Boek review: Zó Zondag

zó zondag

Zondag was vroeger misschien wel de saaiste dag van de week. Het verplichte bezoek aan de grootouders, alle winkels waren dicht, vriendjes en de buurtkinderen waren ook allemaal op visite.. kortom: de dag duurde zo lang! Inmiddels is zondag juist een van mijn favoriete dagen in de week. En met het boek Zó Zondag wordt ‘ie nog leuker!

Zó zondag!

Waar je op zaterdag vaak nog allerlei klusjes moet wegwerken waar je doordeweeks niet aan toe kwam, is zondag echt weekend: uitgebreid ontbijten, lekker de stad in of de hele dag in bed Netflixen. Inmiddels is zondag een van mijn favoriete dagen in de week – totdat je je realiseert dat de volgende dag de werkweek alweer begint natuurlijk. Om optimaal van dat zondag-gevoel te genieten is er nu een boek, volledig gewijd aan de zondag: Zó Zondag.

zó zondag
zó zondag

Een blog in boekvorm

Zó Zondag lijkt een beetje een blog in boekvorm. Zo vind je in het boek recepten, DIY’s, kleine city guides, lijstjes met de beste koffiebars in Nederland en België, korte verhalen en columns, spelletjes, fietsroutes.. en dat allemaal kriskras door elkaar heen.

Voor de een misschien een grote chaos, maar ik vind dat juist heel erg leuk! Als je op mijn blog komt krijg je ook allerlei soorten artikelen door elkaar heen gepresenteerd. Dat maakt het bladeren leuker, vind ik. Gelukkig is er een duidelijke inhoudsopgave voor hen die behoefte hebben aan wat orde ;-).

Door de mooie vormgeving en de goede afwisseling van tekst versus beeld voelt het boek als een tijdschrift dat nooit uit is.

zó zondag

vormgeving van het boek

Het boek heeft een mooie stevige doch flexibele kaft. Met bijna 300 pagina’s is het een behoorlijk dik boek, maar door z’n handzame formaat neem je ‘m toch zo mee. Het boek is mooi vormgegeven met leuke illustraties en mooie afbeeldingen, wat het extra leuk maakt om ‘m door te bladeren.

zó zondag zó zondag zó zondag

inhoud van het boek

In dit boek vind je roadtrips in Nederland, België én net over de grens. Korte stedentrips voor een halve dag, lange wandelingen door de natuur en de stad, mooie musea, recepten voor een relaxte zondagavond, bijzondere korte verhalen van bekende Nederlandse en Vlaamse auteurs, DIY-projecten die in één dag af zijn, columns, heel veel mooie fotografie en illustraties en nog veel en veel meer. Voor als je een dag lekker actief wilt zijn, of juist helemaal niets wilt doen. Voor zonnige zondagen, regenachtige zondagen, luie zondagen én ´we willen nu naar buiten´-zondagen.

Vooral dat kijkje over grens in Vlaanderen vind ik erg leuk! Zo staan er tips in voor een dagje Leuven, en allerlei leuke hotspots in Antwerpen of zelfs een luie zondag in Lille. Met dit boek ben je de komende 52 zondagen nog wel even zoet!

zó zondag

Het boek kost €24,95 en is o.a. hier te koop. Ook heel leuk als cadeautje!

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Romy

  Dat klinkt als een prachtig boek, alleen al om voor de foto’s en quotes doorheen te bladeren :)

 2. Ik werk in een boekhandel en heb dit boek gekregen van mijn baas! Ik vind de titel een beerje suf maar er staan inderdaad echt wel leuke dingen in. Ik ga er in elk geval snel dingen uit proberen te ondernemen! Malou x

  1. Oh wat een leuk cadeau! Ik vind de titel juist wel geinig gevonden, sommige dingetjes zijn wel een beetje ‘kneuterig’ maar dat vind ik juist wel leuk eigenlijk haha

 3. Evelien

  Dit boek heb ik al een tijdje in huis, maar ben er nog niet aan toe gekomen het echt te lezen. Wel al een aantal stukken gelezen en doorheen gebladerd. En dat vond ik al erg leuk. Zeker ook leuk om cadeau te geven of krijgen.

 4. Eline

  Het ziet er wel heel leuk uit en de vormgeving is heel erg mooi! Leuk dat er ook Belgische steden in staan. Dat is weer eens iets anders dan altijd Amsterdam waar ik dus echt nooit kom.

 5. Sanne

  Wat een super leuk boek dit! En die vormgeving is inderdaad heel erg mooi :) zondag is ook echt mijn favoriete dag van de week!

 6. Arjanne

  Zondag is inderdaad meestal een heerlijke, relaxte dag! Echt een geniaal idee dit boek + het ziet er superleuk uit! Een blog in boekvorm, ideaal! Soms vind ik het maar jammer dat blogs online zijn, wanneer ik even geen zin heb ik een scherm bijvoorbeeld :)

 7. Annelies

  Zondag is in ieder geval mijn favoriete dag van de week, dus dat boek lijkt me wel iets voor mij.

 8. Linda

  Dat klinkt als een heel leuk boek! Die gaat op m’n lijstje ;)

 9. Yvette

  Oh wat leuk zeg! Dit is eindelijk weer eens een boek waarvan ik denk JA die wil ik wel hebben! Denk dat ik daar nog veel plezier uit ga halen. Bedankt voor de leuke review!

 10. Benthe

  Wat een leuk concept! Die komt sowieso op mijn verlanglijstje te staan bedankt voor het delen!

 11. Iris

  Oeh echt zo’n fijn bladerboek! Ik zag je foto hiervan op IG voorbij komen, maar scrolde best snel dus zag nog even niet zo snel wie de foto gemaakt had, en dacht al gelijk: dit vind ik echt iets voor Marlous. En toen zag ik dus ook dat het jouw foto was!

 12. He wat klinkt dat als een leuk boek seg. En wat een prachtige vormgeving, die ga ik eens bekijken de volgende keer dat ik in de boekhandel ben. :-)

Geef een reactie