Diary week 3: deadlines, mama’s 60e verjaardag & België

Een dagje later dan normaal, een terugblik op afgelopen week! Een week met veel deadlines, belangrijke presentaties, mijn moeder’s 60e verjaardag en gelukkig een hoop zon. Daarnaast ging ik ook aan de slag voor mijn nieuwe opdrachtgever en zag ik dit weekend eindelijk m’n Belg weer. Een redelijk volle week, vandaar het extra dagje ;-)

Van zondag op maandag heb ik geen oog dicht gedaan. Ik denk dat ik uiteindelijk slechts 3 uurtjes heb geslapen. Waarom weet ik niet precies. Ik lag niet echt te piekeren, ik kon gewoon niet in slaap vallen. Ik startte maandagochtend dus met een flat white om een beetje wakker te worden..

Ik had op maandag een eindpresentatie van een vak, waar ik gelukkig geen tentamen voor heb. Ik gok dat ik het vak gehaald heb, dus die kan ik afstrepen!

Dinsdag ontbeet ik weer met m’n Brinta pap, met wat appel en kaneel. Dit is echt m’n favoriete ontbijt nu, zo lekker als het zo koud is buiten.

Ik trok een chique outfit aan, want ook vandaag moest ik een belangrijke eindpresentatie geven. Afgelopen halfjaar hebben wij ons bezig gehouden met het ontwerpen van een nieuw mobiel intranet voor Philips. Dinsdag zouden we ons eindresultaat (prototype) presenteren op het kantoor in Eindhoven. Echter, door de stroomstoring in Amsterdam was het openbaar vervoer ontregeld en werd het gewoon een simpele presentatie op school – bummer.

Wel een stuk minder spannend! In The Village op de Uithof namen we nog een keer onze presentatie door..

‘s Avonds maakte ik weer m’n favoriete wokmaaltje: noodles met kip, champignons, broccoli en wortel. Daarna ging ik naar de sneak in de bioscoop en zag ik Demain tout commence. Een mooie film met Omar Sy (diezelfde acteur als in Intouchables), aanrader!

Woensdag besloot ik een dagje vrij te nemen, na twee dagen met weinig slaap en toch wel wat stress voor school was ik daar wel aan toe. Ik begon natuurlijk weer met een kommetje Brinta, en plofte op de bank met de Linda.

‘s Middags sprak ik af met Marieke om te lunchen. We zaten bij Jozef op de Mariaplaats. Op zich wel een mooi plekje, maar de menukaart is niet heel bijzonder, en het rook er naar kinderen.. haha. Moet je van houden ;-)

Ik besloot wat te winkelen, en kwam thuis met deze trui van & Other Stories en een bootcut jeans van Levi’s. De afgelopen maanden zag ik maar weinig leuks in de winkels hangen, ben blij als er weer een nieuw seizoen aankomt.

Kijk, hier zie je m’n broek beter. M’n Belg moet er nog een beetje aan wennen, maar I’m telling ya: de bootcut komt terug! Ik moest er zelf trouwens ook wel aan wennen hoor, ongeveer 2,5 jaar geleden paste ik dit model voor het eerst. Daarna ging ik nog 2 keer langs, en telkens hing ik ‘m terug. Maar nu vind ik ‘m eigenlijk wel tof, zowel met hoge hakken als met sneakers/gympen.

‘s Avonds zette ik een kop Sleepytime thee, zodat ik extra goed zou slapen. In deze variant zit een beetje Valeriaan, en dat helpt vaak wel om in slaap te vallen.

Al had ik pech, want ik kreeg uiteindelijk migraine. Gelukkig viel ik in slaap, maar mijn donderdag begon heel erg duf. ‘s Middags had ik een belangrijk gesprek met de opdrachtgever van m’n nieuwe bijbaantje, dat ging goed – maar daarna dook ik m’n bed weer in.

