Diary week 52: Happy new year!

Ok, bij dezen de allllerlaatste terugblik op 2016; het weekoverzicht van week 52. Het was een rustig weekje voor mij. M’n favoriete Belg kwam langs, ik werkte wat aan school, oefende m’n handletteringskills en werd een beetje verkouden. Daarom cancelde ik mijn nieuwjaarsplannen, en vierde ik de jaarwisseling lekker relaxed met de leukste persoon op aarde: mezelf ;-).


Nog even terug naar dinsdag, ‘derde kerstdag’. Het was een heerlijk lui dagje, waar ik overdag een beetje oefende met handletteren, met de hondjes knuffelde en ‘s avonds bij m’n moeder ging eten. Typisch zo’n kerstvakantiedagje waarin je niets moet, en alles mag.

Brus is goed in puppy ogen trekken, ondanks dat ie al lang geen puppy meer is!

Woensdag ging ik weer richting Utrecht, al kwam ik er in de trein achter dat ik mijn sleutels thuis had laten liggen… zo dom! Dus moet ik eerst – met tassen en koffer – langs mijn broer, om de reserve sleutel op te halen. Gelukkig kon ik m’n huis nog in!

Donderdagochtend ging ik even langs Sissy Boy, om dit prachtige servies te kopen. Het stond op mijn verlanglijstje voor kerst, maar ik heb het niet gekregen. Dus wat doe je dan? Zelf kopen! ;-)

Daarna ging ik met Maura door naar de Ikea, waar we natuurlijk begonnen met een lunch.

Ik kreeg twee superschattige kerstcadeautjes van Mau: een prachtige ananas kerstbal (hier zit een verhaal achter :p) en een super lieve mini snow globe met een gouden pinguïn erin.

Bij de Ikea kocht ik trouwens niet zoveel: plantenpotjes (een grotere voor mijn Monstera zodat ‘ie goed kan groeien), een melkkloppertje en batterijen. We gingen zelfs zonder hotdog naar huis!

‘s Avonds at ik een heerlijke pasta bolo bij Roos. En kijk: uit het bord dat ik die middag had gekocht, maar dan die van Roos. Staat mooi toch?

Als ‘toetje’ hadden we deze salted caramel hot chocolate, met mini marshmallows. Lekker! Ik geloof dat je dit bij STACH kunt kopen.

En toen moest ik weer naar huis.. Ondanks dat het nog geen 5 minuutjes fietsen is vanaf Roos, kwam ik halfbevroren aan. Het was zo koud!!!

Vrijdag deed ik m’n laatste boodschappen, en sloeg ik goed in: lekkere dingetjes van STACH, kaas van de kaasboer, chips, m&m’s.. Inmiddels was ik flink verkouden, en besloot ik oud en nieuw gewoon lekker rustig thuis te vieren.

Dus zo zag mijn oudejaarsdag eruit: in bed, met laptop, werkend aan een schoolopdracht (wie bedenkt er nou een deadline op oudjaarsdag??).

Mijn avondeten was een lekkere Indiaase linzensoep met naan (vanuit bed dus).

En ‘s avonds (yep, nog steeds vanuit bed) schreef ik wat blogjes, keek ik een film op Netflix en luisterde ik naar de 00’s Bangers playlist op Spotify (aanrader!). Met kaas en worst. Heb nog nooit zo’n relaxte jaarwisseling gehad. Om middernacht heb ik nog even uit m’n raam gehangen om naar het vuurwerk te kijken, maar door de mist was er eigenlijk niks te zien.. dus kon ik op tijd m’n bed in!

Op nieuwjaarsdag ontbeet ik met een appelbeignet en was het tijd om eindelijk eens dat bed uit te komen, ha! ;-)

Ik pakte m’n spullen, trok m’n nieuwe gele trui aan (ik vind dit zo’n gezellige kleur!) en pakte de trein richting België.

Zoals altijd was ik iets te vroeg op het station, dus liep ik nog even de boekhandel in. Ik nam het boek ‘Het Happiness Project’ van Grechen Rubin mee, in het kader van mijn ‘nieuwe dingen doen voornemens‘. Ik ben er al in begonnen, en vind het een aanrader! Op twitter werd er al om een review gevraagd, mochten jullie dat leuk vinden dan kan ik er eens een stukje aan wijden.

Wat een wijsheden he.

In de internationale trein vanaf Rotterdam deed het licht het niet, wat eigenlijk wel gezellig was. Lekker rustig ;-).

Dit boek gaf ik o.a. cadeau voor kerst aan m’n Belg, een prachtig boek vol surffoto’s. Aanrader voor alle surf- (of fotografie)liefhebbers!

‘s Avonds speelden we Pictonary, en na drie potjes winst (mag ik even trots zijn op het feit dat ik ‘Churchill’ raadde aan de hand van een tekening van een man met sigaar, iets wat op het Verenigd Koninkrijk moest lijken en een verkeerd om getekend hakenkruis?? haha) was het wel welletjes ;-). Prima nieuwjaarsdag wat mij betreft!

 

Komende week heb ik nog een weekje vrij. Er lag hier vanochtend een mini laagje sneeuw op de grond, al is dat nu aan het smelten door het zonnetje. Deze week ga ik weer aan m’n blog werken, eind van de week heb ik een leuke verrassing! Verder komt mijn vader nog een dagje op bezoek, en ga ik vooral genieten van de vrije tijd zo vlak voor de tentamenweek weer aanbreekt..

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Sarah

  Oh, wauw. Dat servies van Sissy Boy is inderdaad prachtig! Goed dat je het gewoon voor jezelf koopt dan ;) Geniet nog van je weekje vrij!

 2. Shirley

  Als iedereen aan zichzelf denkt, wordt er aan iedereen gedacht (op het vlak van cadeaus in in ieder geval). Klinkt als een fijne jaarwisseling. Geniet van je vrije week!

 3. Eline

  Wauw wat een prachtig servies van Sissy Boy. Af en toe moet je een cadeautje voor jezelf kopen, want dat verdienen we, hihi. Heel veel plezier en geluk dit nieuwe jaar!

 4. Stephanie

  Oeeh lekker zo’n relaxte jaarwisseling! Ik heb het zelf iets te gezellig gehad met vrienden en daardoor is mijn ritme al drie dagen helemaal naar de klote. Niet echt een frisse start van het nieuwe jaar ;)!

 5. Roos

  Dat servies ziet er heel goed uit, ik vind Sissy Boy altijd zo’n gevaarlijke winkel. Als ik het geld had gehad dan zou ik waarschijnlijk de hele winkel leegkopen qua interieurspullen!

 6. Josianne

  Dat servies is echt heel mooi! Ik ben wel nog op zoek naar nieuw servies, hmmmm…. Al ziet het er niet uit alsof het heel makkelijk in de vaatwasser kan vrees ik. Geniet nog van je rustige week deze week!

  1. Het servies is handgemaakt, en nogal ‘robuust’ haha. Al zijn de platte borden denk ik wel makkelijker in de vaatwasser te stoppen. Ik ken de luxe van een vaatwasser niet eens ;-)

 7. Dan zaten wij misschien wel op dezelfde trein! Ik ging namelijk vanuit Groningen naar huis, ook via Rotterdam. Wat jammer dat we elkaar gemist hebbben.

Geef een reactie