Diary week 1: etentjes buiten de deur, Spoorwegmuseum & verlate kerstcadeaus

Als de rest van 2017 net zo fijn wordt als deze week, dan ben ik een gelukkig mens. Afgelopen week voelde bijna als twee weken. Enerzijds genoot ik enorm van de vakantie, tegelijkertijd was ik ook super productief! Ik had allemaal leuke (en soms ook spannende) afspraken, en het leidde allemaal tot positief nieuws. Dus in deze diary een en al blijheid ;-)

Ik had op nieuwjaarsdag de trein gepakt naar mijn favoriete Belg, en werd maandag dus wakker in België. Waar een minilaagje sneeuw op de grond lag, zo gezellig! Omdat de tentamens eraan komen werd er vooral aan school gewerkt, maar ik schreef ook veel voor mijn blog. Bijvoorbeeld het stuk over Patreon, best spannend vond ik dat.

Ik oefende weer met handlettering (binnenkort een keer een uitgebreide post hierover hoor), met m’n nieuwe kroontjespen. Losse letters schrijven gaat steeds beter, maar hele woorden is soms nog lastig. Zijn er hier meer mensen die aan handlettering doen?

Woensdagochtend pakte ik weer de trein naar huis. Ik vind altijd het stuk over het Hollands Diep, waarbij je uitzicht hebt op Nationaal park De Biesbosch zo mooi! Midden in de natuur!

Woensdag was ook de dag dat het artikel over mijn Patreon account online kwam. Zo spannend vond ik dat! Maar wat een lieve reacties kwamen erop, echt heel fijn. Ik zag dat ik inmiddels ook al 8 ‘Patreons’ heb, zo gaaf!


‘s Avonds deed ik nog een drankje (met healthy snack, hehe) met Maura bij ‘t Gegeven Paard. Wat is dit eigenlijk een leuke plek! Er was live muziek, er waren tafels waar mensen achter hun laptop zaten, maar ook lange tafels waar mensen spelletje deden en wij zaten in gezellige plofstoeltjes. Voor ieder wat wils dus, en ik geloof dat je er de hele dag terecht kunt. Aanrader!

Donderdag was leuk! Mijn vader en zijn vriendin kwamen op bezoek, we gingen naar het Spoorwegmuseum. Toen ik naar het Allerhande Kerstfestival (dat plaatsvond in het Spoorwegmuseum) ging viel me op hoe leuk en mooi dit museum eigenlijk is.


Alles is zo mooi afgewerkt! Het Spoorwegmuseum is een soort Efteling, maar dan educatief. Er valt heel veel te zien en te doen, het is absoluut geen saai museum.

Mijn vader heeft elke trein uitvoerig bekeken..


We bleven in ‘vintage sferen’ en dronken warme chocolademelk in een van mijn favoriete tentjes in Utrecht: Blackbird Coffee & Bikes.

Natuurlijk moesten we ook nog even de Märklin in.. ;-)


‘s Avonds schoven mijn broer en schoonzusje aan en gingen we uiteten bij Delphi’s op de Neude. Normaal loop ik met een grote boog om de Neude heen, maar we kwamen hier terecht door de Albert Heijn actie, en ik was blij verrast! Het is een mooie zaak, het eten was heerlijk en de bediening zeer vriendelijk. Mocht je zelf nog een spaarkaartje hebben liggen dan is dit een goede optie!

Vrijdag begon ik relaxt in m’n huispakkie, want hey – het is vakantie he!

Ik zette een lekker plaatje op (verlaat kerstcadeautje) en besloot te beginnen aan een ander kerstcadeautje:

De Ikea Hyllis, een simpele stellingkast.


Nou laat dat simpele maar achterwege hoor.. wat een #@&*?%! kast. Het enige wat je hoeft te doen is de schroefjes erin zetten en aandraaien, maar het was mega lastig om die kleine gaatjes precies passend op elkaar te krijgen. Stom kutding.

Mijn plan was dus om die kast in elkaar te zetten, en vervolgens in te ruimen met de spullen die op tafel lagen. Nou goed dat hele feest ging niet door, dus ik heb de rommel lekker laten liggen.

‘s Middags ging ik even de stad in voor een afspraak, een mogelijke freelance klus die ik ga uitvoeren. Een van mijn plannen voor 2017 is om mijn bedrijfje een beetje uit te bouwen door naast het bloggen ook wat andere opdrachten uit te voeren. Zoals jullie weten is het niet mijn ambitie om full time blogger te worden, maar full time freelancer is misschien wel iets voor na mijn studie. Hopelijk is dit een stap in de goede richting!

‘s Avonds trakteerde ik oud-collega Dennis op een etentje, omdat hij de dag erna jarig was. Mmmm, kaasfondue! Na het eten gingen we nog naar Soof2, wat een heerlijke (en typische) Hollandse romkom is.

Zaterdag werd ik vroeg wakker door fel licht dat in m’n kamer scheen. Geen fel zonlicht maar.. de weerkaatsing van een laagje sneeuw! Er lag een mini sneeuwlaagje.