Gelukkig voelde ik me vrijdag een stuk beter! Ik baal altijd van migraine omdat me dat zo’n gevoel geeft dat ik m’n tijd verdoe. Ik besloot dus om al wat eerder de trein richting mijn moeder in Nijmegen te pakken.

Met de trein reed ik zo winter wonderland in, zo mooi! In Utrecht lag er telkens een mini laagje sneeuw dat vaak ‘s ochtends als weggesmolten was.

We wandelden door de stad, moeders kocht een nieuwe tas, ‘s avonds gooiden we een pizza in de oven en keken we The Voice. Een heerlijk luie vrijdag. En kijk wat een prachtige zonsondergang!

Zaterdag zag ik eindelijk m’n favoriete Belg weer. We moesten elkaar 2,5 week missen omdat we allebei druk waren met deadlines en examens, en even op en neer gaat niet zo makkelijk. Ik liet ‘m het prachtige Nijmegen zien (en vervolgens lunchten we bij een keten omdat alle leuke tentjes al vol zaten.. tja) en samen shopten we nog wat.

Hij was in Nijmegen omdat mijn moeder haar 60e verjaardag vierde. Afgelopen donderdag was ze jarig, en ze vierde het met een etentje.

Waar iedereen voor het verrassingsmenu ging, koos ik gewoon zelf mijn gangen. Ik heb namelijk een hekel aan verrassingen, haha. Vooraf kregen we een amuse van een risottobitterbal. Daarna was mijn voorgerechtje een soort kletskop met bieten en geitenkaas en doperwtjes. Erg lekker! Het verrassingsmenu had een steak tartaar.

Als tussengerecht had ik een heerlijk eendenborstje met o.a. venkel. Het verrassingsmenu had ofwel inktvisringetjes of een tarte tatin met chorizo. Mijn eend was duidelijk lekkerder ;-)

Als hoofd had ik een pompoen gevuld met couscous, met allerlei gegrilde groentes. Lekker, maar het wilde zwijn van de rest was ook wel erg lekker..

Bij het toetje was ik toch wel blij dat ik niet voor het verrassingsmenu was gegaan. Waar ik voor de chocoladedroom (‘alles voor de chocoladeliefhebber’) was gegaan, kreeg de rest ijs met trekdrop smaak en aardbeiengelei.. haha. Trekdropijs was origineel, maar chocola vertrouwd lekker ;-).

Het was super gezellig, we hebben bijna 4 uur gezeten! We aten bij restaurant Voldaan. Mocht je nog een knus maar goed restaurant in Nijmegen (-oost) zoeken, ga hier dan eens langs.

Zondag was het prachtig weer, het was koud maar het zonnetje scheen. Ik had zin om te wandelen, en nam m’n Belg mee naar de Mookerheide. Dit is een heide vlakbij Nijmegen, waar ik vroeger als kind veel ben geweest. In mijn herinnering was de heide oneindig – dat viel nu wel mee haha, maar het was er nog steeds prachtig.

Daarna reden we door naar België, maar maakten we een tussenstop in Eindhoven..

..bij de Ikea! En je verlaat nooit de Ikea zonder hotdog he? Al zijn dat wel kabouter broodjes geworden zeg. Ook deze waren in mijn herinnering een stuk groter ;-)

Gisterochtend werd er een heerlijk ontbijtje voor me gemaakt. Een half gekookt eitje, soldaatjes (zo noem je die reepjes getoast brood) om mee te dippen en yoghurt met muesli en bosbessen. Lief he ;-)

De rest van de dag stortte ik me op school. Naast mijn tentamen moet ik ook nog een herkansingsopdracht maken, die ik vorig jaar door mijn hersenschudding niet gehaald heb. Het is eigenlijk een best leuke opdracht; ik moet een website voor een hotel ontwikkelen. Ik moet de website ontwerpen, maar ook rekening houden met de doelgroep en het thema van het hotel.

