Interieur inspiratie: vintage letterboard

vintage letterboard

Een vintage letterboard stond een lange tijd bovenaan mijn verlanglijstje. Met heel veel geluk vond ik er uiteindelijk een op Marktplaats. Om de zoveel tijd verander ik de quote op het bord, en voelt m’n kamer weer een klein beetje als nieuw. Elke keer als ik een foto plaats van mijn vintage letterboard krijg ik dezelfde vraag: ‘hoe kom je aan dat ding?’. Tot op heden was mijn antwoord dus altijd ‘Martkplaats, met heel veel geluk’. Maarrrr, ik heb goed nieuws: je kunt het vintage letterboard nu gewoon in de winkel kopen!

Een echt vintage letterboard?

Goed, echt vintage is ‘ie dan natuurlijk niet meer, maar hij lijkt wel nét echt vintage. Het gouden lijstje, de plastic witte lettertjes.. Hij is zelfs wat mooier afgewerkt dan mijn originele vintage letterboard. Ik kreeg het letterboard opgestuurd van Coolgifts.nl, waar ze naast geinige gadgets ook hele leuke stijlvolle items voor in je huis hebben.

vintage letterboard

inhoud van de doos

Het bord komt met een uitgebreide set van maar liefst 268 letters en tekens. Genoeg om letters om lange quotes of verschillende woorden op je bord te zetten. Deze letters moet je nog wel even losmaken, een leuk handwerkje waar je wel eventjes mee zoet bent.

De letters zijn wat langer en ‘slanker’ dan de letters van mijn originele letterboard, maar omdat het bord zelf ook langwerpig is vind ik dat eigenlijk wel mooi. Het bord is ongeveer even groot als twee horizontale A4-tjes boven elkaar. Aan de achterkant van het bord zitten 2 gaatjes, waarmee je het bord aan de muur kan bevestigen. Het bord zelf is heel erg licht, dus zo op een plankje zetten kan ook prima.

vintage letterboard

wat moet je met zo’n bord?

Tja, dat vraagt je vriend/vader/mannelijke huisgenoot zich vast af. Maar dat staat toch hartstikke leuk in je kamer? Ik vind ze in ieder geval erg tof, en een leuke manier om een quote in je kamer te verwerken (zelfs ‘live love laugh’ lijkt op dit bord nog stijlvol).

Je kunt ‘m natuurlijk ook in de keuken hangen, met het menu voor komende week erop. Of gebruik ‘m bij feestjes, of als scorebord bij spelletjesavonden. Genoeg redenen (excuses? ;-)) om dit leuke vintage letterboard in huis te halen. Je koopt ‘m hier.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. Anna Maria

  Ik vind het er altijd super leuk uit zien, maar ik zou niet weten waar ik hem kwijt moet :)

 2. Stella

  Ahhhh smelt ik vind dit ZO leuk! Ik stond er laatst ergens in een winkel mee in mijn handen, maar toen dacht ik: Oef, mijn studentenkamertje is best al erg vol. En ik woon op zolder, in het dak, dus mijn huren zijn vrijwel allemaal schuin. Daar hang niet echt makkelijk iets aan op. Ik heb dus maar besloten om even te wachten tot ik straks (ooit) echt een plekje heb waar dit mooi past. Maar tot die tijd blijf ik wel even naar o.a. deze foto’s kwijlen, haha. Liefs!

  1. Haha ja leuk zijn ze he? Ik vind ze ook echt supertof staan in huis, maar snap dat het lastig wordt met schuine muren. En oh, dat probleem dat je kamer vol aan het raken is ken ik ook… haha

 3. Mylène

  Oooh dit is leuk! Toen je begon over recepten of aankondigen of weet ik veel wat, toen begon mijn creatieve hoofd opeens te werken. Vooral omdat je zoveel lettertjes hebt. Echt leuk!

 4. Priscilla

  Mijn man kocht 2!! van deze borden op een rommelmarkt voor 2!! euro. Daar zaten al letters bij. De borden die wij hebben hadden jaren in een cafetaria gehangen en omdat we ‘t menu zo cool vonden hebben we het bord alleen heel goed schoongemaakt (dat was een pokkewerkje) en nu hangt het snackbarmenu bij ons in de keuken. We krijgen er altijd leuk commentaar op, net wat jij zegt..

  Ik vind ‘t heel leuk dat Coolgifts deze borden nu ook verkoopt. Ik heb geen derde bord nodig maar zou wel graag nog een extra set met letters willen…

 5. Sanne

  Jaaa, zo leuk! Deze staat al zo lang op mijn wishlist!

 6. Lonneke

  Heel tof. Ik kom ze wel nieuw tegen, maar die zijn zo ontzettend duur!

  1. Ja deze is ook nog best prijzig, maar de originele borden zijn zoveel duurder! En de vintage exemplaren amper te verkrijgen.. Dus ik denk dat dit een goed alternatief is!

 7. Melle

  Wauw, superleuk! Ik heb er inderdaad naar gezocht op marktplaats maar steeds zonder succes. Deze tip ga ik zeker onthouden!

 8. Wendy

  Wat een tof ding!! Ik wil er al heel lang eentje dus ik ben blij verrast

 9. Roos

  Wauw, het ziet er echt zó leuk uit! Het past totaal niet bij de inrichting van mijn kamer, maar ik vind het er wel echt heel leuk uit zien.

 10. Rowan

  Wat een leuke tip! Ik vind dit soort borden echt heel erg gaaf, zeker een leuke aanwinst voor de (woon)kamer.

 11. Esmée

  Wauw, wat heb je een mooie blog! Ik kwam je net toevallig voor het eerst tegen en ben je meteen gaan volgen. Zo’n bord is echt ideaal. Gewoon, omdat je lekker je favoriete quotes kunt afwisselen. x

 12. Mariëlle

  Haha typisch mannen: wat moet je ermee? Ik vind het moderne bord (jeweetwel met die witte met lichten) het leukste denk ik!

Geef een reactie