Diary week 4: tentamenweek & weekendje Gent

Afgelopen week was mijn tentamenweek, en dat verloopt zoals altijd een beetje hectisch. Na ruim 24 jaar ben ik nog steeds geen held, en doe ik alles toch nog last minute. Ik heb gewoon een beetje stress nodig om te kunnen presenteren ;-). Daarom was het afgelopen week even stil hier, mijn focus lag even bij school. Gelukkig zijn de tentamens voorbij!

Ik begin waar we vorige week zijn gebleven: dinsdagochtend. Ik pakte trein vanuit België richting huis. Het was super mistig, je had hooguit 5 meter zicht wat resulteerde in een spookachtig beeld. Het uitzicht vanuit elk raam was een groot wit ‘niks’.

Deze tentamenweek bestond eigenlijk maar uit 1 tentamen, voor de rest had ik vorige week al twee belangrijke presentaties (met bij behorende rapporten en verslagen), een opdracht en een assessment. Dat assessment was een rollenspel en daar heb ik toch zo’n hekel aan. Ik hou niet van toneel spelen, en zo’n rollenspel voelt te nep voor mij. Gelukkig ging het me best goed af, en om dat te vieren dronk ik koffie en deelde ik een brownie met een klasgenootje.

Tijdens tentamenweken eet ik altijd super slecht. Ik heb altijd super veel honger door het continue focussen op schoolwerk, maar ben te lui om een fatsoenlijke maaltijd te koken. Dus dat werd pizza!

Woensdag bracht ik de hele dag op school door, werkend aan mijn opdracht. ‘s Avonds deed ik dan toch een poging tot ‘koken’: een kipburger met salade.

Donderdagochtend had ik mijn tentamen. Ik had ‘m niet heel goed voorbereid vanwege alle andere opdrachten die ik moest maken, maar gelukkig was het een openboek tentamen en ging het vooral om de stof toepassen i.p.v. de stof uit je hoofd kennen. Laten we hopen op een 6je ;-).

‘s Avonds maakte ik een variatie op het eten van de dag ervoor: een salade met kip. Soort van gezond.. haha.

Vrijdag had ik eindelijk mijn opdracht af, en kon ik de trein pakken naar m’n Belg. Wel moest ik nog een reflectieverslag afmaken, gelukkig heb ik daar tijdens de treinreis (3 uur) altijd meer dan genoeg tijd voor..

En toen was ik weer in Gent! Vind het zo’n fijne stad. Ik was hier begin december voor het laatst, dus het was fijn om weer eens terug te zijn.

We lunchten samen bij Vos, een leuk koffietentje.

Daarna dook m’n Belg weer met z’n neus in de boeken, en ging ik nog even de stad in. Dit is Piet’s Moodshop, een van mijn favoriete winkels in Gent. Zoveel leuke cadeautjes hebben ze hier!

Hehe. Ik moest lachen om deze :’).


‘s Avonds maakte ik m’n simpele wokmaaltijd. Ik erger me altijd aan het aanbod aan Aziatisch eten in België :p. Dat is namelijk een stuk kleiner dan bij ons in Nederland, bovendien is alles minstens twee keer zo duur!

‘s Avonds hield ik een mini marathon Wie is de Mol?, omdat ik ‘m vorige week gemist had. Ik zit nog steeds op Jeroen! Ondertussen was m’n Belg nog aan het blokken voor z’n laatste examens, verschil moet er zijn ;-).

Zondagochtend ontbeten we met een kommetje Brinta met appel (haha, ja ik heb m’n routine hier gewoon doorgevoerd). Ook deed ik deze poster in een lijst en hing ‘m op. Dit was een van mijn kerstcadeautjes, ooit moet er natuurlijk nog eentje van Utrecht naast komen ;-).

Als pauze van het studeren gingen we lunchen bij Gust, waar we allebei deze heerlijke Shakshuka hadden. Dit is een ontbijtgerecht uit Isarël, en eigenlijk een pannetje tomatensaus met groenten en twee eitjes erin. Een lekker hartig ontbijtje!

De rest van de dag waren we beiden bezig voor school (reflectieverslagen zijn een pain in the ass), dus sloten we af met pizza. Voor de tweede keer deze week? Yup. Tentamenweek he, dan mag dat.

Komende week heb ik geen lessen, waardoor ik weer wat meer tijd heb voor mijn blog. Ik heb het gemist, dus kom deze week met nieuwe blogjes terug! Fijne week allemaal!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Roos

  Hmm, dat ontbijtje bij Gust ziet er goed uit zeg! Lekker dat je een weekje vrij heb na al je tentamens. Ik heb morgen mijn tentamen, erg blij als het er weer op zit. Ik dacht altijd dat ik vrij op tijd was met leren, maar het laatste jaar stel ik het toch vaak uit tot het laatste moment. Oeps!

 2. Wat ziet Gent er mooi uit, ik wil daar zo graag nog eens heen! En lekker joh, twee keer pizza, in tentamenweken mag dat gewoon. Fijn dat je weer meer gaat bloggen, ik ben benieuwd! Malou x

 3. Mylène

  Jaaa ga maar weer lekker veel bloggen, ik kijk ernaar uit!
  En dat pannetje tomatensaus met groenten en ei ziet er echt heeeerlijk uit. Hopelijk heb je mooie cijfers voor al je opdrachten/tentamens.

 4. Shirley

  Fijn dat de tentamens weer voorbij zijn. Hopelijk met straks een goed eindresultaat. Na die foto heb ik echt zin in shakshuka.

 5. Daphne

  De kopafbeelding nodigt je echt uit om het artikel te bekijken en lezen!
  Liefs Daphne

 6. Roos

  Super leuk dat je zo veel in Ghent bent! Het is zo’n mooi plekje :)

 7. Gent lijkt me een prachtige stad! Jeroen vind ik trouwens ook meer en meer verdacht, haha! Hoewel ik nog steeds Thomas of Diederik denk :)

Geef een reactie