Diary week 2: deadlines, bioscoopbezoekjes & lazy sunday

Diary week 2.. voor mijn gevoel zitten we al halverwege februari! Wat lijkt kerst en oud en nieuw opeens ver weg, nu het ‘gewone’ leven weer doorgaat. Dat betekende afgelopen week trouwens vooral veel aan school werken. Ze zeggen dat de tijd vliegt als je met leuke dingen bezig bent, maar ook als je agenda vol met deadlines staat lijkt de tijd opeens drie keer zo snel te gaan..

Multi-tasken: doen alsof je oplet tijdens een college waarin de docent uitweidt naar niet-relevante onderwerpen en ondertussen aan verslagen werken. Time management he ;-)

Altijd wanneer ik drukke periodes op school heb probeer ik wat gezonder eten in te slaan. Ik krijg nogal snaai-neigingen van lang geconcentreerd naar m’n scherm staren, haha.

Ik maakte de ‘Arthur-salade‘, naar recept van mijn oud-huisgenoot Arthur. Een super simpele linzensalade die goed vult en lekker gezond is (en handig mee te nemen als lunch!).

Dus dat is precies wat ik de volgende dag deed!

Ennnn na een lange schooldag flanste ik snel een pastasausje in elkaar. Ja sorry jongens, dit weekoverzicht wordt een beetje saai zo, maar van foto’s van mijn schoolgebouw worden jullie ook niet vrolijker ;-). Gelukkig was ik wel productief op school, en kon ik mijn schooldagen afwisselen met bioscoopbezoekjes.

Dinsdag zag ik Patriot’s Day, een film over de Boston Bombings. Ik had de trailer al wel gezien maar was niet heel erg onder de indruk. Maar dinsdag ging ik naar de sneak preview: dan weet je van tevoren dus niet welke film er wordt gedraaid. Achteraf ben ik blij verrast, want wat een goede film was dit! Heel erg intens, en dus gebaseerd op waargebeurde verhalen. Ik heb destijds het nieuws wel meegekregen natuurlijk, maar in deze film besef je pas hoe bizar en heftig dat was. Het lijkt alsof je een heftige actiefilm aan het kijken bent, maar het is gewoon een verfilming van een waargebeurd verhaal..

Goed, terug naar het schoolwerk. Woensdag was ik vrij (en scheen het zonnetje zoals op deze gelige foto te zien, haha!), dus werkte ik thuis. Ik begin altijd heel braaf aan m’n bureau..

..maar eindig vrijwel altijd languit op de bank. Tja.

Mochten jullie nu trouwens ook middenin de tentamens zitten: woensdag verscheen een artikel online met studietips. Wie weet heb je er nog iets aan!

Ook leuk: woensdag haalde ik mijn eerste goal van $10 per maand op Patreon! Omdat te vieren kwam een giveaway online op mijn Patreon pagina, van deze travel mug (voor al je koffie of thee to go!). De winactie is voor al mijn Patreon supporters, en loopt nog tot eind van deze maand (dus je kan nog joinen ;-)). Ik vind dit een leuke manier om perspakketjes waar ik niks mee doe of extraatjes via mijn blog weg te geven!

Donderdag was weer een lange schooldag, ‘s avonds maakte ik een simpel wokgerecht voor mij en m’n huisgenootje. Dit is zo lekker en toch zo simpel: gooi wat kip in de pan, doe daar je favoriete groentes bij, mik er noodles bij en doe er een wok of curry mix bij. Super easy maar zo lekker!

Daarna gingen we samen naar de film: La la land. M’n verwachtingen waren hooggespannen na de enorme winst bij de Golden Globes, en ik ben niet teleurgesteld. Ik moest even wennen aan de liedjes, maar eigenlijk zitten er slechts aan het begin van de film twee ‘heppie-de-peppie’ musical liedjes in (die stiekem best leuk zijn). De rest van de liedjes passen goed in het verhaal, en zijn lekker jazzy. City of stars (zie hierboven) gaat in ieder geval niet meer uit mijn hoofd.

Ook vrijdag werkte ik de hele dag aan school, maar daar heb ik niet eens meer een foto van. Dus we spoelen meteen door naar het avond eten: Mc Donaldsssss. Samen met twee vrienden ging ik naar de grote gele M. En niet zomaar, want die avond gingen we weer naar de film.

We zagen The Founder, een bijzondere film over de historie van Mc Donalds. Ik vond het persoonlijk super interessant, en ook gewoon een leuke film om te zien. Het is wel aan te raden om van te voren (of achteraf) een bezoekje aan de mac in te plannen want of je er nou van houdt of niet; na deze film heb je hoe dan ook zin in een hamburger. Het liefst zo’n kleffe van de mac.

