park kunnen gebruiken!), en je kunt er zelfs mee bellen haha. Hoe leuk is dat?

HET KERSTDINER

Hoewel het nog ruim 2 weken duurt tot de kerstdagen, is het toch verstandig om alvast na te denken over het kerstmenu. Zeker wanneer je voor een grote groep moet koken. Twee jaar geleden schreef ik een uitgebreid artikel met tips voor een een studenten kerstdiner. Natuurlijk met recepten, maar ook met tips voor de aankleding van de tafel. Ook voor niet-studenten staan er handige tips in, dus bekijk deze zeker als jij dit jaar verantwoordelijk bent voor het kerstdiner!

leuke activiteiten in de decembermaand

 • Bezoek een kerstmarkt. De Nederlandse kerstmarkten vind ik maar mwoah, maar in België en Duitsland weten ze er iets leuks van te maken! Ga bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Gent of Antwerpen, of naar de kerstmarkt in Dusseldorf of Oberhausen.
 • Utrecht heeft een heus ‘winter festival’, genaamd Knüss. Morgen meer daarover, maar je kunt alvast een kijkje nemen op de website van Knüss.
 • Deze maand is weer het Amsterdam Light Festival. Het festival bestaat uit twee verschillende routes (die ook per boot te doen zijn) langs allerlei lichtkunstwerken. In Utrecht kun je Trajectum Lumen lopen, een gratis wandeling langs 18 lichtkunstwerken.
 • In verschillende steden wordt er weer een schaatsbaan opgezet, tijd om de ijzers weer uit het vet te halen en een dagje te gaan schaatsen! Daarna natuurlijk opwarmen met warme chocolademelk (met mini marshmallows!).

 

Hoe vier jij kerst dit jaar?

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Britt

  Een kerstmarkt wil ik eigenlijk nog wel heel graag bezoeken, maar helaas is er zo weinig tijd! Wie weet vind ik nog een plekje. Zo’n Bluetooth speaker voor in de douche is trouwens wel heel handig!

 2. Roos

  Fijne tips! Ik ben dól op Belgische kerstmarkten, helaas denk ik niet dat ik daar deze winter nog heen kan gaan. Hele leuke cadeautips ook, ik ben nooit zo goed in het bedenken wat ik wil voor kerst.

 3. Lotte

  De ijzers zou ik juist úit het vet halen, ipv ze nu in te vetten ;)
  Ik woon ook in Utrecht, ben benieuwd naar Knüss, heb er zin in (ok, eigenlijk vooral in het wijnfestival Fonteyn…)!

 4. Marlies

  Zo leuk dit lijstje! Ik kan niet wachten tot het zover is. De kerstboom staat in ieder geval al.

 5. Eva

  Wat een leuke kerstcadeaus, vooral die plantgenie is slim :) Goede inspiratie voor mijn verlanglijstje ;)

 6. Marjoke

  Woohooh! Wat een vette gadget, die bluetooth speaker voor in de douche. Die móet ik als diehard muziekfreak gewoon hebben. Die plantgenie vind ik trouwens ook heel leuk en lijkt me superhandig. Dank voor de inspiratie!

 7. Moniek

  Wat een heerlijk kerstlijstje! Ik heb echt super veel zin in de kerst! Ik heb stiekem al twee weken kerstmuziek aanstaan.

Geef een reactie