‘s Avonds maakten we mijn zoete aardappel curry, met naan in plaats van rijst. Dit blijft nog steeds een van mijn favoriete gerechten, zo lekker! Het recept vind je hier.

Zondag lag ik al vroeg in bed, en gisteren was ik zo druk met school bezig dat deze post een dagje vertraging opliep. Komende week wil ik me even op school focussen. Het kan zijn dat er deze week wat minder online komt – dan maak ik het volgende week dubbel en dwars goed! Ondertussen heb ik mijn snapchat account wat afgestoft – Mlouzzzz – voeg me toe als je toch een beetje op de hoogte wilt blijven. M’n Belg is daar in ieder geval wat minder cameraschuw ;-)

Een hele fijne week, tot de volgende!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Gefeliciteerd nog met je moeder! Jouw dessert ziet er heerlijk uit zeg. Toffe broek heb je gescoord bij Levi’s, ik denk inderdaad ook dat het weer helemaal hip zal worden. Lekker ontbijtje kreeg jij joh, ik ga dit eens aan mijn vriendje showen (hint hint). Malou x

 2. Shirley

  Het ruikt naar kinderen? Klinkt niet als mijn restaurant, haha! Ik vind het zo grappig dat jij ook vanuit Utrecht naar België reist! Of tja, uiteindelijk niet zo heel praktisch misschien, maar al die weekendjes België zijn ook wel heel leuk :-)

  1. Haha ja, het rook er naar billendoekjes ofzo. En ja die afstand.. Ik vind België fantastisch, maar het reizen zelf kan me gestolen worden. Die internationale trein heeft ook altijd vertraging..

   1. Shirley

    Snap ik! Ik leen altijd de auto van mijn moeder (hoe volwassen op mijn 27ste), maar ben heel erg blij met deze regeling. De trein lijkt me een stuk minder betrouwbaar, maar je kunt onderweg wel lekker een boek lezen ofzo, om ook maar een positief punt te noemen.

    1. Shirley

     Oja. Misschien een tip: als ik de auto niet kan lenen, ga ik weleens met Flixbus of een vergelijkbare busmaatschappij. Buiten de spits rijden ze lekker door en ik ben al een keer voor 3 euro van Amsterdam naar Brussel gereisd. De meeste bussen hebben wifi en stopcontacten, dus dat is best prima.

 3. Anna Maria

  Hmm ik krijg hier eigenlijk een klein beetje trek van, wat heb je toch een hoop lekkers gegeten afgelopen week. Oh en die eerste foto is heel mooi zo midden in de natuur!

 4. Roos

  Jaa, Voldaan is zo’n gezellig restaurant! Daar eet ik ook super graag :)

 5. Josianne

  Haha, Bagels & Beans is ook wel prima toch? Ok, een klein uniek tentje is wel wat leuker, maar Bagels & Bean is, vind ik, altijd nog beter dan de Bakker Bart bijvoorbeeld :D

  1. Haha ja, misschien ben ik wat bevooroordeeld omdat er een B&B bij mij in de straat zit. Ik vind bagels lekker hoor, maar dan geef ik liever m’n geld uit aan een leuk tentje ;-)

 6. Roos

  Ik vind je trui echt ontzettend mooi, misschien binnenkort toch maar eens naar Utrecht. Ik heb de laatste tijd ook dat ik helemaal niks leuks kan vinden in de winkels, ik kan ook niet wachten tot het weer lente is..
  Voldaan staat trouwens al een tijdje op m’n lijstje om eens te eten. En na het zien van al dit eten al helemaal!

 7. Mylène

  Oooh al dat eten. Hongerrrr haha. Ik vind Jozef er van binnen wel leuk uit zien, maar ik kan me nog herinneren dat ik een klein taartje kreeg die best wel duur was…

 8. Lenneke

  Heb net gegeten en toch krijg ik honger van je diary. Jeeeeumig, wat een lekker eten!

Geef een reactie