Ik had al m’n deadlines af (hoera!) dus had ik zaterdag tijd om aan m’n blog te werken. Tussen de buien door fietste ik ook even naar het postkantoor om een pakketje op te halen, het boek ‘Eet als een expert’. Ik had een recensie-exemplaar aangevraagd omdat ie me super interessant leek – ook om met jullie te delen. Maar blijkbaar is het boek zo populair dat ze omkomen in de aanvragen, en kon mijn verzoek niet gehonoreerd worden haha. Dus ik heb ‘m alsnog zelf gekocht en ben gelijk gaan lezen. Super interessant boek waar jullie binnenkort zeker meer over horen!

Ik besloot gelijk de goede raad uit het boek op te volgen, en ontbeet ouderwets met een bordje Brinta. Ik moest lachen toen ik ooit van een vriendin hoorde dat bij ontgroeningen van sommige studentenverenigingen de feuten worden gedwongen om Brinta te eten. Ik at als kind namelijk altijd Brintapap hahaha. Ik vind het dus eigenlijk best lekker, wat minder grof en dik dan havermoutpap.

De quote van de dag :-)

‘s Middags sprak ik met Maura af om te lunchen. Zo’n middag dat je begint met een koffie, lunch, nog een drankje, nog een drankje, wat olijfjes.. oh is het al 17:00? Fijne luie zondagen, zo fijn hoe ik noooooit uitgepraat raak met Maura. Ondertussen brainstormden we ook een beetje voor haar blog, houd die dus binnenkort ook in de gaten ;-)

‘s Avonds plofte ik met een pizza op de bank, en keek ik samen met mijn huisgenootje ‘He’s just not that into you’, Netflix-tip! Fijne film om te zien als je je afvraagt waarom kerels toch altijd zo ontzettend vaag en moeilijk doen.

En dat was mijn week! Best wel productief, en die afwisseling school-bioscoop bevalt me eigenlijk wel! Ik wil nog naar Allied, Brimstone en La la land wil ik eigenlijk nog wel een keertje zien. Wie weet kan ik komende week weer mijn schoolopdrachten afwisselen met bioscoopbezoekjes ;-)

Ik wens jullie allemaal een hele fijne week!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Elianne

  Super weekje! Veel succes nog deze week en hopelijk tot zaterdag kus mama

 2. Ayla

  Die boerenkooltrui, wat een leuk ding! La La Land lijkt me ook leuk, maar ik moet even een vriendin scoren die mee wil, want mijn vriend krijg ik van zijn leven niet naar een musical! Ga je nog een review plaatsen van het boek? Ben erg benieuwd!

 3. Kiki

  Ooh lekker zo’n chille week! Ga je ook vaak alleen naar de film nu je zo’n pathé pas hebt? Je hebt er ook een voor de vue hier in Nijmegen, maar wij hebben zoveel verschillende bioscopen (Lux, Cinemec, Vue) dat de films op allemaal verschillende plekken worden gedraaid. Ik denk daarom dat ik niet voor zo’n pas ga. La la la land wil ik wel heel graag gaan zien nog. Oh en er staat trouwens een foutje in je blog want we zijn pas halverwege januari en niet februari (gelukkig haha). Fijne week!

  1. Ik heb eigenlijk altijd wel genoeg mensen die mee willen naar de film, maar ben voorheen wel eens in m’n eentje gegaan en zou dat ook zo doen. Lekker relaxed toch. Oh en het is geen foutje, ik weet dat we halverwege januari zitten maar het voelt gewoon alsof we al veel verder in het jaar zitten! Kerst en oud en nieuw lijken alweer super lang geleden – voor mijn gevoel dan!

 4. Roos

  Leuk boek is ‘Eet als een expert’ hè? Ik heb hem aangeschaft toen ie net uit was en er ook een review over geschreven. Ik gebruik hem erg vaak voor recepten!
  La la land vond ik trouwens ook een erg goede film! Ik ben echt anti-musical en was op het begin toch een beetje bang dat ik naar de verkeerde film was gegaan.. Maar hoe verder je in de film kwam, hoe beter hij werd.

  1. Ja ik had precies hetzelfde met La la land. In het begin was het even slikken haha (hoewel ik die twee blije liedjes nu ook best vaak terugluister), maar verder past de muziek er juist goed bij. En jazz is tof.

 5. Josianne

  Qua films komt het precies overeen met wat ik heb gezien en nog wil zien. Patriots day was inderdaad echt superheftig, ik heb wel wat tranen gelaten in de bioscoop. La La land is echt superleuk! En Brimstone en Allied staan nog op mijn to see lijstje :D

 6. Femke

  Oh ik krijg spontaan honger na het zien van alle food foto’s! Qua bioscoopbezoek: ik heb van het weekend ‘Onze jongens’ gezien. Van een totaal andere categorie als de films die jij hebt gezien, maar ook best de moeite waard ;-) haha. Fijne week!

 7. Lenneke

  Ik word blij van dit alles en nog wel het meest van al dit eten!

 8. Roos

  Brinta eten vind ik ook geen straf, haha! :’)

Geef een reactie