Met hernieuwde moed pakte ik de kast aan, en tadaa: hij staat! Geen idee waarom het nu opeens wel lukte, maar ik heb ‘m hard aangepakt. Hier en daar wat dingen verbogen, maar hij staat. Hij lijkt scheef, maar dat is vooral mijn oude huis dat scheef lijkt.

Na een korte opruimwoede plofte ik op de bank en ging ik Pinteresten. Ik heb afgelopen week mijn Pinterestpagina een beetje opnieuw geordend en wat borden toegevoegd. Ik vind dit altijd heerlijk Pinterest weer!

En toen moest ik door de kou om boodschappen te doen. Waar ik dus echt geen zin in had.. Gelukkig heb ik m’n lilleke uggs nog, redders in nood ;-)

Kijk wat voor mega schattige sneeuwpopjes ik tegenkwam. Echt veel sneeuw was hier niet gevallen, best knap dus!

‘s Avonds kwam Maura eten en aten we samen met mijn huisgenootje een heerlijke Thaise curry met aubergine en winterpeen. Yum!

‘s Avonds dronken we een wijntje en keken we natuurlijk Wie is de Mol! Ik zeg het maar alvast: Jeroen is de mol. Vorig jaar zat ik ook vanaf aflevering 1 op Klaas, dus mark my words ;-).

Doordat zaterdag eigenlijk al een beetje als zondag voelde, voelde dit als een extra luie dag. Ik begon de dag goed met een ontbijtje.

Tijdens het ontbijt zette ik de 365 dagen Flowkalender in elkaar. Deze zat gratis bij het Decembernummer van Flow, het is een soort mini kalender met elke dag een quote/weetje.

Ik hing ook een poster uit de Flow op m’n witte muur, om de leegte een beetje te verbloemen.. Ik wil hier eigenlijk nog twee leuke lijstjes, maar omdat ik toch altijd met mijn rug naar deze muur zit vergeet ik ‘t een beetje..

‘s Middags werkte ik aan mijn blog, en maakte ik ook een planning voor al mijn schoolwerk de komende weken. Januari is altijd een drukke maand. Hoewel ik gelukkig maar 1 tentamen heb, kom ik om in de opdrachten en de verslagen. Vanaf nu dus weer aan de slag!
De komende weken moet ik me weer even op school focussen. Gelukkig heb ik goed vooruit geschreven, en hoeven jullie me dus niet te missen. Wellicht dat ik wat later op jullie berichtjes reageer, maar laat vooral comments achter – dat vind ik alleen maar leuk om te lezen! Fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Eline

  Soof 2 vond ik zo´n leuke film. Heel erg gezellig en kijkt heerlijk weg! Wat leuk dat je een freelance klus hebt. Je weet nooit wat de toekomst je gaat brengen. Succes met school de komende weken.

 2. Lauriëtte

  Fijn dat het alsnog gelukt is met het kastje! Ik heb er hier ook twee van staan en het is inderdaad niet de makkelijkste kast die ik in elkaar heb gezet.. ;) Soof 2 wil ik ook nog graag zien, net zoals La La Land, daar hoor ik hoor hele goede verhalen over. Fijne week!

 3. Neeee niet zeggen wie de mol is! Ik heb het echt altijd fout, een aantal seizoenen geleden geloofde ik heilig dat Zarayda de mol was. Wat heb je trouwens lekker gegeten deze week! Malou x

 4. Laura

  Die sneeuwpopjes zijn inderdaad super schattig, haha! En oef, ik moet ook maar eens aan de slag met al die deadlines die eraan komen!

 5. Anna Maria

  Wat klinkt het allemaal weer super heerlijk! Elke keer met de trein over de grens, dat zijn nog eens reizen :)

 6. Ah! Die mini sneeuwpopjes zijn echt fantastisch, wat een goed idee! :). Trouwens, die quote op je allereerste foto (op dat bord) is geweldig!

 7. Femke

  Wat een leuke week! Ik kan altijd zo genieten van jouw eetfoto’s en sla alle tips op voor als ik weer een keer een dagje in Utrecht ben :-) Zou gaaf zijn als je als freelancer meer klussen krijgt! Fijne week!

 8. Emma

  Mooi ingericht de kast, ik heb m ook maar die staat er veel kariger bij. En leuk en goed voornemen over freelance werken!

 9. Eva

  Hahaha dat gevloek op die kast! Volgens mij is dat precies die ene waar ik ook echt belachelijk ruzie mee heb gehad. Hij staat trouwens wel heel gaaf, dus alle moeite is niet voor niks!

 10. Sanne

  Wat super schattig die mini sneeuwpopjes <3 en mooie inrichting van je nieuwe kast! :)

 11. Eva

  Hahaha die kast heb ik ook wel eens in elkaar gezet ja, pfoeee, blij dat ie stond! Soof 2 moet ik nog zien. Ik heb laatst Soof 1 nog eens teruggekeken, heerlijke film blijft dat!

 12. Dat klinkt als een lekkere week! Dingen in elkaar zetten is ook niet mijn grootste hobby.. Haha. Dan vliegen er een hoop scheldwoorden door de woonkamer :)

  Toffe foto’s!

Geef een reactie